Selvhad

næste(mad)kærlighed..

CAT_5154_Fotor  CAT_5192_FotorHvis man kender lidt til mig og bloggen, så er man klar over at jeg går ind for mindre madspild. Jeg har skrevet om det op til flere gange, og har delt opskrifter og tips til hvordan vi kan mindske madspild. Vi smider skræmmende meget mad ud – vi undlader at købe en banan hvis den er lidt brun, vi hamstre når vi handler, og vi tænker slet ikke på hvor meget det skader – på længere sigt.
Supermarkeder kommer mere og mere ind i “mindre madspild” kampen, hvilket jeg er kæmpe fan af. Istedet for god mad bliver smidt ud, fordi det måske er stødt eller gået på dato, så bliver det sat ned i pris, og det er win win, for os alle. “Tænk på hvad du kommer i din kurv, tænk på hvad du fodre din skraldespand med!“, mad skal simpelthen ikke i skraldespanden, det skal spises! Jeg er medlemmer af grupper hvor mennesker giver gratis ting væk, deriblandt også mad – der er sgu håb for menneskeheden alligvel!

– Jeg er nabo til Netto, den har været under 2 måneders renovation, og nu er den åbnet bedre end før. Jeg blev mødt af et stort grønt skilt, da jeg trådte ind i min nye butik: “MAD SKAL SPISES!” stod der – og det må man jo give det kloge skilt ret i. Men “mad skal spises” er ikke bare et grønt skilt – nej, det er en App, som Netto har udviklet – i kampen om at mindske madspild i vort lille land.
Fluks hentede jeg appen, som fik hjem i min lille telefon, sammen med mine andre madspilds apps. Konceptet er enkelt: hvis du ser noget mad der er sat ned, så tag et billedet af det, og lig det op på appen – så kan andre se at der i Netto på Amagerbrogade er billigt brød. Du kan også selv gå ind og se hvor der er nedsat mad nær dig, du kan nemlig justere radiusen af hvor langt du vil cykle efter billig mad. Det er en: “lad os hjælpe hinanden” app en: “jeg gør noget godt for dig, så kan du se hvor der er billig mad” app – jeg er kæmpe fan! IMG_1386_Fotor

Jeg bruger utrolig lidt penge på mad, fordi jeg er så bevidst om hvad jeg kommer i min kurv. Jeg har sparet flere hundrede kroner på min madkonto, blot ved at tænke mig om, fryse ting ned og kun handle ind til det jeg kan spise.
Jeg kom hjem fra træning igår, træt og sulten – jeg skulle have nogle gode proteiner og masser af grønt. Jeg havde halvkedelige grønsager i mit køleskab – jeg kiggede i appen og så at min Netto, havde hakket svinekød til 15 kr, fordi det var gået på dato.

Opskrift på “mindre madspild frikadeller“:
500 g hakket svinekød.
1 løg.
2 æg.
1 god håndfuld havregryn.
solsikkekerner ( eller hvad du har i skabene )
1 fed hvidløg.
2 revet gulerødder
3 forårsløg
Krydderier, salt og peber.

Sådan: 
Bland hele balladen sammen, og steg dem på en pande i lidt olie.
Jeg fandt rugbrød der var sat ned til 5 kr, så jeg spiste dem på ristet rugbrød med masser af pesto.

IMG_1435_Fotor

Istedet for at tænke: “hvad har jeg lyst til?” så kig i køleskabet og tænk: “Hvad kan jeg lave med det jeg har?” .. Lad os stå sammen om at mindske madspild, start med dig selv og dit eget køleskab! 

CAT_5191_FotorCAT_5193_Fotor


Indlægget er sponsoreret af Netto, men husk at mine holdninger og meninger aldrig kan købes! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

 • Skildpadden

  Rigtig fint indlaeg.

  Men psst. du mangler en del ord. Bl.a. i dette afsnit:
  “Jeg er nabo til Netto, den har været under 2 måneders renovation, og nu er den åbnet bedre end før. Jeg blev mødt af et stort grønt skilt, da jeg trådte ind i min nye butik: “” stod der – og det må man jo give det kloge skilt ret i. Men “mad skal spises” er ikke bare et grønt skilt – nej, det er en , som Netto har udviklet – i kampen om at mindske madspild i vort lille land.”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det forstår jeg ikke. Både på min, og min vens telefon, står det som det skal.. Ved ikke hvad der sker .. Hmm

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvhad