Én med soya...

Om “ekspert viden” og åndsvage blade..

 photo hehehehe_zpsmabdq9ir.png

Jeg stod i Føtex, i kiosken, skulle have noget tyggegummi inden job, havde fået 4 timers søvn og min ånde stank af 8 liter kaffe og kødsovs fra dagen før. Mens jeg stod og nærmest sov stående faldt mit blik på de tonsvis af blade der altid er ved sådan en kiosk. Jeg kiggede på dameblandene og især sundheds/fitness bladene, alle sammen havde noget med vægttab på forsiden. Det er der i og for sig intet nyt i, sådan noget skriver de altid om, men jeg blev forarget over overskrifterne “Få drømmekroppen NU” “tab 5 kilo på 5 uger” “Træn de her 5 øvelser og få flad mave” “Spis LCHF og tab dig hurtigt” osv osv osv osv..
Jeg fik lyst til at kyle alle de åndsvage blade ud i havet, og brænde dem, eller omvendt. Men så ligger de jo bare i den næste kiosk, og den næste? Jeg skulle på arbejde og kunne ikke lige få det presset ind i kalenderen, men arrig dét var jeg.

Jeg syntes det er helt i orden man gerne vil tabe sig, få flad mave, blive slankere, blive stærkere, lavere fedtprocent, jeg har selv været der. Jeg manglede bare et blad med en overskrift der lød: “Lær at elske og accepterer din krop” dét ville have sparet mig for et hav af dårlige kropsbeslutinger.

Sundhed handler ikke om tallet på vægten, på antal kalorier du indtager, på størrelsen i dit tøj, på hvor mange kilo du kan løfte. Sundhed handler ( FOR MIG ) om at kunne acceptere sig selv.
Der er så mange ( alt for mange ) programmer, interviews, blade, bøger osv omkring sundhed uden på kroppen. Hvor er programmet om sundheden inden i kroppen?

Jeg har prøvet alle kure, nogle fordi jeg gerne ville tabe mig, andre af “research” til bloggen. Ingen, INGEN har virket optimalt for mig, min krop brokkede sig, jeg fik ondt i hoved, jeg manglede energi. Fordi en “ekspert” mener at grape er en vidunder frugt, og du vil opnå vægttab med den, så betyder det jo ikke at det vil virke for mig. Personen har jo ikke studeret MIN krop, og aner ikke hvad jeg har brug for, hvor meget energi jeg har behov for på mit arbejde, hvornår jeg kan spise aftensmad, kun JEG ved det.
Jeg er træt af andre mennesker udgiver sig for at vide meget mere om min og din krop, end vi selv gør. Jeg mener hvem fanden tror du lige du er? hold din “ekspert viden” for dig selv, du har lov til at ytre din mening, og komme med dine holdninger, men du skal ikke fortælle os hvad vi må og ikke må, fordi det ved du faktisk ikke!!

Det her er DIN krop vi taler om, din krop er klogere end hele landets eksperter til sammen, du skal bare lærer at lytte til den, forstå den.
Lad være med at sammenligne dig selv med andre, hver krop er forskellig. Jeg vil aldrig kunne få en modelslank krop, jeg er 167 ikke 180, jeg har slet ikke samme kropsmål som en model, eller andre, og det er helt okay, fordi dette er min krop, og ikke din.

Verden er fuld af forskellige og fantastiske kvinder, store, små, høje, lave, slanke, tykke, lyse, mørke.. Vi er alle forskellige, alligevel har vi den indbildning at vi skal være tynde og slanke for at passe ind, for at være smukke? Det skræmmer mig helt vildt. Den spade der satte alt det her igang, han/hun står overfor en gevaldig omgang buksevand når jeg finder ham/hende.. Selvom de nok er borte, fordi det her har jo stået på i alt for mange år. Lad det slutte nu.

Jeg betalte for mit tyggegummi og gik derfra i frustration og vrede, samt klarhed. Jeg er skide ligeglad med hvordan andre tænker om min krop, det er mig selv jeg er bekymret for. Du er din krops værste fjende, fordi dine tanker er mere skræmmende end andres, samtidig er du din egen største støtte, fordi dine tanker om dig selv og din krop overvinder “eksperternes” mening. Din krop er klogere end du tror, du skal bare lytte til den!

“Lær’ at elske og accepterer din krop, dét fortjener du!”

 photo jrjrjrj_zpsasgmxu1f.png

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

3 kommentarer

 • Annie

  TAK TAK TAK, jeg er så enig med dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Caroline, du burde få dig dit eget blad/magasin, og skrive om netop lige præcis disse vigtige emner du tager op på bloggen. Så vil der i hvert fald være et alternativ til de åndsvage sundheds magasiner, som kun er med til at få kvinders selvtillid og selvværd nedad.
  Måske en journalist uddannelse ville være noget for dig? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Well spoken!
  Jeg vil sgu også have lov til at være min egen krops-/sundhedsekspert, for det er mig der kender den bedst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Én med soya...