Jeg er blevet sygemeldt..

5 ting der gør mig glad i kbh..

 photo jojojojo_zpsgejlbzqh.png

Jeg kom til København/Amager i onsdags. Først nu har jeg tid foran computeren, til at skrive lidt på bloggen, selvom jeg sidder i en varm stue med min mor, bror og svigerinde.  Jeg er simpelthen blevet krammet, kysset og hygget om i sådan en grad, at jeg føler mig rød i hovedet, fordi mit kærligheds barometer er fyldt helt op. Jeg har set mine veninder, min far, søster, svoger, mor, mors kæreste, mors kærestes børn, flere veninder, venindes nye hundehvalp. Jeg har drukket mig fuld i vin med savnede veninder, jeg har drukket og hygget med andre veninder. Jeg føler mig heldig.
Idag glæder jeg mig så til at lave absolut ingenting, med en bolle med ost og smør, en kop te og en god film.
Jeg har tænkt over hvad der gør mig glad i København, og hvad jeg virkelig har savnet at gøre. Har lavet en meget overskuelig liste, med 5 ting, jeg vil gøre mens jeg er sygemeldt. Måske når jeg dem alle på 2 dage, måske ikke. Men København er simpelthen fyldt med gratis eller semi gratis glæder, og når man kender den så godt, så ved man hvad der gør en glad.

1. Tage på billedeudstilling, enten på den Sorte Diamant, eller inde i Kødbyen. Da jeg var elev på en fotoskole, så så jeg udstillinger flere gange om ugen, og det savner jeg. Hvis du er studerene, så kan man komme ind til næsten ingen penge. på den Sorte Diamant, nede i kælderen, har de haft nogle af mine yndlings udstillinger. Så jeg skal bare have en tyk trøje på, min hue, og måske en banan med, så er jeg klar.

2. Tage ind på Københavns Hovedbiblotek, i Krystalgade. Det er et magisk og kæmpe biblotek, fyldt med alverdens smukke bøger. Jeg har altid elsket at gå på biblioteket, stemningen, stilheden og bøgerne. Så vil jeg nok lige knytte en kommentar, til min nr. 1, fordi jeg elsker at gå op på biblioteket, inde i den Sorte Diamant, og se på bøgerne, og lugte til dem.
Jeg vil nødvendigvis ikke låne nogle bøger, måske bare tage en og sætte mig i en stol og læse lidt i den, mens jeg tager hele stemingen ned under huden.

3. Gå tur omkring søerne. Jeg vil starte ved Planetariet, og forsætte indtil jeg kommer til Østerbro, så vil jeg gå op på den hyggelige cafe, der ligger lige omkring Sortedamsøen og nyde en kop varm kaffe. Jeg vil gå og se på de mange mennesker der løber, farer lige forbi hinanden, hver dag. Jeg vil nyde at se mødre med deres børn. Børn der prøver at klappe svanen, mens moderen holder godt fast, med en pose brødkrummer i hånden. Jeg vil elske at se kærestepar, mand og kone, kvinde og kvinde, mand og mand, gå hånd i hånd, i det kolde vintervejr, mens de uddeler kys og kolde næser.

4. Jeg vil på Glyptoteket, Nationalmusset og selvfølgelig Staten museum for Kunst, der er mit yndlings museum i København. Jeg har altid elsket stemningen på et museum. Jeg gider nok ikke læse omkring alle udstillingerne, stå og kigge på alle billeder, men det er ligegyldigt for mig. Jeg sætter mig som regel på en stol, kigger på mennesker, der kigger på kunst, og kigger på kunst der kigger tilbage på menneskerne. Jeg bliver som regel meget overvældet af indtryk, så kan kun klare 1 museum om dagen, min hjerne skal lige have tid til at reflekterer over det jeg lige har set.

5. Sidst, vil jeg selvfølgelig i Tivoli. Tivoli har alle dage været magisk. Selvom jeg har haft årskort til Tivoli næsten hele mit liv, og jeg kender alle forlystelserne, alle stederne. Så rummer Tivoli stadig så meget magi, og eventyr, som man bare kan fornemme hver gang man kommer derind. Julen er selvfølgelig min yndlings tid i Tivoli, selvom de har fjernet nisselandet, så findes der ikke noget så magisk som at gå igennem den gamle have. Jeg vil ind på en af de søde caféer, få æbleskiver og varm kakao, mens jeg sidder omsvøbet i et varmt tæppe, med en eller flere jeg elsker. Jeg vil ikke ind og prøve nogle forlystelser, jeg vil bare se alle lysene, nisserne og de varme tanke med ild i.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

 • Christine matz

  Skønt indlæg!
  Kbh er fyldt med fede oplevelser til næsten ingen penge! Bor selv på amager og nød juleoptoget i går, helt gratis men med massere af stemning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er skønne indlæg du kommer med! Jeg følger normalt ikke blogs, men jeg kan ikke lade være med din – den er så naturlig og virkelighedsnær! Jeg var syg sidste år (depression) og brugte meget din blog om at elske sig selv – jeg skrev faktisk også til dig. Måske er det mærkeligt at skrive denne kommentar, men har du brug for er råd fra en fremmed så må du sige til – jeg ved (desværre) hvad jeg snakker om. Om ikke andet ønsker jeg dig alt det bedste!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er blevet sygemeldt..