Du er okay.

Genbrugsshopping.

IMG_0365img_3593img_3592img_3962Hvis mine veninder ser noget nyt tøj på mig, så spørger de mig: “hvor er den fra?” og før jeg når at svare, så siger de igen: “genbrug!”.
80-90% af tiden så har de ret. Det aller meste af mit tøj det er købt i genbrugsbutikker, på loppemarkeder og på nettet (genbrug på nettet).
Det er faktisk noget jeg altid har gjort, lige siden jeg var helt ung. Da jeg var mindre var det fordi jeg ikke havde råd til at shoppe dyrt tøj, men med årene er jeg blevet fan af genbrug, fordi jeg altid finder noget anderledes og noget jeg aldrig ville have fundet i H&M.
Jeg er skide god til at shoppe i genbrugsbutikker – jeg har med årene lært at vide hvad jeg skal kigge efter.

Når jeg shopper, og snapper om det (miss_dickface), så spørger i tit om hvor det er fra. Det er jo meget forskelligt hvor jeg køber tøj, fordi det er jo sjovt nok meget forskelligt tøj der findes i de forskellige genbrugsbutikker.

Når jeg træder ind i en genbrugsbutik så lægger jeg mine ting i et hjørne, sætter noget god musik på og danner mig et overblik. Ofte kigger jeg tøjet igennem 2-5 gange, fordi det er ofte at man lige går glip af en trøje i mængden. Hvis man vil finde de fede fund, så kræver det tålmodighed. Du skal give dig selv tid til at sidde og kigge i skuffer og kurve (det er ofte der jeg finder de lækre ting).
Jeg er en af de heldige som nok ikke har en specifik stil, jeg har lidt af det hele og det er jeg ret vild med. Når man shopper genbrug så har man en åben mulighed for at slå sig lidt løs i sin tøjstil, købe tøj som du normalt ikke ville. Jeg har blomster, tyl, palietter, store kjoler, trøjer med dyr, store smykker og mere enkle halskæder. Jeg har tøj til alt slags humør, og det har jeg ikke givet dyre domme for – og det er rart!

Men men men.. De genbrugsbutikker hvor jeg har fundet de fedeste ting det er bl.a. de her:

– Røde kors på Istedgade 69. De har desværre ikke så meget tøj, men det tøj de har er som regel pisse fedt.

– Røde kors på Gammel Kongevej 82. Der har jeg virkelig fundet nogle fede fund. Den er lidt dyre end de andre Røde Kors jeg har været i, grundet dens placering tror jeg (hvilket jeg syntes er dybt åndssvagt) men du kan finde über gode ting derinde.

– En biks der hedder “rodekassen” på Elmegade. Jeg mener den måske er en del af Kirkens Korshær. Du går lige et par trin ned, også træder du ellers ind i en perle af alt mulig godt. Den er meget stor og fyldt med fede fund!

– Kirkens Genbrug på Amagerbrogade 131. Det er nok den genbrugsbutik jeg har været aller mest i. Eneste minus ved den, det er at de ikke tager kort. De har som regel nogle fede ting, men efterhånden er der langt mellem snapsene.

– Kirkens Korshær på Englandsvej. En lille biks der har nogle fede kjoler og nederdele som regel.

Ellers så er en af mine yndlings beskæftigelser på min fridag, at gå på opdagelse i byen, og finde små genbrugsbutikker. Der findes så mange små perler som man ikke ville se, med mindre man udforsker Københavns byliv. God jagt! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

5 kommentarer

 • Anna

  Tusind tak for indlægget Caroline! 😊 Jeg er ny i København (og relativt ny i “genbrugsshopping”) og mangler virkelig inspiration til genbrugsbutikker “herovre” – så endnu en gang tak for det 🙂
  Du må have en god aften!
  Knus Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det er dejligt at høre!
   Velkommen til byen! 🙂

   Mange hilsner fra
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Har hørt at det kan betale sig at køre en tur op af Strandvejen. De genbrugsbutikkker, som ligger i Gentofte, Gilleleje osv, har vildt lækre ting fra overklassen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

   Det passer, har ofte fundet channel, Armani, Ralph lauren, Kate spade og andre fede mærker i de dyrere byer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Perfekt tidspunkt dette indlæg kom på. Min mor og jeg kommer til KBH næste uge og vi elsker genbrugsbutikker, så nu ved vi hvor vi skal hen! Tak 🙂 God dag til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du er okay.