Dåseangst & andre skøre ting..

“hvad vil du med dit liv?”

 photo Unknown_zpslsrxvfla.png

Jeg googlede “Uddannelses test”, i håb om at jeg kunne få svar på, hvad jeg skal uddanne mig som. Findes der mennesker, som bare ved, at de skal have præcis dén her uddannelse, uden at være i tvivl? Jeg har sprunget fra fotograf, til mediegrafiker, til dyrelæge, til cafe ejer, til sundheds ekspert, til pædagog, til … til noget jeg ikke er sikker på endnu. Det eneste jeg er sikker på, det er at jeg aldrig bliver sikker på noget. Jeg bryder mig ikke om udelukke ting, fastlåse mig på nogle ting. Man er i princippet aldrig fastlåst på noget som helst, alt kan jo ske. Det er vel også i orden.

Du skal nok nå det, du er jo ikke så gammel” det er den klassiske kommentar jeg får, når jeg fortæller at jeg ikke ved, hvad jeg vil uddanne mig som. Spørgsmålet “Hvad vil du med dit liv?” har jeg også fået et par gange, og det er nemt nok at svare på:
– Jeg vil være glad!! Jeg vil ud og rejse, jeg vil dyrke meget mere yoga, jeg vil møde fremmede mennesker, jeg vil spise 7 retters menuer, jeg vil danse i byen til mine vabler får vabler, jeg vil på date, jeg vil have romantik, og jeg vil bo på landet. Jeg vil smage mad i alle lande, jeg vil elskes, jeg vil elske, jeg vil prøve fondue, og jeg vil skrive en bog, jeg vil til Island og fotograferer naturen, jeg vil prøve at kører gennem isen på Grønland på hundeslæde. Jeg vil sove under stjernerne, jeg vil dykke i det dybeste hav, jeg vil flyve over stjernerne, jeg vil drikke Tequila i Mexico, jeg vil overvære et dyr føde, jeg vil have en kat, jeg vil grine til mine kæber går i krampe, jeg vil ligge i ske med Anna og nyde jeg har været veninder med hende i 20 år. Jeg vil eje min egen lejlighed, jeg vil prøve at male en væg helt gul, jeg vil starte til salsa, jeg vil bage verdens lækreste kage, jeg vil lære at sy mit eget tøj. Jeg vil begå fejl og blive stærkere af dem, jeg vil opleve succes, jeg vil anerkendes for de ting jeg er god til, jeg vil blive klogere på mine dårlige sider, jeg vil accepterer mit skøre sind, jeg vil befri alle dyr i fangeskab, og jeg vil rede pandaen, jeg vil være rødhåret. Jeg vil klippe mig korthåret, jeg vil bade på en nudist strand, jeg vil rede liv, jeg vil holde en edderkop, jeg vil rede verdenshavene fra skrald og plastisk. Jeg vil leve mit liv, på godt og ondt. Jeg vil accepterer at jeg ikke har et svar på alt, men at jeg har svar på de vigtigste ting.
Jeg er igang med at leve mit liv, det har jeg været i 24 år. Selvom jeg ikke ved hvad min uddannelse skal være, og hvad jeg skal om et halvt år, så lever jeg mit liv. Jeg vælger mine dage, og jeg omfavner imorgen.. Så dét er det jeg vil med mit liv. Hvad vil du?

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

8 kommentarer

 • Josefine

  Det er simpelthen så fin en tekst.. Jeg sidder selv i den situation at jeg ikke aner hvad jeg skal her i livet, og med en omgangskreds som konstant spørger “Hvad skal du læse nu?” og ligger pres på en. Men du fremhæver det eneste som er vigtigt her i livet – at være glad og leve præcis som man har lyst til.. Det er jo dét det handler om. Tak for det! :’)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Psykomotorisk terapeut (kropsterapeut)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Sikke en inspirerende tekst! Haha, hvor er det skide skønt og befriende. Jeg har det på præcis samme måde og halleluja for det og livet! 😀 tak for det og kærlighed herfra 🙂 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Skøønt indlæg! Elsker dine mange ideer og drømme og kan ikke lade vær med at tænke “det vil jeg også!”. Har det også selv svært med at skulle fastlåse mig til én ting, fordi der er så meget jeg gerne vil, i en verden fyldt med muligheder! Er helt klart fan af at gribe dagen og se hvad der sker. Du er en inspirerende personlighed og nyder at læse din blog 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Så skøn en tekst at læse og så rigtigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er ikke åh ih så positiv over for dig tekst som alle andre. Jeg synes desværre ikke den var inspirerende 🙁 måske fordi jeg ser en pige med en masse forvirrede tanker og sådan har jeg bestemt ikke lyst til at have det.

  Fordi man rent faktisk færdiggøre en uddannelse (kalde det hvad du vil, om det er 3 uger eller 6 år) betyder det ikke at man fastlåser sig selv. tværtimod så får du endnu flere muligheder end du havde før.. Plus at du beviser overfor dig selv at du er skide dygtig og kan gøre præcis hvad du sætter dig for. Det har du ikke gjort endnu, da du som du skriver har droppet fra alt..
  At du remser 100 andre ting op du har lyst til er da meget fint.. Men hvis man springer fra hver gang det bliver bare lidt hårdt eller kedeligt, så oplever man aldrig alt det gode/spændende/udfordrende.. Man oplever ikke andet end fiasko. Og med fiasko mener jeg ikke at man ikke lever op til omgangskredsen/samfundets “krav”, nej jeg mener at man ikke lever op til sine egne. Man satte sig et mål fordi man ønskede at nå det.
  Jeg har da ikke været 100 % sikker på min uddannelser eller andet, men nogle gange så skal man bare gøre det. En mand, en uddannelse osv. betyder ikke at man er fastlåst, kun i din verden. Du ser en uddannelse som en begrænsning i stedet for de muligheder den giver..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Cecilie.
   Tak for din kommentar, jeg sætter stor pris på din ærlighed, det er dejlig forfriskende engang i mellem.
   Jeg tror vi to ser tingene fra 2 meget forskellige vinkler. Jeg kan se alle de ting du skriver, men det er ikke noget der gør sig gældende i mit liv. Jeg ser bestemt ikke begrænsninger ved uddannelser. Jeg ser absolut ikke fiasko, eller at jeg ikke lever op til mine egne krav.
   Jeg har ikke fastlåst mig på en uddannelse endnu, fordi jeg ærlig talt ikke aner hvad jeg vil uddanne mig som. Jeg ved hvad jeg vil prøve at opleve i mit liv, som jeg skrev, men det andet er jeg ikke sikker på endnu. Jeg ville da på mange måder ønske at jeg vidste det, men det gør jeg ikke. endnu. Den tid skal nok komme, jeg har heldigvis ikke så travlt.
   Det vigtigste for mig, er at jeg er glad, glad for det jeg laver, og mit liv. Det er jeg nu, selvom jeg ikke aner hvad min uddannelse skal være. Den tid, den glæde.
   Mange hilsner fra Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Tak for indlægget. Hjælper mig. Jeg skal vænne mig til at jeg har kroniske smerter og måske står med en uddannelse jeg ikke kan bruge. Knuste drømme. Det her er det første indlæg jeg læser, og hvor er det rart su er så positiv! Måske jeg skulle skrive noget lignende til mig selv;-) Tusind tak, Caroline!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseangst & andre skøre ting..