Deltids vegetar..

Hvordan lytter jeg til min krop?

jijijiji

Det er noget jeg har skrevet meget om gennem årene – det med at lytte til sin egen krop.
Det er logik for burhøns for nogle, og det er raketvidenskab for andre – det er også helt okay.
Hvordan lærer jeg at lytte til min egen krop?” det er lidt ligesom at spørge: “Hvordan lærer jeg at elske mig selv?“..
Jeg vil ønske jeg havde en magisk trylledrik til jer alle, men det er desværre noget i selv er nødt til at brygge – vil dog gerne hjælpe jer med at finde ingredienserne.

Du kan lytte til din krop på mange måder: hvad vil jeg have at spise? Er jeg sur på ham? er vores venskab egentlig sundt for mig? Har jeg lyst til at træne idag? osv.
Når jeg skriver at du skal lytte til din krop, så mener jeg at du skal lukke ørene for alle andres meninger, fordi i sidste ende – så ved du bedst selv. Problemet er bare, at mange af os ikke ved bedst, fordi vi ikke lytter til vores krop, vi efterlader arbejdet til nogle andre, og har tillid til at de ved bedst. Jo, der findes da mange mennesker som har taget fine lange uddannelser i, hvad der er sundest for os mennesker og hvordan vi skal træne ordentligt. Intet had til de mennesker!

Da jeg fik et “virkeligheds opkald/depression” og ikke kunne træne i lang tid, der var det min krop der signalerede: “NU ER DET NOK FRØKEN!“.. Da jeg blev syg med stress, der var det min krop der gjorde at jeg næsten kollapsede på vejen, fordi jeg havde ignoreret dens signaler i alt for lang tid. Hvis jeg havde lyttet til de små signaler min krop sendte mig: manglede energi, manglede appetit, manglede overskud, jeg blev hurtigere irriteret, manglede lyst til andre mennesker mm. Så var jeg ikke kommet så langt ud, men JEG lyttede ikke, så jeg lærte det på den hårde måde.

Tog du op og trænede i morges fordi du havde lyst, eller fordi du følte at du “skulle”?.. Hvornår har du sidst sat dig selv under en loop og spurgt: “Camilla, ( alle navne kan bruges her ) hvad har du lyst til idag?” – også faktisk gjort det.

Pointen er at det er skide individuelt hvad der virker. Det hjalp mig at gøre ting, som gjorde mig glad – så følte jeg ligesom at jeg havde fodret min krop med gode oplevelser, også ville den gerne dele ud af sine følelser. Måske er det svært at mærke for nogle, fordi mange af os har rigtig svært ved at “tillade” os at være egoistiske på den gode måde. Det her er 100% til ære for dig, og din personlige udvikling, men så er det også dit ansvar at gøre alvor ud af det. Vil du lære at lytte til din krop og dens behov? Så start idag, start nu: Hvad gør dig glad.

jojojojojo

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Deltids vegetar..