Jeg er nødt til at komme ind..

Dømmer du dine fordomme?

 photo IMG_8512_zpszhybxadk.jpg

Man siger at vi ikke må dømme hinanden, men er det i virkeligheden ikke det vi alle gør?
Dømmer der hvor man kommer fra, dømmer hinandens krop, tøj, sminke, job, børn?
Det er ganske ubevidst for de fleste, de aner ikke engang de gør det, det er bare tankerne der kører: “Ej, det er typisk folk fra Amager, MIG MIG MIG!”, “Okay, gamle mennesker skal også bare ALTID skubbe i bussen!” ,”Har hun ekstensions og kunstige læber. ja, okay..!?”, “Er hun gravid? Er hun overhoved fyldt 23? hvad med hendes uddannelse?!” , “Det er simpelthen TYPISK folk fra Jylland, de er sgu så kedelige!”  “10 poser mel og 10 dåser flået tomater, det er sikkert en indvandre der køber dét!” ..

Nu kører vi jo lige ud i ekstremer, det er sjovest. Det var mest fordi jeg tog mig selv en dag i, at stå og dømme en anden person. En person jeg ALDRIG har snakket med, jeg kender hende ikke, jeg aner ikke hvem hun er, stakkels dame. De tanker blev hurtigt brudt af en storm af skamfulde tanker, og jeg tog mig selv i at tænke: “undskyld!” til damen.
Der er kørt en komplet åndssvag ( hvis du spørger mig ) trend på de sociale medier, end “don’t judge challenge”, hvor “pæne” mennesker, tegner monobryn og bumser på sig selv, tager briller på, en grim hat måske, ugler håret, og “ligner en grim person”, hvorefter de tager hånden foran kameraet og når de fjerner den, så er de smukke, mange af dem har sgu tegnet sig mere sminke i hoved nu, end de havde før med fake-bumser og fake-hår..
Fordi dér dømmer du da ikke folk med briller ( fuck dig ), bumser, kropsbehåring, akne, kruset hår, eller “mindre flot stil, i dine øjne”..
Den eneste af alle de tumpede videoer der er blevet lavet, der rent faktisk ligger inde med et vigtigt budskab, er denne:

Smuk, fantastisk kvinde/pige. Jeg fik en stor klump i maven første gang jeg så den.

Forleden snakkede jeg med en person fra Odense der var flyttet til København, og jeg snakkede jo helt almindeligt om byen. Han spurgte mig: “Nå, er du en af dem der bare drømmer om at bo i København en dag?“, mig: “Jeg er født og opvokset på Amager og i København, så neeej?
hvorefter han siger: “Gud, du minder og ligner ellers slet ikke en fra Amager?!
Det var først om aftenen jeg tænkte over det. Ligner ikke en fra Amager? hvad havede han forventet, at vi alle ligner Linse med store bryster, Amagerplade over røven, langt kunstigt hår, kunstige bryster, læber, negle, og måske næse? Gerne lyshåret eller sort. Hættetrøje, bamsestøvler og en smøg i kæften?
Det er budstykker af det folk forventer at se på Amager. Bevares, de kvinder findes der også, ligeså findes der “Brian” typer ( foooordoooom ) .. Amager er Ønskeøen, den er fantastisk, det vil altid være mit hjem.
Jeg havde som sådan ikke fordomme om Odense, fordi det trods alt er Dk’s 3. største by, jeres brunsviger kærlighed er nok det er der kommet mest bag på mig, ellers er i sgu så venlige, kære og søde.

Jeg har ofte mødt folk der har lært mig at kende, og efter sagt at de troede jeg var snobbet, fordi jeg ligner lidt sådan en “type”.. Min første dag på HF fik jeg af vide jeg lignede en kvinde der havde kæreste, barn og kørte rundt i en Fiat Panda. Da jeg gik i 8. klasse, var jeg pisse bange for Luna, alle i Kastrup kendte hende og hun var sgu også en skræmmende pige. Hende ville jeg aldrig lære at kende, hvorfor skulle vi det?
Om 2 måneder skal jeg være fader til hendes lille prinsesse, hun er en af mine bedste veninder, selvom vi er fra Venus og Mars.

Dømmer du andre? Eller har du som andre også fordomme om Jylland, Fyn eller Amager? 
Måske er Nørrebro fyldt med kriminelle og indvandrer i dit hovede??


Men har jeg ikke lige brugt et helt indlæg
på at dømme folk, der dømmer folk?
Eller have fordomme om folk
der har fordomme..

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

3 kommentarer

 • Cecilie

  Hvor har du ret, og hvor er det bare en livsbekræftende video! Pludselig er ting som ellers fylder meget i hverdagen som fx udseende og andres mening fuldstændig ligegyldige! Virkelig sej pige og virkelig god og ærlig blog, som man kun kan blive glad og mere selvsikker af at læse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg tror hurtigt vi bruger fordomme, for at kunne tilpasse vores adfærd til hvad vi forventer at møde. Men ofte bliver man jo sådan set, når man lærer en person at kende, klogere og opdager at ens fordomme lige så stille falder fra hinanden.
  Fordomme kan være gode nok, men man skal passe på at man ikke dømmer folk for hårdt. Det er først når man lærer folk at kende og kommer ind under overfladen at deres jeg viser sig rigtigt.

  Derudover, så er den der “don’t judge challenge” da helt åndssvag. Sad lige og så den her: https://www.youtube.com/watch?v=tEk5dHQMnPM
  og synes da godt nok det er det noget dummeste og mest overfladiske jeg længe har set :joy:
  Men, er jeg for fordømmende? :smirk:
  Nej, det er bare en dum trend… Hvad er formålet? At folk med briller, monobryn , bumser osv ikke er gode nok? Hoooold nu altså. “Ungdommen nu til dags”
  😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  lkælkæl

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er nødt til at komme ind..