Orddiarré #3

MaltesMad – Chili Sin carne.

img_3949

Vegetar mad er blevet en fast del af Maltes og min hverdag. Vi har lidt en hovedregel der lyder: når vi spiser sammen, så spiser vi vegetarisk. En regel som jeg er kæmpe fan af. Jeg tænker næsten ikke over at købe kødpålæg længere eller kød generelt når jeg er nede og handle. Det tog lidt tid at vænne sig til at tænke vegetarisk, men nu er det faktisk gange nemt og virkelig lækkert. Malte har atter tryllet i køkkenet, og der kom en lækker Chili Sin Carne ud af det. Velbekomme.

Du skal bruge: 
⁃ 2 løg
⁃2 fed hvidløg
⁃2-3 store gulerødder
⁃2-3 røde peberfrugt
⁃2 stilke bladselleri
⁃Korianderstilke (gem bladene)
⁃2 dåser hakkede tomater
⁃1 dåse kikærter, drænet
⁃1 dåse kidneybønner, drænet
⁃100-150 gram sorte bønner
⁃1 spk Balsamico
⁃1-2 tsk kanel
⁃2 tsk chili (alt efter hvor stærk den skal være)
⁃2 tsk spidskommen
⁃1 tsk paprika
⁃Salt og peber

Guacamole:
⁃Et par modne avocadoer
⁃1-2 fed hvidløg (alt efter hvor man er til hvidløg)
⁃1-2 spsk natural yoghurt/skyr eller lignende
⁃Limesaft
⁃Salt og peber

Fremgangsmåde:
Hak og snit alle grøntsager (inklusiv korianderstilke) fint. Varm olie op i en gryde og svits løg ved lav/middel varme indtil de er gennemsigtige. Smid hvidløg, gulerødder, peberfrugt, bladselleri og korianderstilke i gryden sammen med krydderierne og svits det i 5 minutters tid. Tilsæt derefter bønnerne, balsamico og de hakkede tomater samt lidt vand og bring hele molevitten i kog. Skru ned til lav varme når det koger og lad det simre i en times tid med jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber og eventuelt de øvrige krydderier undervejs.

Guacamole og tilbehør: 
Blend ingredienserne til guacamolen med stavblender, foodprocessor eller andet. Servér retten med guacamole, korianderbladene gemt fra tidligere og limebåde.


Psssst.. Ønsker du andre opskrifter fra MaltesMad? Så bare skriv det i søgefeltet øverst på bloggen, så kommer de frem.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

8 kommentarer

  • Uhm, det er perfekt med chili con/sin carne i vintermånederne <3
    Elsker den ret!
    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Ser godt ud 🙂
    Jeg laver chili sin carne med forskellige rodfrugter, peberfrugt, løg, hvidløg, kidney bønner, hk tomater, frisk chilii og krydderier og så serveret med ris og creme fraiche.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Det lyder også helt vildt lækkert! Den kan virkelig laves i mange forskellige variationer 😋😋..

      Rigtig god dag til dig!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

    Hej Caroline.

    Hvor mange personer er der til i denne portion?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline Thorsfelt

      Der er til i hvert fald 3 personer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Hvor mange portioner bliver der ca til? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Orddiarré #3