Hvad er sundt for dig?

Selvhad

hhoho….Når sommeren kommer, så frygter jeg hvad jeg kan finde på at gøre mod mig selv..” Det er plukket ud fra en mail, jeg fik fra en læser forleden dag. Jeg græd da jeg læste mailen, fordi jeg kunne mærke denne skønne kvindes smerte helt inde i hjertet.
Jeg havde lyst til at hoppe gennem skærmen og internettet, for at kramme hende – så hårdt og varmt. Jeg ville ønske jeg kunne kramme smerten væk hos alle, men det er desværre ikke noget jeg har tid til – også tror jeg forøvrigt heller ikke at det virker.
Jeg vil meget gerne kalde dig smuk, jeg vil meget gerne være de rosende ord du mangler i din dagligdag – men det hjælper ikke. Du kan samle alle du elsker, alle du holder af, alle du stoler på – de kan råbe dig ind i hovedet at du er fantastisk, smuk og dejlig – men det hjælper ikke. Du vil simpelthen ikke lytte efter, fordi du ikke selv kan se det. Den dag du lærer at acceptere dig selv for den du er, først den dag kan du faktisk mærke de andres ord inden i dig. Når den dag kommer – når du har sluttet fred med din krop og dit sind, så lover jeg at der falder en kæmpe sten fra dit hjerte.
Vi er kun mennesker, vi begår fejl og vi lærer af dem. Ja, du har været i krig med din krop i mange år, og det er en kæmpe fejl du har begået om og om igen i løbet af de år, men det betyder ikke at du ikke kan lære af de fejl – og blive klogere. Vil det nogensinde være for sent at begynde at elske sig selv? ikke hvis du spørger mig.
Jeg kan ikke fortælle dig hvor du skal starte, og hvornår du er færdig. Jeg tror på en eller anden måde, at man aldrig bliver færdig med at arbejde med sig selv – det er en evigheds proces. Måske skal du starte med at gøre mere af de ting der gør dig glad, og mindre af de ting der gør dig negativ. Vi har kun dette ene liv ( måske? ), det er simpelthen for kort og kedeligt at bruge det på noget, man ikke kan lide. Jeg fandt ud af at jeg elskede min krop mere, når jeg lavede noget der gjorde mig glad. Når jeg havde forkælet mig selv – så så jeg mere positivt på min krop, fordi mine tanker var positive og det smittede af.

Det er ikke meningen vi alle sammen skal gå rundt og ligne hinanden. Men det er meningen at man skal kunne lide at ligne sig selv. Hvis du vil ud af det selvhad du udsætter din krop for – så stop med at had dig selv og prøv at se hvad andre ser, prøv at lyt til hvad andre siger.. Du er dejlig, præcis som du er.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er sundt for dig?