Du vælger ikke selv dit blod..

Ektra lækker chokolade kage..

 photo DSC_2204_zps4adgwwwl.jpg photo DSC_2270_zpsayqpnmto.jpg

Jeg skulle lave en chokoladekage der bare slog benene væk under Theis..
Fordi han sagde jeg ikke kunne finde ud af at bage, og jeg var den dårligste i et køkken EVER, også var jeg også bare grim! Nej, det sagde han ikke, men sådan hørte jeg det..
Derfor skulle jeg jo lave verdens BEDSTE chokoladekage til ham, sådan den über lækreste kage i hele universet. Jeg fandt en gammel opskrift i et blad, der hed “verdens bedste kage”, så det kunne jo ikke gå galt.
Jeg skal da også lige love for den er voldsom lækker! Den er lidt svær, men der er meget få ingredienser i, også smager den så meget af chokolade at din mund er ved at flyde over.

Du skal bruge:
200 g smør.
260 g sukker ca 3 dl.
4 æg.
1 dl kogende vand.
300 g mørk chokolade ( den smager af den chokolade du kommer i, så nu lækre chokolade, nu lækre kage. Brugte en økologisk 80% chokolade med masser af smag )
En kageform på 20 cm i diameter og ca 5 cm høj. 

Sådan:
Tænd ovnen på 160 g.
Pisk æggende med 1/3 af sukkeret. Ca 1 dl. Pisk det med en elpisker i omkring 5-10 min.
Kom 1 dl vand i en gryde, lad det koge. Kom resten af sukkeret i, rør det godt rundt.
Kom smøret i, og chokoladen, hak den i grove stykker inden.
Rør det godt sammen, mens gryden stadig står på svag varme.
Når smøret og chokoladen er rørt ud, og det er en tyk sukkermasse, så kom forstigtigt, lidt efter lidt, massen hen i skålen med æggende og sukkeret.
Vend det langsomt sammen, til det har fået en ensartet masse.
Kom bagepapir i kageformen, og held dejen ned i.
Kom kageformen i et fad eller stor gryde med kogende vand, det er vigtigt at vandet går op til omkring kanten af din kageform.

(- Det kan godt virke en smule underligt, det syntes jeg, men tror det er for at kagen for en speciel varme.
DET ER ULTRA VIGTIGT DU TJEKKER OM DIN KAGEFORM ER VANDTÆT, DET VAR MIN NEMLIG IKKE!! heldigvis kom der meget lidt vand ind pga bagepapiret, men den blev desværre lidt vandet.)

Stil fadet/gryden med kageformen i, ind i ovenen og giv den 50 minutter.
stik i den med en strikkepind, sidder der stadig meget på, så giv den 5-10 min mere.
Tag kageformen op af det varme vand.
Lad den køle HELT af, inden du tager den ud af formen.
Jeg stillede halvdelen i fryseren i en time, og den blev dobbelt så lækker, når den er kold.

Den smager SÅ meget af chokolade, den kræver næsten ingen ingredienser, også er den altså vanvittig lækker! Serverede den for Theis med vanilje is, og det var væk på under 2 minutter.
” Den kan du ligge på bloggen, med min dybeste anbefaling” – Theis. 

 photo DSC_2249_zpsvx6bcalx.jpg photo DSC_2245_zpstvjd0sdm.jpg

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du vælger ikke selv dit blod..