Hold dig stress fri..

Bananbrød

img_6134_zps4aaf131d img_6135_zpsc60c364c


Bananbrød er noget af de lækreste jeg har sat tænderne i, det findes i et hav af forskellige variationer, denne opskrift er helt enkelt ( og røvhamrende lækker ), brødet holdt sig ikke engang 2 dage i vores hjem, da jeg lavede det.

Du skal bruge:
• 3 modne bananer
• 150-200 g groft speltmel ( eller det mel du nu har )
• 3 æg
• 1 tsk bagepulver
• lidt salt
• 100 g valnødder ( mandler og andre nødder kan også bruges )
• 60 g mørk chokolade 80%
• 50 g honning
• 1 spsk olie

Sådan:
• Tænd ovnen på 180 grader
• hak chokoladen og valnødderne groft.
• Mos bananerne ( kom dem evt. i foodprocessoren )
• Bland alle ingredienserne sammen, og kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
• Bag brødet i 40 min.
• Lad det køle af og server.

 

 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

17 kommentarer

  • Amalie

    Jeg vil gerne takke dig for en vanvittig lækker opskrift (og til dels brokke mig, fordi jeg er blevet mere eller mindre afhængig :p )
    Lavede dette brød i forgårs, og det er nu væk (og jeg er alene om at spise det….)
    Jeg havde dog nogle dadler, der skulle bruges, og kom dem i i stedet for honning.
    Med peanutbutter og banan ovenpå er det sååå lækkert, og faktisk næsten som kage. Tak og god dag 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Hej Amalie.
      Er rigtigt glad for du kan lide min opskrift, det var da lækkert. Det smager også bare helt fantastisk!..
      Må selv lave det snart igen.
      God dag.
      Mvh
      Caroline Thorsfelt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna Nibe Boldt

    Hej søde Caroline
    Jeg vil først starte med at sige, hvor meget jeg elsker at læse din blog. Jeg synes du har nogle meget interessante indlæg, og jeg er vild med dit syn på sundhed. Du virker som en rigtig sød og imødekommende person med hjertet på det rette sted.
    Og tak for opskriften (brødet er mega lækkert!)
    Jeg håber du får en rigtig dejlig dag 🙂
    Knus Nanna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Hej Nanna.
      Tusind tak skal du have, det er jeg glad for. Hvor er du sød!
      Godt du kan lide brødet. 🙂 …

      mvh
      Caroline

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er du gal det yder lækkert!! Den tror jeg at jeg (og min jeg-er-på-kur-kæreste) vil elske at sætte tænderne i!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hvad kommer du på som pålæg – lyder mega lækkert ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Enten spiser jeg det som det er, eller også lidt smør hvis det skal være rigtig lækkert! Det er måske mere en form for kage end brød 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Hej Caroline. Det lyder bare så lækkert! Tror du det ville være muligt at benytte mandelmel eller kokosfibermel i stedet for speltmel? 🙂
    Ha’ en god dag!
    Mvh. Caroline

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Ja det kan du sagtens, det kan være konsistensen bliver anderledes, men prøv dig frem 😀 ..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ingeborg

    Har netop lige bagt dit lækre brød. Tak for en lækker opskrift! Jeg brugte hasselnødder i stedet for og det fungerede super. Jeg havde en rest revet squash liggende som også røg i. Bestemt ikke dårligt! (kan ikke smages)
    Tip hermed videregivet!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Hej Ingeborg.
      Dejligt at se sådan en gammel opskrift stadig bliver brugt. Super godt tip, tak for det 🙂 ..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Kan honningen erstattes med noget, som ikke indeholder sukker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin

    Hej 🙂 Simpelthen en vinder af en opskrift. Laura spørger, om man kan søde med andet end honning. Jeg har bagt den flere gange helt uden sukker dog med lidt mørk chokolade og den frugtsukker, der er i bananer + lidt sødme fra mandlerne. I dag eksperimenterer jeg med at komme lidt chia-frø og en lille smule yoghurt naturel i – havde kun 2 bananer og chiafrø trækker også væde. Spændt på resultatet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    Hej Caroline, jeg bager nu dit bananbrød for anden gang – det er så super lækkert – og så kan det grovædes med god samvittighed 😀
    Når du skriver 180 grader, er det så varmluft eller alm. ovn? Og gælder det for alle dine opskrifter? 🙂
    Knus Cathrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Dejligt du kan lide det!
      Uha, det er længe siden jeg har bagt det, men mener helt bestemt at jeg brugte varmluft 🙂
      Mange hilsner fra
      Caroline

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Mmh et lækkert brød! Det smager bestemt også godt med pålægschokolade eller nutella – UPS! ;-)))
    Jeg har brugt rugmel alle gangene, og det bliver godt og mættende 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • CK

    Kære Caroline!
    Jeg har fulgt dig længe efterhånden, men jeg er ikke ligefrem en af de læsere der er særlig god til at ‘give sig til kende’. Men efter at have bagt denne opskrift et utal af gange siden du publicerede indlægget tilbage i februar, må jeg sige det er den bedste opskrift EVER! Jeg varierer brødet en smule alt efter hvad der er i køleskab og skuffer; har prøvet med flere forskellige typer mel og nødder og varieret mængden af banan med lidt squash samt kokos – alt er blevet særdeles vellykket.

    Men vigtigst af alt; er simpelthen ganske enkelt imponeret (og egentlig også fascineret) over hvor meget mod du har – der skal en del mere mod til end flertallet har til for at kunne ‘udgive’ sig selv SÅ ærligt som du. OG hvor er det dog vigtigt! Vi skulle have flere af dine slags! Jeg tør godt vædde på at alle til en vis grad kan spejle sig i alt du beretter og fortæller om. Vi er jo alle bare mennesker. Om man vil det eller ej 😉

    Tak for det gode arbejde!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold dig stress fri..