Læserbrev. #Mr. Muskel

“har du talt med din krop idag?”

e3777d127929929a56acfc0ebf6f09a5Det er ikke nyt, at jeg skriver om andre former for sundhed, end flertallet af sundhedsbloggere gør. Det skønne ved sundhed, det er at den er så bred. Hvad jeg syntes er sundt, kan være usundt for dig, og omvendt.
For 3-4 år siden, troede jeg at jeg skulle leve på grape og tun, fordi det havde jeg hørt var sundt. Jeg troede jeg skulle træne hver dag, og tabe mig, for at blive glad. Jeg blev klogere, og ved nu, at det ikke var sundt for mig, tværtimod.
Jeg fandt min balance, jeg trænede nogle gange om ugen, jeg spiste sundt og varieret, jeg var glad. Mange ting i mit liv var jeg glad for, men alligevel så var der noget inden i mig, som ikke føltes så sundt.. Nemlig stress.

Stressen var et helvedet og sendt fra Hades, samtidig med at den var sendt fra Zeus. Jeg er på mange måder taknemmelig, for at jeg blev ramt af stress. Jeg havde det af helvedes til i mange måneder, men det har gjort mig så meget stærkere, og så meget mere bevidst om mig selv, som menneske. Jeg har lært at tænke mere egoistisk, tænke mere på mine egne behov og lyster. Jeg har lært at sætte en grænse, og mærke hvornår noget er for meget for mig.

Da jeg gik ned med stress, forsvandt min lyst til at træne også. Det var naturligt, det sagde min læge i hvert fald. Jeg havde så stort et behov for at finde min egen krop igen. Jeg var så langt væk fra den, og slet ikke i kontakt med den, at jeg følte mig en smule skizofren til tider.

Jeg trænede ikke i 3 måneder, jeg tænkte ikke over det, og det gjorde mig ikke spor. Jeg kender min krop, og jeg ved at den nok skulle fortælle mig, når den igen var klar. Jeg fandt ikke på nogle undskyldninger, jeg løj ikke overfor nogle, jeg var ærlig.. Jeg havde ikke lyst og overskud til at træne.
I 3 måneder tænkte jeg på mit indre jeg. Jeg dyrkede meget meditation og yoga, jeg læste utrolig mange bøger og tegnede amok. Jeg tænkte på min indre sundhed. Den sundhed, som jeg havde været så langt væk fra, i alt for lang tid. Jeg fik genopladt mine batterier, jeg havde ikke fået strøm i næsten et år, så det tog tid, før jeg var fuld opladt, og der er jeg ikke kommet til endnu. Jeg fik energi, glæde og overskud tilbage i min hverdag, men jeg brugte intet af det på træning. Jeg brugte det på at falde på plads på mit nye job, i min nye lejlighed og på at se mine mennesker.

Der findes ikke en timer på, hvornår du er på toppen igen, efter en hård periode. Jeg føler mig stadig ikke 100% opladt endnu, og det er også i orden. For en uges tid siden, kom jeg op og træne. Ikke fordi jeg havde planlagt det, men fordi jeg vågnede, og jeg havde lyst til det. Jeg ved ikke hvor længe jeg var deroppe, og det er også ligegyldigt, jeg nød det bare.

Jeg har lært en vigtig lektie, som jeg ikke vil være foruden. Min krop er klogere end jeg tror, og det er mit job at lytte til den. “Har du talt med din krop idag?”

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læserbrev. #Mr. Muskel