Orddiarré #4

GAMMELDAGS VANILJEKRANSE

 photo IMG_9447_zps3szbzdqb.jpg

Vaniljekranse, er en traditon i min familie. Min far laver altid en million dåser, fyldt med kager, så plejer de at holde et godt stykke ind i december. På søndag skal min søster, bror og jeg hjem til min far med vores vedhæng og bage. Min lille niece er med for første gang, og jeg glæder mig simpelthen så meget. Vi skal se julefilm og spise os glade og mætte.

Opskriften er helt almindelig, og fantastisk usund. Det vil ikke være jul, uden de her kager på bordet.
(Vi plejer at gange opskriften op med 6). Kunne du tænke dig en opskrift på sundere vanilje kager? Så har jeg en lige HER.

Opskrift på gammeldags Vaniljekager:
Til ca 100 stk
• 60 g mandler
• 250 g mel
• 0,5 tsk hjortetakssalt
• 125 g sukker
• 1-2 vaniljestænger
• 200 g koldt smør
• 1 nip salt
• 1 æggeblomme

Fremgangsmåde:
• smut mandlerne og mal dem fint til mel i foodprocessoren.
• bland mel og hjortetakssalt sammen. Tilsæt sukker, mandler og vanilje
• skær smøret i tern og smuldre det med de tørre ingredienser.
• rør salten ud med æggeblommen og bland hele dejen sammen.
• pak dejen samme og stil den i køleskabet i 1-2 timer.
• tænd ovnen på 200 grader.
• tag lidt dej af gangen og form små flade kager.
• bag dem i ca 7-8 min. Lad dem afkøle på rist.

GLÆDELIG JUL SØDE MENNESKER.

3 kommentarer

 • Skønt der også er plads til traditionelle småkager på en sundhedsblog! Det er præcis i min ånd, da jeg også mener der skal være plads til at nyde det man har lyst til, omend i lidt mindre mængder end man måske har lyst til 😉
  Jeg tror ikke på at din sundhed ødelægges af en håndfuld lækre vaniljekager op til jul, det kan måske endda styre sukkertrangen lidt de næste dage og så kan man tænke tilbage på hvor lækre de var med et smil 😀

  Kh Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige præcis Anna 🙂 hvis man ikke kan spise lidt sukker i julen, så bliver det lidt kedeligt. For min familie er det en juletradition at bage Vaniljekager, så det skal der også være plads til 🙂 god jul
   Mvh Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker vaniljekranse! Men plejer normalt at vente på dem min mormor bager :p
  Håber du får en super hyggelig dag med din familie, det lyder hvert fald skønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Orddiarré #4