Hindbær kokos omelet

Gulerods grovboller

10560317_683512911731512_1763783072775197710_o_zpsb4431279
Da jeg havde presset min juice, havde jeg en masse “rester” tilbage, fra grønsagerne. Jeg besluttede mig for at lave boller udaf dem, #Stopspildafmad14. De blev overraskende gode og det eneste jeg manglede i mit køkken var gær, så de var også dejlige billige! Jeg tilsatte lidt citron, og det giver en helt fantastisk smag. Gør dig selv en tjeneste, lav dem!

Du skal bruge:
30 g gær.
200 g gulerødder
2 dl lunkent vand
300-400 g grovmel
1 spsk honning. 1 æg.
1,5 dl græskarkerner/solsikkekerner.
1 tsk salt.
Skal fra 0,5 øko citron
1 spsk HUSK ( loppefrøskaller )

Sådan:
Oplæs gæren i vandet.
Riv gulerødderne groft og kom det i vandet.
Tilsæt æg, honning, kerner, salt og rør det godt sammen.
Kom melet i lidt efter lidt til det er fast men klistret.
Lad dejen hvile i 20-30 min.
Tænd ovnene på 200 grader.
Form bollerne med en ske ( dyb den evt i vand, hvis dejen er for klistret ) Bages i 20 min. Lad bollerne køle af og server.

 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

4 kommentarer

  • Simone

    Men de “revne” gulerødder du har i dine boller, de er da drænet for væske? Giver denne opskrift så ikke mere våde boller? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Hej simone.
      Mine gulerødder er list våde men det giver god saft til bollerne. De er faste og lidt våde i midten.
      Mvh
      Caroline

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Patricia

    Hej 🙂 Hvor mange boller har du lavet ud af opskriften? Og så et lidt mærkeligt spørgsmål, hvad er det for en ost du har på bollen? Det ser bare helt vildt lækkert ud altså.
    Hilsen Patricia.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Hej Patricia.
      Jeg fik ca. 10-13 boller udfra denne opskrift.
      Jeg har en almindelig emmentaler ost, den er også virkelig god. 🙂
      Det er mine ynglings boller, så dem kan jeg varmt anbefale.
      Tak for din kommentar, god dag.
      Mvh
      Caroline

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær kokos omelet