Jeg er mit eget ansvar..

Deltids vegetar..

IMG_1141IMG_2509

Det kan man nok ikke rigtig være, det er jeg klar over. Har aldrig forstået folk der kalder sig selv vegetar, men alligvel spiser fisk – er fisk ikke også dyr? Det skal jeg ikke blande mig i, det er ens egen sag. I følge Dansk Vegetarforening, så er man en “pescetar“, hvis man spiser fisk og ellers kun lever vegetarisk. Man er en “flexitar”, hvis man hovedsageligt spiser vegetarisk, men spiser kød til tider. Så vil jeg nok betegne mig selv som en “flexitar”, det lyder som en eller anden fin og fornem guitar.. Eller også så spiser jeg bare alt med måde.

Jeg har i rigtig lang tid, gerne ville leve mere vegetarisk, men det tog fart da jeg så dokumentaren “Cowspiracy“, hvis du ikke har set den så gør det. Jeg sad med åben mund og polypper og fik kvalme ved tanken om oksekød efterfølgnede. Den findes på Netflix.

Der er flere grunde til at jeg vælger at leve mere vegetarisk, det er bl.a. fordi: Det er sundest for miljøet, min fordøjelse er blevet væsentlig bedre og jeg er en kæmpe dyreelsker. Læs evt om det HER. Jeg kan dårligt slå en edderkop ihjel, jeg er imod zoologiske haver, jeg syntes cirkus med dyr skulle være forbudt – derfor så er der noget inden i mig, som ikke kan lide at spise dyr. Tanken om at skulle købe kød fra dyr der ikke har haft det godt, det gør ondt helt inden i mig. Jeg lever meget økologisk, og mine grønsager må meget gerne være lokalt dyrket. Jeg ved godt at jeg alene ikke kan rede verden, men jeg prøver så godt jeg kan.

Jeg syntes ikke det er svært at leve vegetarisk, der findes heldigvis en masse opskrifter og kogebøger med nemme og lækre retter. Jeg har startet med at skære væsentlig ned på oksekød, jeg har rørt det 4-5 gange inden for de sidste 3 måneder. Jeg har aldrig været den store grisepige ( udover til juleaften ) og jeg har spist kylling i stedet for oksekød i min burger for eksempel.
Jeg spiser vegetarisk omkring 4-5 gange om ugen, jeg ved ikke om jeg på sigt bliver helt vegetar.. Tanken om at undvære min flæsesteg, min sushi og min pasta med pølser – den skræmmer mig. Planen er nu at jeg lever vegetarisk så ofte som jeg kan, også må vi se hvor det fører hen.. Jeg vil også være bedre til at dele vegetarisk opskrifter.

Kender i en god vegetarisk blog? Det er altid godt med lidt inspiration. Er der nogle af jer der lever vegetarisk? og i må meget gerne dele jeres oplevelse og begrundelse, det er jeg meget interesseret i at læse. 
IMG_1567

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

11 kommentarer

 • Maja

  Som altid: jeg elsker at læse dine opslag.
  Kan virkelig anbefale Vanløse Blues
  Venligst Maja (@majasskriblerier fra Instagram)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Wo

  Veganer pige her. 🙂 Jeg elsker tanken om ikke at gøre skade på dyr. Og så er det da for sært – i min optik – at spise dyr, som faktisk har levet og tænkt og har en mor.
  Jeg inspireres af billeder på IG, og så er grippen “(((VEGANSK))) Mad” på Facebook vildt inspirerende! Den MÅ du bare melde dig ind i.
  Stil gerne flere spørgsmål, hvis du har nogle. Desuden er min IG: KristiinaWo

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tusind tak, vil melde mig ind med det samme! Tak for din kommentar 🙂 :..

   mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  .. jeg synes, det er sjovt og værd at bemærke, at du skrive “min flæskesteg, min sushi, min pasta med pølser” – med fokus på ‘MIN’. For disse dyr har aldrig været dine – de har været deres egne.
  Håber ikke, det lød alt for negativt (men det helt klart værd at tænke over), for jeg synes bestemt, det er sejt, at du er begyndt at ændre dine vaner (y)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det kan du da egentlig have evig ret i. Men du ved jo hvad jeg mener 🙂 ..

   Jeg er også glad for min beslutning.

   mvh
   Caroline thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Spændende indlæg!
  Jeg har ikke spist kød siden januar, hvilket er en beslutning, jeg er virkelig glad for. Jeg stoppede primært pga. det etiske spørgsmål i det, men også fordi det er skidt for miljøet. Jeg bekymrer mig meget om, hvordan klimaforandringerne bliver et større og større problem, og jeg følte, at dette kan være min måde at bidrage i stedet for at se passivt til.
  Dog spiser jeg stadig fisk, hvilket primært skyldes, at jeg stadig bor hjemme hos min mor og far, og det gør det derfor mindre besværligt for min omgangskreds. Derudover mener min mor, at det er vigtigt for mig ernæringsmæssigt, men jeg tror nu, at jeg dropper det, når jeg flytter hjemmefra. Jeg siger normalt til folk, at jeg ikke spiser kød, men hvis folk spørger mig, om jeg er vegetar eller refererer til mig som vegetar, så tager jeg også gerne det begreb på mig. For mig er det vigtigt at huske, at jeg ikke gør det for betegnelsen, men for den forskel, jeg kan være med til at bidrage til.
  Jeg synes, at man efterhånden kan finde SÅ mange lækre vegetariske opskrifter rundt omkring, men jeg vil da lige sende en anbefaling efter Emma Martiny og Asofie, der også leger med, hvad hun kalder hverdagsvegetarismen.
  Vigtigst af alt synes jeg det er, at man ikke tvinger noget ned over hovedet på sig selv, men at man samtidig overvejer, hvad man selv har det godt med og kan stå inde for.
  (Wow en lang kommentar – håber det går ;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Kristensen

  Endnu en veganer her 😊 Jeg er veganer, for dyren, miljøet og sundheden. Jeg var vegetar Før jeg blev veganer, men var på vej ud i et dårligt spise mønster og så blev jeg inspireret af nogle veganer på YouTube, hvilket betød jeg i dag har et sundt forhold til mad. I forhold til dyren kan bare tanken eller snak om, at et dyr bliver behandlet dårligt få mig til at bil gal og ked af det.
  Jeg vil også anbefale gruppen vegansk mad på Facebook, der er mange vegetar i gruppen. Udover det nogle veganske blogge:
  Kigærter og kærlighed
  Luna måneden
  Thors opskrifter
  Englerod (den bedste følg hende også på IG)
  Mia sommer
  Plantepusherne.
  Ud over det så kig under hashtag, som vegetar og veganer på IG og find nogle at følge, prøv også vegan, vegetarian og mad med medfølelse 😉
  Min IG er desuden: signemus48 (poster vegansk mad)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej Caroline 🙂
  Dejligt at høre, du er blevet mere bevidst om konsekvenserne af at spise kød. Stoppede selv med al slags kød osv. for et års tid siden. Det er den bedste beslutning, jeg har taget – kan kun anbefale det.
  Mht. at skulle undvære visse fødevarer, ser jeg det kun være så svært, som man selv gør det til; til jul kan man lave alverdens andre ting (se bare her: http://plantepusherne.dk/morsbroed-indbagt-vegansk-farsbroed-noeddesteg/), sushi kan laves med avokado eller agurk (søg evt. på det) og pølserne på din pasta kan uden besvær skiftes ud med soyapølser 🙂
  Hvis du ønsker at læse mere om det, anbefaler jeg at læse på Mia Gardums blog (gardum.com). Hun har lavet en del indlæg omhandlende veganisme og det er virkelig lærerigt. 🙂
  Mange hilsner
  Mille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Altså nu siger man jo også ‘min’ familie, ‘min’ søster, ‘mine’ venner uden at underkende at de er noget i sig selv 🙂 Bare en tanke. Synes man skal passe på med ikke at blive for hellig, selv spiser jeg heller ikke kød ofte, kun når det bliver serveret – og det vil jeg blive ved med!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er pesco-ovo-vegetar og har kun været deti et par måneder. Jeg er SÅ glad for mit valg. Jeg har det så dejligt i min krop, og jeg spiser så meget lækker, farverigt mad.

  Jeg har i forbindelse med min nye livsstil lavet en blog, hvor jeg deler ud af gode vegetariske opskrifter. 🙂 http://www.withlovefromk.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er mit eget ansvar..