Grønsagssuppe til sjælen.

Om at være alene i mængden..

1395281_10153012848021840_109985174618430096_n

Jeg elsker mennesker, min familie og mine venner, jeg elsker at være social og være til store selvskaber, jeg er et socialt menneske der elsker at snakke og grine med folk jeg holder af.
Jeg elsker at være alene, og bare være mig selv, jeg har ikke behov for at være sammen med mennesker hver dag, faktisk vil jeg helst undgå det. Jeg elsker at få besøg, bare ikke lange besøg, jeg elsker at være sammen med andre, helst et par timer.

Da jeg flyttede sagde en veninde til mig “Men hvad så med dine veninder herover? bliver du ikke meget alene?” – jeg har nogle søde veninder, men det er ikke piger jeg ser ofte, jeg har en lille håndfuld 4-5 piger som jeg nyder at være sammen med, men jeg behøver heller ikke flere end dem. Jeg svarede: “Jeg har jo ikke så mange veninder, og jeg kan godt lide at være alene” , hendes svar lød næsten som om hun var ked af det på mine vegne, som om det er en dårlig ting for mig, at jeg ikke har så mange mennesker tæt ind på kroppen.
Jeg ville få en hjerneblødning hvis jeg skulle ses med mennesker hver dag, og være aktiv i samtaler og samvær, jeg er ganske godt tilfreds med mit eget selvskab, jeg underholder mig selv glimrende.
Da jeg var yngre havde jeg aftaler, hver dag, tit flere gange om dagen, det har jeg ikke behov for mere.
Hvis jeg er til store selvskaber hvor jeg ikke kender de fleste, så passer det mig fint bare at være der et par timer, fordi jeg simpelthen bliver for overstimuleret af så mange indtryk og samtaler. Jeg bruger utrolig mange kræfter på at lytte til andre, snakke og interesserer mig for deres interesser. Hvis det derimod er familie eller venner jeg kender, så kan jeg sagtens være sammen med dem hele natten, da mine følehorn ikke sidder helt uden på kroppen, fordi jeg ikke behøver at fortælle alt om mig, og hvad jeg laver.

Jeg elsker at gå rundt i byen alene, gå på museum, tage på café, gå i bio og bare være i min egen lille Caroline-bobble, heldigvis har jeg en kæreste der virkelig også nyder hans selvskab, så det passer os begge fint at vi har 4 værelser vi kan gemme os i, hvis vi bare vil være alene og slappe af hver for sig. Gi’ mig en god bog eller serie og jeg lukker mig inde i min egen verden en hel dag, jeg kobler af og lader mine batterier op.

Det er tit hvis jeg har været til en stor fest, eller bare været sammen med mange mennesker, så har jeg brug for at være alene dagen efter. Jeg har brug for at samle mine tanker, tænke aftenen igennem, måske grine af situationer eller krumme tær, og bare falde lidt tilbage i min egen krop.
Jeg hørte engang en sjov sætning; “Venner du kan lave ingenting med, og ikke bekymre dig om at snakke sammen, det er de bedste venner du har” – ENIG, en veninde man kan ligge på sofaen med og ikke tænke over at snakke sammen, og ikke bekymre sig om akavet stilheder, men bare nyde hinanden uden nødvendigvis at snakke sammen, det er sgu skønt. Sådan en veninde har jeg heldigvis klistret mig tæt sammen med, gennem 19 år.

Jeg har mindst 1-2 gange om ugen en Caroline-dag, det er noget min kæreste har lært mig, han holder dem selv, det giver mig et pusterum i min kalender også er jeg en meget sødere person, hvis jeg får tid til at være mig selv, alene, uden andre mennesker, måske med chokolade, så bliver jeg rigtig sød..

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

8 kommentarer

 • mange tak for denne her: “Venner du kan lave ingenting med, og ikke bekymre dig om at snakke sammen, det er de bedste venner du har”

  den var god

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Selvtak 🙂 .. glad for du kan lide det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sibilla

  Mange tak for det her indlæg. Rigtig vigtig pointe at have, jeg har det præcis på samme måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Sibilla.
   Det var da så lidt, er rigtig glad for du fik noget ud af det 🙂 ..
   Tak fordi du læser med.
   Mvh
   Caroline 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  En anden en, som også er meget sigende; “god venner kan du alting med, me kun de bedste venner kan du lave ingenting med”!!
  Jeg har det stort set på samme måde som dig, men der er mange der ikke forstår det.
  Tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Karoline.

   Ja den er også god 🙂 …
   Godt nytår.
   Mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Kære Caroline. Tak fordi du har sat ord på det her. I dag er en hård dag for mig hvor verden synes for meget. Så er det rart at vide man ikke er alene om at føle så dybt og bare have brug for alene tid – uden at være underlig.

  Mange varme hilsner Sofie , en kæmpende, meget sensitiv pige

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Sofie.
   Er glad for du kan lide mit indlæg, håber det hjalp på dit humør 🙂 ..
   Rigtig god aften til dig.
   Mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønsagssuppe til sjælen.