bytning af krop søges..

Hvad er et særlig sensitivt menneske?? #1

 photo saeligrlig sensitiv _zpsuxvppegm.gif

Jeg har efterhånden stødt på en del mennesker, der sætter lidt spørgsmålstegn ved at være særlig sensitv. Det kan jeg til dels forstå.
Er nu ikke bare os kvinder, der har behov for “endnu” et “av jeg er så følsom, og speciel” ord, så folk skal tage hensyn til os? Er det ikke lige lidt for meget, at kalde sig selv “sææærligt” sensitiv, er sensitiv ikke bare fint nok? Er det ikke bare noget du bilder dig ind?

Vi går lige tilbage til nul, spoler filmen helt tilbage. Jeg går lige udfra at ingen der læser med nu, ved hvad det vil sige at være særlig sensitiv, derfor starter vi lige forfra. Det kan være dejlig forfriskende nogle gange, hvis der sidder en ny læser derude.
Jeg vil lige understrege at jeg absolut ikke har nogle mester uddannelse her, jeg skriver af ren og skær person oplevelse. Med hjælp fra bøger. ( redskaber for særlig sensitive mennesker, elsk dig selv, find veje i følelsernes labyrint )
For at mine indlæg ikke bliver alt for lange, så deler jeg dem lidt op, så i ikke mister 8 timer mens i læser det. Dette indlæg bliver rent “fakta”, næste indlæg vil mine egne ord og fornemmelser spille en rolle.

Hvad vil det sige at være særlig sensitiv?
Det er en biologisk forskel i nervesystemet, der gør særlig sensitive mennesker mere modtagelige overfor indtryk og stumuli. Og det er faktisk dét, der er forskellen på særlige og ikke særlige sensitive mennesker.
Særlig sensitive mennesker tager alt dybere ind under huden, tænker over det, smager på det, lægger det i boksen bagerst i hjernen, og taget det frem igen senere.
Citat: “Samtidig arbejder særlig sensitive menneskers hjerne anderledes end hos flertallet. Undersøgelser med hjernescanninger viser at særlig sensitives hjerne integrerer og bearbejder indtrykkene dybere og mere detaljeret end hos flertallet” ( fundet i Redskaber for særlig sensitive mennesker, af Susanne Møberg ).
Alle mennesker bliver overstimuleret, stressede, udmattede og trætte. Hos særlig sensitive mennesker, sker der bare oftere og hurtigere, fordi der skal mindre til.
Nettop fordi særlig sensitive mennesker taget indtrykkene dybere ind, suger vi også livsglæde og gode øjeblikke til os, derfor har man læst at særlig sensitive har større chance for at leve et liv med overskud, glæde og kærlige relationer.
MEEEN, særlig sensitive mennesker har samtidig større chance for at blive overstimuleret, udmattet og stresset. Tidspres, for mange aftaler og informationer, pludselige forandringer, høje forventninger, er bare få ting, der kan tage på vores overskud og stresse os.
Særlige sensitive mennesker er ikke ens, langt fra. Fordi det særlige sensitive, kun er en del af din personlighed. Nogle bliver hurtigere sure, nogle er mere indadvente, nogle virker slet ikke sensitive, nogle virker meget sensitive.
De fleste særlige sensitive mennesker har en stor indre verden, man tænker og reflekterer dybere over tingene. Nok derfor jeg forstiller mig trolde og alfer nede i min have.
Man har som regel for høje forvetninger til sig selv, alt det man laver skal være perfekt. De fleste har med at gøre tingene meget bedre, end de måske burde.
Flertallet føler sig heller ikke lige så stærk som andre, man får hurtigere nok. Man bliver hurtigere træt og udmattet. Derfor har særlig sensitive mennesker mere behov for pauser, timeouts og hvile.
Du kan sikkert tænke nu, jamen er det ikke alle mennesker der har det sådan? .. Særlig sensitive mennesker er ikke meget anderledes end flertallet. Vi har ikke superkræfter ( kan ikke skrive desværre, nok gange her.. ) vi reagere bare hurtigere og oftere på stemning, indtryk og stimulering.

Håber dette lille indlæg har været brugbart for dig, måske har du fået noget ud af det, måske ikke. Vil prøve i næste indlæg at skrive mine personlige erfaringer ned, så det ikke virker så “bog, fakta” agtigt. 

Prøv Susanne Møbergs særlig sensitive test HER. Jeg fik det i sin tid af vide af min daværende psykolog, at jeg var det, men de test der virker også meget fint. 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

2 kommentarer

 • Louise

  Tak for de her indlæg! Jeg er selv særligt sensitiv. Det er ikke ‘diagnostiseret’, men jeg scorer skyhøjt i diverse tests om særlig sensitivitet og når jeg læser om andre, der som også er SS, så kan jeg bare 100% identificere mig med det, fx som du beskriver det her. Det har jeg også forsøgt at beskrive for folk via et opslag på min FB. Blev primært mødt med “Sådan har alle vi andre det også” osv. Men mange af mine tætte veninder sagde faktisk, at det gav virkelig god mening, når jeg forklarede det nærmere. De er heldigvis gode til at tage hensyn til, at jeg ikke kan se voldelige film eller meget triste film (jeg græd som pisket da jeg var inde og se Hvidsten Gruppen.). Og det er bare så svært at forklare for andre, ikke? For de kan jo også sagtens blive berørt af en film, men når man er SS, så mærker man bare det lort SÅ dybt. Efter jeg havde set Hvidsten Gruppen, så hang den følelse af sorg bare i min krop resten af dagen og faktisk også dagen efter – jeg tog den følelse af sorg så dybt med mig. Det gør andre nok ikke på samme måde. Jeg tænker generelt enormt meget over hvad jeg ser, lytter til, lugter til osv. Fordi jeg er så sensitiv med det. Jeg synes det var rart at finde ud af, at jeg ikke bare var mærkelig – som jeg har ellers har fået at vide hele mit liv – men der er rent faktisk andre, som har det som mig. Det var en øjenåbner og gør at jeg i høj grad har lært at indrette mit liv efter det.

  Okay, hvad er det jeg vil frem til? Jeg synes det er fedt, at du har fokus på det og jeg kommer nok til at dele det her indlæg på min FB. Tak for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Min nuværende psykolog mener at jeg er stresset og altså ikk særlig sensitiv. Men samtlige test osv jeg tager er bare klokkeklare. Hun mener ikk at mine oplevelser fra min ungdom hænger sammen med at være særlig sensitiv.. Det er da os først de sidste fire fem år det er blevet mere markant, eller jeg er blevet mere bevidst om det… men hun mener det skyldes stress pga det jeg har været udsat for.. Min tidligere psykolog sagde dog det modsatte. Så man sidder lidt tilbage med en blandet følelse. Men super godt beskrevet og godt at få fokus på det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

bytning af krop søges..