Jeg er ikke en verdenskvinde..

Akut lykke.

giphy
Jeg er som regel glad de fleste dage. Jeg kan bedst lide at være i godt humør, mest fordi jeg er en ren djævel når jeg er sur. Puha hvor har Malte, mine veninder og min familie skulle stå model til meget når jeg er rasende. Lad mig sige det sådan: man er ikke i tvivl når jeg er sur, jeg udskiller is, ild, lava og de der planter der spiser mennesker omkring mig. Jeg arbejder på det.. Man er til gengæld heller ikke i tvivl når jeg er glad, jeg rummer utrolig mange følelser som hopper og og ned i min lille krop.
Forleden glædede jeg mig sådan helt sindsygt til at se Malte, min krop havde boblet i flere timer, og når jeg tænkte på ham, så kunne jeg ikke lade være med at hoppe op og ned i sofaen. Han ringede på døren, jeg hoppede helt høj på glæde hen til døren. Mens han gik op og trappen så eskalerede min hoppen og jeg begyndte grine helt vildt. Jeg kunne slet ikke styre mine arme og ben, lignede en sprællemand med et epileptisk anfald da han trådte ind af min dør. Der oplevede jeg akut lykke.

Lykke er ikke permanet (desværre), men måske er det en god ting, fordi når vi virkelig mærker den der lykke følelse, så sker der et eller andet med os. Kroppen udskiller endorfiner (aner ikke om den gør det, men det lyder godt.. “..Endorfiner gør dig også glad, og du kan fremkalde dem, hvis du griner..” – taget ud af kontekst, men fundet på nettet, og alt hvad man læser på nettet er sandt!).  Nå, kroppen udskiller endorfiner og vi mærke lykke lige i “I-Love-You-Nerven”, det er den nerve der løber fra din lilletå og op til dit hår. “I-Love-You-Nerven” er en enestående nerve som vi mærker når vi oplever lykke. Det sker bla. hvis jeg ligger på Maltes bryst og ser film, så sitre hele min krop og jeg har lyst til at fremføre musicalen “Cats” foran ham (anden musical kan også bruges) bare for at komme af med det skud energi, jeg lige fik skudt ind i mine blodbaner. Akut lykke, akut glæde, akut kærlighed sker i nogle få sekunder i min krop. Det er ligesom når du ser en sød hundehvalp eller kat, du har jo lyst til at kvæle livet ud af dem, fordi de simpelthen er SÅ søde (ifølge en eller anden amerikansk forsker hedder det: “cute aggression” – jeg har læst det på nettet, så det må jo være sandt).
Når jeg sidder med min lille niece i armene, så har jeg lyst til at bide hendes små kinder af og kramme livet ud af hende – jeg gør det selvfølgelig ikke. Det samme sker når jeg ligger på Maltes bryst og den der fornemmelse går igennem hele min lange krop (166 cm), jeg har akut brug for at kramme ham. Jeg bruger alle mine kræfter og krammer så hårdt jeg kan. I starten spurgte han: “hvad var det?” jeg svarede meget afslappet: “akut kærlighed og glæde”. Nu spørger han ikke mere, han kysser mig som regel på hovedet og griner lidt.

Lykke sker når du passer på dig selv. Lykke sker når du kigger indad og mærker efter hvad du vil. Lykke sker måske når ikke kigger. Lykke er hjemmelavet, du må ikke gå hen og stjæle en andens lykke, det er forbudt og man får 10 piskeslag i kasjotten for det! Du må lukke øjnene, mærke efter i alle kroge af din krop, finde de tanker frem som du har pakket væk i alle de år. Hvad gør dig lykkelig? Du må ikke bruge livet på at leve efter en permanet lykkelig følelse, fordi sådan noget findes ikke. Lykke er så unik fordi den er sjældent. Den kommer og går, men du kan ikke forvente at den er der hver gang du kalder. Når du mærker den, så nyd de få sekunder, de få minutter, eller hvis du er heldig, timer du har sammen med lykke. Når du mærker den så vær stolt af dig selv, fordi lykke er hjemmelavet, så det vil sige at du har gjort noget godt kun for dig, og det er værd at være lykkelig over.

img_3617

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

6 kommentarer

 • Gustavo Woltmann

  Hvor er det dog dejligt at høre at du oplever sådan en glæde! Jeg håber, det fortsætter.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg kommentere aldrig på blogs, men jeg sad med en følelse af at jeg blev nød til det. Jeg elsker dine indlæg, og lige netop den her ramte mig? For Gud hvor det rigtig! Og tak for påmindelsen ❤👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Så er jeg da bare så glad for at du kommenterer jer! Tusind tak for den fine besked. Jeg er virkelig glad for at du kan lide det jeg skriver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg kender godt det der med at man bare har lyst til at kramme hårdt af lykke. Herhjemme kalder vi det at eksplodere og når jeg eksploderer så spænder alle musklerne i min krop og jeg er bare så glad at jeg smiler over hele hovedet og krammer helt vildt tovligt om min kæreste.
  Det er den bedste følelse <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hahah! Præcis, det er lige den følelse jeg også får 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er ikke en verdenskvinde..