Prioriterer, sensitiv og rødt lys.

Lad os snakke om: Fordomme.

CAT_5106_Fotor

Læs de tidligere “lad os snakke om” indlæg: om Jalousi. Den gode tone, og mænd & kvinder.

 • Du møder en person der fortæller at han bor på Christiania. Hvad tænker du?
 • Du ser en mor der har støvet tøj på. Hendes datter græder og i hendes kurv har hun 2 rammer cola og 2 rammer øl. Hvad tænker du?
 • Du møder en pige der er et regnbuebarn. Hvad tænker du?
 • Du møder en dreng i byen der siger han læser på CBS. Hvad tænker du?
 • Du ser en stor pumpet fyr i Fitness der går sammen med en trænet pige med kunstigt hår, bryster og negle. Hvad tænker du?
 • Du møder en person fra Amager. Hvad tænker du?
 • Du snakker med en person der stemmer DF. Hvad tænker du?
 • Du ser en kvinde med en barnevogn, i hendes hånd har hun en cigaret. Hvad tænker du?
 • Du ser en mand der er tatoveret i ansigtet. Hvad tænker du? ‘
 • Du snakker med en pige der er droppet ud af skolen i 7 klasse. Hvad tænker du?
 • Du ser en voksen kvinde arbejde fuldtid på Mcdonalds. Hvad tænker du?
 • Du snakker med en blogger, der lever af at blogge om sit liv. Hvad tænker du?
 • Du møder en 30 årig kvinde uden uddannelse. Hvad tænker du?
 • Du ser at din bankmand er en udlænding der ikke taler specielt godt dansk. Hvad tænker du?
 • Du snakker med en kvinde der støtter Donald Trump. Hvad tænker du?
 • Du ser en kvinde med dyre mærkevare tasker og sko. Hun har farvet håret, hun har kunstige vipper og negle. Hun skal begynde på dit arbejde. Hvad tænker du?
 • Du ser en mand råbe af sin hund. Hvad tænker du?
 • Du ser en mandelig pædagog kysse dit barn på panden. Hvad tænker du?

  Du bliver mødt af fordomme hver dag. Du ser ting og straks går den lille abe med trommen igang oppe i dit hoved. Du ser, og du kan ikke gøre for at du tænker. Du dømmer mennesker bevidst og ubevidst – mennesker dømmer også dig! Du reagerer og du handler måske på ting du ikke aner noget om. Jeg har prøvet at være i en institution, hvor en pige kom med uglet hår og gammelt tøj. Pædagogerne reagerede straks og der var hurtigt tale om omsorgssvigt og forsømmelse. Skulle man underrette kommunen og finde ud af om moderen kunne tage vare på denne unge pige. Min krop reagerede voldsomt og jeg fik ondt af den stakkels mor og den lille pige. Vi anede ikke hvad der forgik derhjemme, men alligevel så føler vi at vi har ret til at sætte himmel og hav  i bevægelse. Der var jo heldigvis ikke nogle der gjorde noget, og den stakkels pige havde det ganske fint.Straks vi ser noget som vi kan komme i små kasser med labels på, jamen så gør vi det med glæde. Har vi for længst ikke lært at der er flere sider af en historie? At tingene ikke altid er som de ser ud til at være? At vi lige skal tænke på om der egentlig er hold i det mundlort, vi af og til lukker ud af vores ædekæft?

  “når, du er blogger hva? Du er sådan en der føler du har et mega vigtigt liv, siden vi andre skal læse om det?” ,“du får sikkert alt betalt. Det gør alle bloggere.” ,”kan du overhoved være til stede i en samtale eller skal alt på Instagram og Snapchat?”.. For silvan hvor er jeg træt af fordomme, eller omformulerer lige mig selv: for silvan hvor er jeg træt af folk der har fordomme, og ikke kan se udover deres egen lille ego-næsetip og vende tallerkenen 180 grader engang! Måske har du hold i din fordom, måske ikke – faktisk så aner du det ikke før du finder ud af hvad der egentlig er rigtigt og forkert. Så kan du enten få aflivet eller bekræftet din fordom, men lad være med at leg den høje og hellige herre overfor andre menneskers liv og beslutninger, på bagrund af én information omkring dem!
  Prøv at tag det fordomsfulde briller af engang, lad dem ligge hjemme i skuffen og se verden fra en ny vinkel, tingene er ikke, og har aldrig været, så sort og hvide – put nu lidt maling på penslen engang! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

 • Amen! 🙏 Jeg elsker forskelligheder og verdenen ville være kedelige hvis vi alle var ens.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg forsøger selv så vidt muligt at droppe mine fordomme. Det fører til, at jeg selv bliver dømt som værende naiv. Ironisk verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prioriterer, sensitiv og rødt lys.