MaltesMad - Chili Sin carne.

Hvem har gjort dig til dommer?

img_4109

Jeg overhørte en interessant samtale på mit lokale pizzaria her forleden. Jeg sad lidt i min egen verden og tænkte over om dagens horoskop i MetroXpress passede, og om Maltes og mit horoskop var gode for hinanden. Mine ellers så seriøse tanker bliver afbrudt, da jeg opsnapper et kærestespars samtale om DR3 dokumentaren “Prinsesser Fra Blokken“, som de sidder og diskuterer livligt mens de venter på deres fælles ostepizza og dele pomfritter.
Jeg har set dokumentaren og jeg er helt vild med den. Generelt er jeg vild med DR3 og deres evne til at tage fordomme op og nedbryde eller bekræfte dem. Den kan ses gratis inde på Dr.dk de første 2 afsnit ligger derinde.

Nå, men de sidder og snakker om en masse ting fra programmet, med en meget dømmende tone fornemmer jeg hurtigt. Snakken går om en masse ting som jeg var delvist enige eller uenige i, hun slutter samtalen af ved at sige: “de piger må da virkelig mangle noget hjemmefra, hvis de mener at sådan som de ser ud, at dét er skønhed!”. De forlader pizzeriaet og jeg tøffer stille hjem mens jeg tænker over hvad jeg har overhørt.
Jeg fandt frem til at jeg er dødtræt af at andre mennesker, skal bestemme hvad der er skønhed for andre mennesker. Helt okay hvis du ikke jubler over den måde de her piger har valgt at se ud på, men det er nu trods alt deres krop. Hvis de vil have kunstige negle, hår, øjenvipper, bryn, tan, bryster whatever, jamen så er det vel nu engang deres eget valg. Jeg har ikke lyst til at se sådan ud, derfor har jeg ikke valgt at få lavet nogle af de ting, men jeg kan da stadig respekterer at skønhed er individuel, og det er noget vi alle sammen ejer og har.
Vi har så monster mega travlt altid. Hvis en pige styrketræner for meget, så kommer den hurtigt: “ej, nu skal hun vel heller ikke have meget større lår hva…” – det kan jeg da love dig for at hun skal, hvis hun har lyst til det. Vi har en mening om alt, og vi vil meget gerne dele den, selvom vi ikke tænker over, om den overhovedet kommer nogle til gode. Min meget kære veninde, har fået lavet nogle ordentlige babser, og selvom jeg ikke mener at hun havde behov for det, så kan jeg da stadig se at de gør hende glad, og det er vel det vigtigste. Jeg skal ikke pådutte dig min form for skønhed, fordi hvem har sagt at du har lyst til at se sådan ud? Fair nok at dele og ytre sin mening på en ordentlig måde, men vi er sørme nødt til at åbne vores livsbillede bare en smule, så vi alle kan få albuerum til at være her. Det er jo ikke til at holde ud, at der skal være én bestemt form for skønhed, det kan bund seriøst ikke være rigtigt?!
Så troede man lige at man levede i en tid hvor der var plads til forskelligheder, det er her måske også, men kun hvis det er inde for de rigtige kasser af skønhed. Det trætter mig faktisk. 

Hvem har gjort dig til dommer overfor min skønhed? 
Man kan ikke bede hele verden om at ændre vores “kropsideal” og vores forskruede billede af skønhed, du er nødt til at starte med dig selv. Stop med at vær så fordomsfuld og start med at tage din skønne “Ja Hat” på og se verden fra en ny vinkel. Planen var jo for søren ikke at vi blev sat på denne jord for at være ens, det ville være for kedeligt. Lad der være plads til forskelligheder, det lyder så dejlig forfriskende.. Ikke?

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

9 kommentarer

 • Jeg vil give dig ret i, at der ikke er én rigtig definition af skønhed. Men jeg tror nu også, at de piger mangler noget hjemmefra. Det bygger jeg ikke på den måde de ser ud, men på, at nogen af dem har et ufatteligt stort temperament, dropper ud af skolen etc.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Enig med dig, det kan diskuteres. Men angående deres difination af skønhed, der kan den ikke bruges 😉 ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt! 🙌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Så enig i denne sætning:
  “Hvis en pige styrketræner for meget, så kommer den hurtigt: “ej, nu skal hun vel heller ikke have meget større lår hva…” – det kan jeg da love dig for at hun skal, hvis hun har lyst til det.”

  – Og hele indlægget i det hele taget! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Ej men altså, spot on, endnu en gang. Jeg er vild med dine indlæg og stadig vild med din blog, selvom den har bevæget sig lidt væk fra fitness (som nævnt i dit nyeste indlæg), det gør mig intet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hvor er det skønt at høre! Tusind tak ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh jeg kan kun erklære mig enig! Det er SÅ trættende, når folk skal pådutte andre hvad fx skønhed er. Det er og bliver individuelt!!
  Jeg styrketræner rigtig meget, og har nok en del mere muskelmasse en gennemsnittet. Nej det er da ikke alle der synes det er pænt, og har da også fået et par kommentarer med på vejen, men ærlig talt kunne det ikke rage mig mindre. Snarere har jeg kun lyst til at blive større 🙂 Min krop, mit valg, min livsstil og mit liv!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MaltesMad - Chili Sin carne.