Så er der sgu forår...

Mine genbrugs tips..

 photo foto 1-6_zps3ops3y0s.jpg

Jeg har fået en del mails, om jeg er flink at lave en lille “guide” til genbrug.
Du kan se mit hjem her, her og her. Mit hjem ser ikke ud, som på de sidste to links, jeg rykker hele tiden rundt, det tror jeg er meget normalt med ens første lejlighed, jeg elsker det.
Vores hjem er 80-90% genbrug, der er virkelig lidt der er købt fra ny, vores sofa og seng tror jeg næsten. Har heldigvis en kæreste der er meget fleksibel, han giver altid en hånd og et halvt opgivende blik når jeg slæber skabe, stole, potter, stiger, osv med hjem.
Jeg har altid gået i genbrug, da jeg var mindre var det tøj jeg købte, dels fordi jeg ingen penge havde, men også fordi at jeg var vild med følelsen af at finde en lækker kjole til 30 kr, når mine veninder rendte rundt i kjoler til 300 kr. Meget af mit tøj er stadig købt i genbrug.
Det kan være pisse uoverskueligt at gå ind i en genbrugsbutik, fordi der er 1000 ting, og ikke én af tingene er ens, så det virker helt voldsomt at kigge på 100 forskellige trøjer, eller rode rundt efter flotte potter.

Besøg dine nærmeste genbrugsbutikker:
Søg på nettet, efter genbrugsbutikker i dit område. Spørg på Instagram eller Facebook. Cykle rundt til de forskellige butikker, se om der er nogle der er noget værd. Jeg elsker at se “Sæt pris på dit hjem”, men sådan nogle butikker de ejer, dem kommer jeg aldrig i. Kunne ikke drømme om at betale så mange penge for en tallerken, en vase eller andet. Så sådan nogle luksus genbrug, dem holder jeg mig fra. Hvis du kan finde et sted hvor de sælger ud af dødsbo, så er det virkelig godt. Det er som regel er hus/kælder eller andet, hvor der ellers er proppet ind fra gulv til loft, med ja, lort og skrammel. Jeg har virkelig gjort mig nogle gode kup derinde. Det eneste er, de står som regel ikke på nettet, det er mund til mund metoden, spørg nogle. Røde kors, Kirkens korshær og Dansk mission er også nogle steder man kan gøre nogle kup, og de ligger over det hele.

Gå ud og gå ind igen:
Det kan være svært for hoved at overskue alle de ting man skal kigge på, alle de kasser der skal rodes igennem. Gå ind, gå rundt, bare kig roligt rundt, og gå igen. Gå hen i en anden genbrugsbutik, eller bare lige gå udenfor kort. Gå ind igen, kig med andre øjne, følg din fornemmelse, er der noget her, eller er der faktisk bare lort. Jeg var inde i min lokale dødsbo ( Mini Kræmmeren, lige ved gågaden i Odense C ), og han havde lige fået en masse nye ting, kunne SLET ikke overskue, at kravle over kasser, for at kigge. Jeg gik og kom tilbage, endte med at købe alt på overstående billede for 500 kr. Det dyreste var den lille orange kasse, fik begge reoler for 100 kr stk.

Prut om prisen:
Nej, det er ikke rart, jeg hader det selv, men hvis jeg ikke gjorde det, så ville jeg ikke have en rød reje på lommen. I Rød kors, kirkens korshær og sådan nogle butikker, så skal du IKKE prutte om prisen, de penge går ned til mennesker der har brug for dem mere end dig.. Men på loppemarkeder, dødbo mm, så skal du prutte så dine bukser flyver. Eksempel:
Mig: Jeg har samlet lidt forskelligt her. Hvad siger du til det? 
Sælger: hmmm… 20 + 40 + 100 + 100 …. hmmm. 700 kr. 
Mig: Okay, så havde jeg da regnet forkert, tænkte mere omkring 400 kr. 
Sælger: 600 kr. 
Mig: 500 kr. 
Sælger: 550 kr. 
Mig: Top..
Start altid lavere end den pris du havde tænkt dig, så har din pengepung intet imod at komme lidt højere op. Vær sød, send søde smil, vær høflig. Købte engang en gammel Carlsberg ølkasse til sølle 40 kr, fordi det var manden der stod i butikken, fandt et prismærke senere i kassen hvor der stod 250 kr, så der var jeg heldig. Snak med den part der ikke ved så meget, og lad som om du ikke ved hvad du står med.

Find din genbrugsstil: 
Jeg er utrolig meget til træ, teaktræ. Jeg er vild med vaser, og glas. Vi har utrolig meget keramik og små firgure. Jeg anede ikke hvad min stil var for bare et år siden, jeg købte ALT, det resulterede i at jeg har 2-3 flyttekasser med bras nede i kælderen, fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge det til. Det hjalp utrolig meget at se livsstilsprogrammer, Hammerslag, sæt pris på dit hjem, Liebhaverne, De fantastiske fund, Beliggenhed x 3, loppe deluxe mm. Søg også “Loppehjem, genbrugsguld osv” på Instagram, så kommer der altså også en masse inspirerende profiler frem.

Jeg bliver aldrig færdig med at ændre vores hjem, har efterhånden en kæreste der er lidt træt af det. Vi har stadig ikke fundet vores stil, men vil nok beskrive den: Anderledes, retro, varm og farverig.
Bonus: Jeg har en kæmpe mæssig svaghed for West Germany vaser og potter! har 5 stk. Jeg fik engang tilsendt den flotteste marineblå vase fra West Germany, da jeg åbnede den, var den gået i stykker, jeg græd længe.. Theis prøvede at forstå, det var vigtigt for mig.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er der sgu forår...