25 fucking år..

Den der krop altså..

img_4483Jeg løfter ikke tunge vægte og er meget markeret. Jeg er på ingen måde overvægtig eller har for meget fedt rundt om leveren (af hvad jeg ved af..). Jeg er ikke en størrelse 34 og tæt på at være undervægtig. Jeg er nok mere “normal”, men hvad vil det egentlig sige at være normal og unormal? Vil det så sige at hvis man vejer mere eller mindre end mig, så er man unormal? Ej den holder altså ikke i byretten, eller landsretten.. you know..

Nu hedder det sædvanlig og usædvanlig. Det fik jeg i hvert fald af vide på min skole. Det er jo noget værre bræk, det er jo bare synonymer for de andre ord. Hvad vil det sige at være normal? Eller sædvanlig? Hvem definerer det, hvem har overhoved ret til at sidde og bestemme det?

Jeg kunne godt finde på at skrive, mener faktisk at jeg har skrevet det før, nemlig: “jeg er helt normal”. Men hvad vil det sige. Hvorfor har jeg ret til at definerer mig selv som normal? Betegner jeg så jer andre som unormal ubevidst?..

Til jer der kender mig og min blog, så ved i også at jeg aldrig ville skrive noget skidt om nogle kroppe. Jeg elsker jer alle sammen, fordi i er unikke.

Men, leg med tanken, hvis jeg ikke er tynd, og hvis jeg ikke er tyk eller buttet, eller trænet.. Hvad er jeg så? Slank? Almindelig? sædvanlig? Men i er vel forhelvede også almindelige ikke, eller er der nogle af os der er det? Jesus, det blev mange spørgsmål, forventer ikke at i svare på dem alle sammen. Det er mere sådan nogle åbne spørgsmål, som man ligesom kan tage med sig videre og tygge lidt på.

Jeg har måske ikke lyst til at blive defineret som noget. Jeg har ikke lyst til at der skal et label over min krop, hvorpå der står hvad jeg er. Jeg er vel forskellige ting gennem forskellige øjne. Hos nogle er jeg tynd, hos andre er jeg formet, hos en helt trejde er jeg kedelig måske? Vi burde få lov til at se vores krop gennem andre menneskers øjne noglegange.

Jeg så en ualmindelig lækker tøs forleden. Hun havde lidt til gården og gaden, men hold kæft hvor var hun flot! Kæmpe patter, stor flot røv og gode former. Jeg følte mig pludselig formløs, men alligevel glad. Glad for at jeg kunne se denne smukke pige for hvad hun var: smuk og unik.
Måske skulle jeg havde sagt det til hende, måske følte hun sig tyk, måske havde hun kroppen fyldt med selvtillid – ingen ved det.

Hvad må man efterhånden sige, uden at træde nogle over de bare fusser. Måske skal vi i virkeligheden slappe lidt mere af, og lade være med at lægge SÅ meget i et lille ord.. Hvis man er glad nok i sin krop, så er det vel også ligegyldigt hvad andre ser, så længe man selv ved, at det man selv ser, det er vigtigst! Måske, måske ikke..

Måske er vi alle sammen helt igennem sædvanlige, usædvanlige med en strejf af glimmer og unikhed (det er et ord nu!).

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

4 kommentarer

 • Cecilie

  Hej Caroline,
  Det er faktisk ikke så forfærdeligt længe siden jeg fandt din blog og instagram – men jeg vil alligevel sige jeg i den grad har taget revanche og nydt livet en hel lørdag i mens jeg har læst dine livsbekræftende og opløftende indslag langt (!) tilbage i tiden – og-det-er-bare-så-fedt!
  Du ser helt fantastisk ud, og det er så skønt at du deler billeder i den dur, som du gør, og du kaster omkring dig med dit helt fantastiske menneskesyn – hvis vi alle var som dig, så ville verden helt klart være et bedre sted 🙂 Jeg kan identificere mig med så mange af dine indlæg, som jeg aldrig har kunnet ved nogen anden blogger – du har plantet fødderne på jorden og det er så befriende at høre om. Jeg er selv 23 år, halvvejs vegetar (bortset når der er fuldfed spaghetti carbonara på menuen), har en vægt som er inden for ‘normal’-bmi (svært ord at undgå) og prøver selv at gøre verden til et bedre, mindre fordømmende sted – men slet ikke med samme gennemslagskraft som du har. Så TAK TAK TAK – du har en kæmpe fan herfra Aarhus 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Cecilie.

   Hold da op, tusind tak for din fine fine kommentar.

   Jeg er så glad for at du kan lide det jeg skriver, det er altid rart at vide.

   Bliv ved med at kæmpe, vi kan altid være flere der kæmper for verden bedre 😀 ..

   Mange hilsner herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise S

  Jeg tror, den mindre værdiladede version af ‘normal’ er ‘gennemsnitlig’. For der taler man mere ud fra statistikker, og der er jo ikke noget i vejen med at være anderledes end gennemsnittet; det har ligesom ikke samme negative klang som ‘unormal’. På den anden side tror jeg, at hvis man reelt fandt frem til den gennemsnitlige kvindekrop, ville den nok være lidt større end din. Måske du bare er slank? 🙂 I øvrigt fedt at du er tilbage, Caroline!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det kan du have ret i 🙂 .. Det kan godt være, det er ikke til at vide.

   Tak fordi du stadig læser med, på trods af mit fravær.

   hilsner herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25 fucking år..