Efterårs to do:

Lad os snakke om: den gode tone..

img_3594Lad os snakke om” er en ny ting på bloggen. Jeg har lavet et indlæg om jalousi, og det kunne i heldigvis rigtig godt lide.

I denne omgang skal vi snakke om hvordan man snakker til hinanden, fordi jeg er sgu en smule ked af det. Jeg ved at dette emne er blevet taget op på bloggen før, men nu vender vi det lige endnu engang.

Jeg forstår ikke mennesker som bevidst sårer et andet menneske. Mennesker som har en skidt dag, og lader det gå udover andre omkring sig. Det er sørgeligt – jeg forstår det ikke.

Før jeg startede bloggen, kendte jeg da til andre bloggere, som jeg var/er lodret uenige med. Jeg har bloggerkollegaer nu, som jeg ikke deler samme holding med. Jeg har veninder som har en morale, der er dybt anderledes end min. Jeg har været til fordrag hos mennesker, som virkelig har andre meninger end jeg har. På intet tidspunkt skrev jeg, sagde jeg, råbte jeg, malilede jeg, grinte jeg, sms’ede jeg: “Klamme so” , “dumme tøs”, “hvad bilder du dig dog ind?”.

Jeg valgte at kigge den anden vej, eller ytre min mening på en ordentlig måde. Jeg valgte ikke at kaste mit mudder i hoved på dem, jeg valgte heller ikke at fornærme dem med tarvelige gloser. Vi er forskellige mennesker, og vi har (heldigvis) forskellige meninger og holdninger – men der burde stadig være plads i vores hjerte, til at behandle hinanden som vi selv vil behandles.

Jeg tror aldrig at man vænner sig til at få en sviner over nettet. Jeg tror det bliver nemmere, men det er da aldrig rart. Første gang jeg fik en ubehagelig mail, der græd jeg i flere timer. Jeg græder ikke længere, men det gør ondt at et menneske jeg ikke kender, et menneske der aldrig har mødt mig – kan hade mig så meget. Jeg føler mig som en irriterende telefonsælger, som man hader selvom man ikke kender den stakkels person. Det betaler sig oftest ikke at starte en dialog med sådan nogle mennesker, fordi de bare er ude på at ødelægge ens dag. Jeg brugte før i tiden lang tid på at forklare mig, for at få denne person til at ændre sin mening omkring mig – det gider jeg ikke længere.

Jeg vil meget gerne diskuterer, hvis jeg mener at afsenderen har en pointe med sit indhold. Jeg vil også gerne forklare mig, hvis en person har misforstået mit budskab. Jeg kan godt tåle at modtage kritik, hvis det ikke er sendt for at gøre ondt på mig.

Vidste du at et gammelt ordsprog lyder: “der skal tolv gode øjeblikke til at opveje ét dårligt!“. De dårlige øjeblikke og kommentarer sætter sig bare dybere i os.

Derfor vil jeg gerne dele lidt god karma ud og dele 12 gode kommentarer, som du kan få med på din dag (selvom jeg selvfølgelig ikke håber du har en skidt dag, eller har oplevet noget dårligt – men komplimenter er da altid rare at få):

1. Du er en persons grund til at smile idag.
2. Du er elsket.
3. Du er værdsat.
4. Du er nået så langt, du kan sagtens klare endnu en dag.
5. “Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today is a gift… that’s why they call it present” ― Master Oogway (Kungu Panda)
6. Var det bare 5 dårlige minutter som du lader påvirke hele din dag?
7. Ingen er som dig (bogstavlig talt, du er virkelig unik)
8. Smil, det smitter (det er biologisk bevist)
9. Man staver ikke kærlighed, man mærker det (credit: Peter Plys)
10. Jeg syntes du er pisse sej, og du fortjener kun kage og kram.
11. Chokolade er altid en god ide.
12. Husk ikke at give næring til de mørke tanker. Foder de lyse med gode oplevelser og de vil blomstre.

   

2 kommentarer

 • Mette

  Jeg forstår det virkelige heller ikke hvordan man kan få sig selv til det, og det vildeste er at så mange mennesker gør det, det er jo nærmest i alle kommentarspor på Facebook, synes det er lidt skræmmende.
  Men tak for de gode kommentarer fra dig søde Caroline 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Kære Caroline, jeg kender dig ikke…og alligevel er du – i kraft af dine ord, dine snaps og dine insta billeder- med til et gøre min hverdag en lille smule federe😀 Du har en humor, en empati og et menneskesyn som er GULD værd, (og det kan du gange med 1000,i tilfælde af, at der er et eller andet fjols, der siger det modsatte) Glæder mig nærmest allerede til du er færdiguddannet- vores fag har brug for sådan en som dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Efterårs to do: