Vind 1 års forbrug af B-vitamin!

Med eller uden kønsbehåring..

busk_redigeret_wSå er det kommet op i medierne igen, kønsbehåring eller ej.. På kvinder altså..
Vi er vokset op ( nogle af os ) med at vores forældres generation gik nøgne rundt, havde hår over det hele, og ikke tænkte over bikinilinjen..
Jeg var sent ude, med at barberer mig. Det var faktisk en pige fra min parallelklasse, der mente jeg var ulækker, fordi jeg ikke barberede mig på mine nedre dele. Det var lidt af et underligt slag at få, når man ikke var speciel gammel, og ikke tænkte på kropsbehåring, af nogle art. Det var også min første flirt der kommenterede det, når man er 14-15 år, helt dugfrisk i alt det med bryster, hormoner, hår på underlige steder, så var det ikke den fedeste fornemmelse man fik i kroppen, når man får af vide ens krop er  “ulækker“.
Ét er at barberer sig under armene, fordi det var ligesom noget man kunne se i min sommerkjole, men barbering på min “wooha”, det var ikke noget jeg tænkte på i 8’ne klasse, lige så lidt tænkte jeg på at sminke mig, gå med frækt undertøj, eller gå op i mit udseende generelt.
Så Go’ Mogen Danmark, hvor de snakkede om at vi kvinder begynder at lade skraberen blive i skabet, og lade det hele stå. Én af kommentarende til dette, var at det er dissideret KLAMT, at have hår under armene og andre steder på vores krop. Der gik et chok gennem min krop, tænk at vi lever i et samfund, hvor vi faktisk syntes at den måde vi er skabt på, er klamt? KLAMT? … Det gjorde vores forældre ikke, det gjorde vores bedsteforældre heller ikke. Det er jo uden tvivl samfundets udvikling, medierne, bladene mm. “skyld”. Så ser man en kvinde på forsiden af et modeblad der ikke har hår, eller i et erotisk blad, hvor hun er glatbarberet på sin “wooha”.
Det er alligvel lidt intimt vi kommer på hinanden her, men det er faktisk ikke noget jeg går op i, altså det med hår. Jeg barberer mig under armene, jeg træner i toppe og finder det generelt mere tiltrækkende, ikke at have en dusk der. Tror på den anden side ikke jeg ville kigge underligt, hvis en kvinde til min yoga time, havde hår under armene. Men jeg barberer sjældent mine ben, det hører nok også sammen med at jeg ingen hår har dér, så det siger jo lidt sig selv. Okay… JO, jeg barberer min “wooha”, men det betyder ikke den skal være glat som en baby numse, ikke forstået at jeg laver et lyn eller et C, det tror jeg heller ikke jeg kan finde ud af. Jeg barberer den nogle gange, men det er ikke noget jeg tænker over. Hvis jeg var single, og skulle ud og score friske fyre i byen, så ville jeg nok, men det er udelukkende af hans opfattelse af mig og min krop, tåbeligt ikke?
Heldigvis er jeg i et forhold, med en mand der elsker mig, for den jeg er, med eller uden hår, han fortrækker nok ikke jeg lader det hele stå, i moderate mængder altså..

Jeg syntes det er skræmmende, at vi skal være så rene, så pæne, så fejlfri.. Ingen rynker, ingen urenheder, ingen hår, ingen deller, ingen appelsinhud.. Man er fandme så bange for at blive ældre, BOTOX BOTOX, antirynkecreme, VÆK MED DE GRÅ HÅR!
Vi er så bange for ikke at være “perfekte“, og det er pisse hamrende skræmmende, samtidig med det er skide urealistisk at være perfekt, hvem fanden gider det?
Behåring på kroppen er naturligt, det er den måde vi er skabt på, men alligevel skal det fjernes, det skal kaldes klamt. Jeg forstår folk barberer sig, jeg sidder ikke og råber op med mine røde strømper, og mener vi alle skal lade det stå, jeg barberer mig jo selv, føler mig lidt lækre i en lårkort kjole med glatte ben.
Jeg mener dog stadig det er skræmmende at vores syn på vores egen krop er blevet så forsnævret, at den måde vi skal se ud på, er så præcis, og det kan jeg virkelig ikke lide.

Hvor skal det ikke ende? Hvad er din mening?? 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

23 kommentarer

 • katja

  Jeg kan kun give dig ret. Jeg synes det er forkasteligt at noget så naturligt som krops behåring og menstruation (så en artikel ang det emne forleden ) bliver stemplet som værende ulækkert og klamt.

  Jeg er dog selv så påvirket påvirket af disse holdninger at det for mig altid har været naturligt at fjerne krops behåring. Dog er jeg ikke fanatisk og kan sagtens gå et par uger uden at have gang i skraber / epilator.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Katja 🙂
   Tak for din kommentar, er helt enig med dig! Også ang menstruation, selvom det ikke er det lækreste i verden, så er det en naturlig ting hos os kvinder, og det er der intet at gøre ved, heller ikke at kalde det klamt og andet..
   Tror vi deler lige enige holdninger.
   God påske.
   Mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er helt fanatisk med at skulle være barberet hele tiden. Mine ben bliver barberet næsten hver anden dag, på trods af at jeg faktisk er i et langvarigt forhold, samt alt andet også ryger af.. Engang i 8. klasse fik jeg at vide at piger ikke skulle have hår på armene?! Så de røg også af.. Så nu har jeg bare et forskruet billede i hovedet af at vi kvinder ikke skal have hår andre steder end på hovedet (på trods af at mine armhår fik lov at gro ud igen :joy: )
  Jeg tror mest jeg gør det af tanken om at jeg OVERHOVEDET ikke er attraktiv hvis jeg er behåret. Nogle gange kan jeg godt finde på at afvise sex hvis det er et par dage siden jeg har barberet ben, fordi jeg ikke kan tænke på andet end at de er behårede og ulækre..
  Og nu hvor man får det ned på skrift virker der totalt mærkeligt :sweat_smile:
  Jeg ved jo godt at min kæreste er totalt ligeglad, og det har han sagt flere gange.. Jeg blamer samfundets normer 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Haha, du må godt blame samfundet, det gør jeg sgu også til tider! Tak for din ærlige kommentar den er jeg sgu glad for! Sejt du skriver det 😉 ..
   Syntes ikke du er mærkelig, for jeg har selv haft det sådan engang.
   God påske.
   Mvh
   Caroline Thorsfelt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg er SÅ enig!
  Frygteligt at alt hvad der er naturligt ved kroppen er blevet vendt til at være klamt?! Vi stræber efter det perfekte uden at vide hvad det rent faktisk er..

  Jeg er i et dilemma selv ang købsbehåringen.. Har en kronisk dialog igang med mig selv om der skal være hår dernede eller ej.. Irriterende indre stemmes debat!
  Jeg fjerner hårene under armene og på mine ben, men jeg kan sagtens lade gå længe imellem, især på benene.. Armhulen får jævnligt en tur..

  At være ‘klam’ fordi man har hår dernede, eller benene.. Det er jo helt skørt.. Men det er rigtigt at det er noget som er blevet ‘almindeligt’, hvor det førhen var naturligt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tror virkelig vi deler ens holdninger til dette, kan i hvert fald nikke og genkende til det du skriver 🙂
   Tak for din kommentar, fedt du deler.
   Mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg er helt enig 🙂 jeg har faktisk sådan lidt samme rutine som dig, selvom jeg virkelig synes det er rart med glatte ben så synes jeg det tager så lang tid 😉 jeg har ikke sådan meget hår det forskellige steder så tror også det er derfor jeg kan leve med det..
  Min mand har heller ikke noget imod det, eller han siger i hvert fald ikke noget 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Jeg ORKER simpelthen ikke bruge min tid på at barberer ben, det tager så lang tid! Min kæreste skal virkelig være heldig, hvis det sker 🙂 haha! Tror også det hænger meget sammen med hvor meget hår man faktisk har, ja!
   Rigtig god påske, og tak for din kommentar!
   Mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Er nu egentlig meget neutral på dette punkt – det må folket helt selv om, men jeg bliver da en smugle forbløffet over at nogle decideret synes hår på kusinen er klamt. Der står jeg altså af. Det er jo for Guds skyld sådan vi er skabt og ydermere er der altså en praktisk funktion heri fra naturens side i og med at, hår er med til at beskytte os imod div. Bakterier fx. Personligt kan jeg sagtens lade håret gro ud – dog har jeg erfaret i det godt kan være til gene ved træning hvis det bliver for langt (ja Sorry men det gror jo altså hvis man ikke stopper det) 😀 Så i perioder bliver det fjernet og nogen gange er jeg naturlig men bestemt ikke noget jeg går op i eller er flov over 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   WORD! Skøn kommentar, er helt enig! Pisse fedt! Tak for den ☺️☺️ er 100% enig med det du skriver, så dejligt du deler!
   Ha en fantastisk påske!
   – Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen

  Det er faktisk en ret spændende debat, og ofte et tabubelagt emne, hvor det ikke er “tilladt” (socialt) at have en anden mening end majoriteten. ;o)
  Når jeg ikke ser nogen lader jeg bare min wooha (haha) gro til, ganske enkelt fordi det er rarest og nemmest! Men ser jeg nogen, ryger det af, og min wooha er glat som en ål ;D nok mest fordi jeg antager, at dét er det, der forventes?
  Har været sammen med et par stykker, hvor jeg ikke var glaaat, og det var da ikke noget, jeg fik kommentarer på. Så tror oftest, det er, hvad vi gør det til. Har man det godt med sig selv og sit udseende, så tror jeg sådan set, det er lidt underordnet. Det er jo trods alt sådan, jeg ser ud :o)

  Da jeg var på ferie for nylig voksede jeg bikinilinjen, men lod resten stå. Det var faktisk ganske behageligt, og jeg føler mig somehow en smule mere kvindelig, når det får lov at gro lidt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Dejlig kommentar! Er helt enig med dig og dine holdninger! Hvor er det forfriskende at du gider dele! Tak for det!
   Ønsker dig en skøn påske!
   – Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Fedt du tager sådan et emne op! Du forstår virkelig at skrive så man sidder med et smil på læben når man læser. Samtidig med at man kommer lidt op af stolen, men på den gode måde! Jeg kan ikke undgå at blive lidt provokeret når jeg læser nogle af dine indlæg – ikke på dig, men på alt det man ‘bør’! Så igen, fedt du tager sådan noget op, og står op for at vi ikke kan, eller skal, være urealistisk perfekte og alle sammen gøre dit og dat. Hvor ville det også være kedeligt hvis alle var ‘perfekte’. – og enig i dit budskab! du får det lige formuleret skide godt til sidst, det med at vi ser så forsnævret på os selv og at vi bør rette os efter så præcise retningslinjer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Ej en skøn kommentar! Pisse fedt, TAK TAK TAK! det betyder meget du kan lide det jeg skriver, og syntes jeg har fat i den lange ende ☺️
   Ønsker dig en skøn påske!
   Mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ragnhild

  Jeg er helt enig i, at det virker absurd at kalde det “klamt” at have naturlig kropsbehåring. Det hele handler jo i bund og grund om hygiejne – hårene er der for at huden får luft (som ventilation), hvilken er med til at holde os rene og friske. Fra naturens side, vel at mærke.

  Vælger man så at være helt glat hele tiden, så kræver det jo bare endnu mere pleje og vask.

  Jeg er selv typen, der ikke længere går så meget op i om jeg har nybarberede ben og ingen kønsbehåring. Jeg er kun 21 år, og synes allerede, at det bliver for trættende i længden, hvis man virkelig skal gå og bekymre sig om den slags HVER dag.

  Jeg barberer ben, når jeg lige synes, at nu trænger de. Det samme med kønsbehåring – her er jeg også bare gået over til at det bare skal holdes nede. Jeg står ikke og skaber løs indtil jeg ikke kan mærke/se stubbe. Det skal bare være kort (bliver det mere end et par millimeter langt generes jeg nemlig af kløe pga stramtsiddende tøj osv.), så jeg skraber oftest bare i én retning (med hårene). Min hud er meget sart, og jeg fortryder hver gang, når jeg prøver at gøre mig lidt ekstra lækker ved at skrabe mig HELT glat, for min hud bliver simpelthen så irriteret og fyldt med knopper.
  Jeg har i tidens løb dog også både fået voksbehandlinger og laserbehandlinger dernede, men sidstnævnte er så dyrt, at jeg mangler mange behandlinger endnu, før det giver et tilfredsstillende resultat.

  Jeg vokser selv mine armhuler – det giver det pæneste resultat, da mine hår er meget mørke, og man med barbering altid kan se stubbe alligevel. Jeg træner 5-6 gange i ugen, og så er det altså rarest ikke at have voldsom behåring i armhulerne.

  Mht. kønsbehåring, så har jeg nu den holdning, at fyre må tage mig som jeg er, eller gå deres vej. Jeg vil ikke pine min hud for deres skyld. Jeg holder håret i skak for min egen velværes skyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Sikke en dejlig og ærlig kommentar, tak for den!
   Hvor er det forfriskende med sådan en åben og ærlig pige, der faktisk er så ung! Jeg tror vi deler utrolig mange ens meninger, og det er alligvel dejlig beroligende! Flere kvinder som dig! Det er jo netop en hel naturlig ting på os kvinder, og så må de sgu tage os eller lade være!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ravn

  Jeg har aldrig selv brudt mig om at have hår under armene, men synes ikke det er klamt, hvis andre har det (synes dog godt helt lange hår kan være lidt … mindre appetitlige 😉 – men det er altså uanset køn og hvor det er, udover på hovedet, om det er på ryggen, brystet, under armene, i skridtet). Mine ben bliver barberet, hvis der skal kjole eller shorts på, eller hvis jeg lige føler for det (min kæreste har til tider kommenteret mine “mandeben” med et glimt i øjet). Med hensyn til min “wooha” (fantastisk udtryk!), så fandt jeg hurtigt ud af, at barbering ikke duede på grund af sart hud – efter mange år med studsning blev voksning afprøvet, og det gik sådan set fint nok, så længe det hele foran ikke røg (igen sart hud). Nu bliver det bare trimmet, mest af alt på grund af prisen på voksning. :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JEG KAN IKKE UDSTÅ HÅR FORNEDEN! Jeg synes de er irriterende og klør helt vildt meget – Det er nu ikke fordi jeg synes det er direkte ulækkert, for det er jo naturligt som du selv siger. Men det kradser og klør, derudover synes jeg også det ser frækkest ud uden og har det bedst med at være barberet – det er min mening 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Caroline,
  Jeg er en fast læser af din blog, men har ikke kommenteret før – men nu blev jeg simpelthen nødt til lige at fortælle dig, at jeg elsker dit syn på tilværelsen! Det er så dejligt forfriskende at læse din blog, jeg forlader den altid – altid – glad og opmuntret, hvilket virkelig ikke kan siges om mange steder på nettet. Så tak for en dejlig og befriende blog – jeg håber at du bliver ved!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Hej… Jeg synes at hår på fissen er smukt og med til at understrege kvindens feminitet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Markus

  Hej C. og alle jer andre:) – Pænt goddag i stuen/stuerne:) – Spændende! at læse denne artikel/dette indspark i debatten om dette hårrejsende emne:) – Altid et varmt emne at dykke ned i:) (naturligvis kun debatmæssigt ment:). Selv om det er og skal! være et personligt frit! valg for den enkelte Kvinde, hvordan hun trives! bedst med sin krop, også! når det gælder krops- og kønsbehåring, ja så er den udefrakommende påvirkning/pres intenst (hvad enten det er fra medierne inkl. “hvordan mænd foretrækker det” eller fra veninderne). Det handler vel lidt enkelt (nemt) sagt om at turde stå fast i sin holdning når det gælder sin egen krops- og kønsbehåring – Så jo flere der flager for det naturlige jo bedre!:) – Så ja jeg er helt klart selv (og har altid været og vil forblive) Fan af Fuld Busk;-)
  Knus:-)
  Markus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

   Dig kan jeg li’!! 🙌🏼😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Markus

   Hej T. og tak for ros:-)Rart med opbakning til mig:)og os:)der er natur-elskere:).Men ja dette emne er skam: Still growing strong;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind 1 års forbrug af B-vitamin!