Spaghetti med linsesovs

Lige dér hvor hjertet slår..

img_3650

Kan lige så godt advare jer: det her bliver et langt indlæg, fordi det er det nødt til, håber alligevel i vil læse med. 

Fra fredag til lørdag stod tiden stille. Da vi ankom til den lille station Lundby, dér skete der noget i min krop. Da vi kørte igennem marker og enge, dér mærkede jeg roen overfalde min krop som en blid og varm bølge. Da vi ankom til vores lille hytte i midten af paradis, dér slog mit hjerte et ekstra slag.

Hytten var 3 gange 3 meter bred, og der kunne lige stå 2 senge og et bord derinde – også Malte og jeg. Dér skulle vi tilbringe de næste 24 timer, uden internet og larm, vi skulle bare være sammen. Omkring os faldt regnen langsomt, som om det var slowmotion – alt omkring os gik lige 8 slag langsommere end normalt.

Vi anede ikke hvad vi skulle forvente af vores døgn, vi vidste faktisk ikke hvad vi skulle lave. Vi havde booket den lille hytte på Airbnb, under navnet “cottage in the forest”. (Er du mere end 2, så lejer hun også en større hytte ud, som hedder “paradise on earth” og den lever altså op til navnet!)
Vi blev mødt af en kvinde, som skræmte mig. Skræmte mig på den gode måde, på grund af hendes ærlige og varme åbenhed. Jeg er også et åbent menneske, efter et par timer og gerne efter et par glas rødvin. Zøsser, som hun hedder, gjorde alt og mere til, for at vores ophold skulle være præcis som vi ønskede. Hun viste os rundt i hendes helt fantastiske og misundelsesværdige hjem, efter kom hun med pandekager og kaffe og fortalte os at vi endelig måtte plukke bær og frugter fra hendes skønne have.

img_3703img_3701

Afslappede og mætte drog vi ud på en 3 timers skovtur, uden overhoved at ane hvor vi var, eller hvad klokken havde slået. Jeg havde mit kamera rundt om halsen, Malte i hånden og træer så langt øjet rækker omkring mig – ergo: jeg var meget glad.
Senere på dagen lavede Zøsser vegetarisk og økologisk mad til os, og vi spurgte om hun ikke ville spise med – vi kunne simpelthen ikke lade være. Sjældent er jeg blevet blæst så voldsomt omkuld af vegetarisk mad, det var over alt forventning, og mine smagsløg dansede fandango som aldrig før. Vi drak vin og snakkede om alverdens ting. Vi havde dybe samtaler, som man som regel ikke snakker med folk om man ikke kender, men det hele virkede så lige til med hende og Malte. Jeg sad og tænkte: “ej, hvor må det være fantastisk at være sådan et åbent menneske, som virkelig interesserer sig for andre, uden at det lader til at det kræver specielt meget af hende. Jeg vil også være bedre til at have dybe samtaler med mennesker jeg ikke kender, det er da kun sundt at prøve!“.
img_3686

Senere tændte hun op for hendes sauna som stod ude i hendes have. Alt var kulsort omkring os, udover skæret fra gløderne i pejsen – det var lige til en film. Ud ad vinduet kunne jeg se omridset af skoven i baggrunden, jeg var virkelig til stede i nuet. Vi sad alle 3 i næsten 2 timer i den varme sauna, mens vi fortsat snakkede om dybe samtaler, som virkelig har sat sine positive spor i mig efterfølgnede. Varme i kroppen drog Malte og jeg ud i mørket med en lommelygte, for at finde vores lille hytte. Vi faldt i søvn så hurtigt som to små børn der lige har oplevet verden for første gang.

img_3674-2

Om morgenen blev der serveret endnu mere lækkert vegetarmad for os. Zøsser have bagt brød, lavet omelet og grød til os – det kunne næsten ikke blive mere perfekt. Det smagte selvfølgelig fuldstændig himmelsk. Da de 24 timer var gået var jeg både glad og ked af det. Jeg var ked af at det hele var gået så hurtigt, jeg ville så gerne være der endnu et døgn eller år. Jeg var samtidig også rigtig glad, fordi jeg havde en ro i min krop, som jeg vidste der nok skulle ligge der i lang tid endnu. Jeg havde virkelig trukket stikket, ladet telefonen ligge i tasken og bare nyde min kæreste og den friske natur omkring mig. Både Malte og jeg har en meget presset kalender som regel, og der er sjældent tid til at man trækket stikket i 24 timer – men for pokker, det skal der simpelthen være plads til. Min lærer fra det indre ro kursus jeg var på tidligere i år sagde til mig: “Caroline, hvis du ikke kan give dig selv en time om dagen til at slappe af, så har du brug for 3 timer!” – og hun har jo ret.

De åndehuller, som vi har brug for til at trække luft ind, dem skal vi holde fast i. Det kan ikke være rigtigt at vi knokler løs hele året, også den ene uges sommerferie vi får, dér skal vi slappe af –NEJ! Hvis du er opmærksom på hvad din krop kan klare, så lærer du også hvornår du skal give den de her små åndehuller (kald det pauser, hvis du lyster). Det kan være en tur i skoven, en pjækkedag fra alting, en smuttur væk til ingenmandsland eller andet. Min største frygt, det er at jeg går ned med stress igen, og dét vil jeg simpelthen ikke tillade mig selv at gøre. Det sker heller ikke, hvis jeg lytter efter til min krop og de signaler den sender. Jeg havde brug for at komme lidt væk, og ligge i ske med min kæreste og fortælle ham at jeg elsker ham. Jeg havde brug for det her, til mit indre, og det fik jeg. 24 timer som var ren terapi for sjælen og parforholdet.

Du kan selv booke hytten i linket jeg har skrevet tidligere i indlægget – kan med ærlighed i alle min knogler sige: du vil ikke fortryde det! Malte og jeg har i hvert fald lovet Zøsser og os selv at vi kommer tilbage inden længe.
Vil for en god ordens skyld lige sige at dette ophold ikke er sponsoreret, vi har selv betalt, og det var alle pengende værd!
peace (literally) out <3   

img_3700 img_3617

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

 • Kære Caroline. Aj hvor blev jeg glad for at læse din beskrivelse – ikke fordi det er mit sted du har gæstet, men fordi jeg får lov at komme helt ind i din tankeverden, og fordi du forstår at trylle med ordene, så jeg også lige fik en pause, til at læse og smile. tak for dit dejlige væsen og for at dele. sender et kram fra marken – vi ses. Z

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Zøsser!
   Er så glad for du kan lide det jeg skriver! Jeg mener hvert et ord! Det er virkelig en lille smuk perle du har, Malte og jeg kommer helt skkkert retur snart 🙂 ..

   Mange kram herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti med linsesovs