Kend dit Kærlighedssprog..

Dårlig samvittighed..

IMG_3241

De sidste par mange dage, efterhånden, har jeg haft en uidentificerbar følelse inde i min krop. Den har påvirket mig, den har generet mig voldsomt. Jeg har prøvet at finde ud af hvad min krop prøver at fortælle mig, men det er ikke altid nemt.

Jeg gik på Sankt Hans Torv, jeg var på jagt efter noget aftensmad. Planen var at jeg ville købe en pizza eller en durumrulle, men jeg tænkte at jeg måtte hellere finde noget sundere, jeg har levet ret usundt de sidste par måneder. Jeg drejede ned af en sidevej og fandt min vej hen til Smag, for at købe en salat – jeg havde ikke lyst til en salat. Jeg havde heller ikke lyst til pizza, faktisk så havde jeg ikke lyst til noget som helst form for mad.

Salaten blev købt og den var åbenbart med til at fortælle mig, hvad fanden der sker i min krop for tiden. Salaten gav mig en god samvittighedsfølelse, fordi jeg tænkte det ville være sundest for min krop. Så begyndte mine tanker at vandre.. Dårlig samvittighed, det er jo dét. Jeg har ekstremt dårlig samvittighed hele tiden, jeg ved ikke hvorfor. Jeg er nok født med en samvittighed der er på størrelse med Grønland og den er ikke bange for at spøge i min krop.

Jeg har dårlig samvittighed over at jeg meldte mig syg fra praktikken, selvom jeg reelt var syg. Jeg har dårlig samvittighed over at jeg ikke har trænet, selvom der ikke er timer nok i mit døgn. Jeg har dårlig samvittighed over hvis jeg aflyser med en veninde, fordi min kalender er for presset. Jeg har dårlig samvittighed overfor Malte og jeg ved ikke hvorfor. Jeg har dårlig samvittighed overfor bloggen, fordi jeg ikke blogger så meget som jeg plejer – og ærligt, så syntes jeg ikke mine indlæg er så gode som de plejer at være. Jeg har dårlig samvittighed overfor min familie, fordi jeg ikke føler jeg ser dem nok. Jeg bærer andres samvittighed på mig.. Jeg har dårlig samvittighed når jeg ligger på sofaen og ser serie, fordi jeg føler jeg burde lave noget praktisk. Jeg har dårlig samvittighed fordi jeg føler så meget inde i min krop, jeg kan ikke bare sige “fuck det, det gider jeg ikke tænke på lige nu”. Jeg tænker, jeg mærker og jeg føler ALT. Mange siger til mig: “lad være med at tænke så meget”, “slap lidt af”, “du bruger for mange kræfter på det der”. Så får jeg dårlig samvittighed fordi jeg IKKE kan lade være.. O-N-D  S-P-I-R-A-L ! ! 
Overstående eksempler er bare nogle af de ting, jeg har haft dårlig samvittighed over i denne her uge.

Jeg hørte engang i en i et radioprogram sige: “det værste du kan have, det er dårlig samvittighed.. Det kommer der ikke noget godt ud af!”… 

Jeg kan huske da jeg var 15-16 år, der var jeg kæreste med min første rigtige kæreste. En aften kyssede en dreng mig, jeg skubbede ham væk.. Jeg sov ikke, jeg spiste ikke, jeg straffede mig selv – for noget der ikke var min skyld. Jeg hyperventilerede da jeg skulle fortælle ham det, fordi jeg har en for stor samvittighed, til at kunne holde sådan noget hemmeligt. Jeg græd, jeg knækkede fuldstændig sammen, jeg følte mig som verdens værste person. Det var forfærdeligt og jeg glemmer det aldrig.

Jeg har nu anerkendt noget, ikke lige i dette øjeblik, men i denne her uge faktisk. Tror det gik op for mig da jeg brød sammen foran Dr. Læge som jeg aldrig har mødt før. Min hals lukkede sig sammen og kun en lille pibestemme som lød lidt som musene i Askepot sagde: “jeg tror ikke at jeg har det så godt!”.

Jeg fandt ud af at jeg har brug for hjælp. Brug for nogle værktøjer som jeg ikke selv har i min kasse. Jeg er ikke forkert, der er ikke noget galt med mig, men der er noget galt i at jeg påfører min krop og sind denne her smerte. Det er mit ansvar at få svar på nogle af de spørgsmål jeg render rundt med.

Så nu vil jeg prøve at lade min dårlig samvittighed ligge i bogstaverne som jeg skriver i dette indlæg. Jeg vil prøve at accepterer at jeg ikke er forkert og jeg helt sikkert ikke er alene i alt dette. Jeg vil respekterer mine (til tider lorte) sensitive sider og vide at det er helt ok at være mig…

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

18 kommentarer

 • Sophie

  Kære Caroline,
  Jeg kender alt for godt den dårlige samvittighed og det med at hænge fast i den. Mindfulness har hjulpet mig, hvilket jeg i skrivende stund får dårlig samvittighed over, at jeg ikke har fået praktiseret det sidste lange stykke tid 😉 Jeg skal vist igang igen.
  Kunne det eventuelt være noget for dig? Det er simpelthen så befriende at opnå det at kunne distancere sig fra sine tanker.
  Måske du allerede har prøvet det, men jeg vil i hvert fald lige nævne det <3
  Kærlig hilsen Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Sophie.

   Tusind tak for tip. Men jeg kender det godt. Har selv dyrket det i 8 år, har også været til kursus i det. Nogle gange så er det bare ikke nok 😬.. men tak, det er sødt af dig at skrive.

   Mange hilsner fra
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Am

  Av det lyder fuldstændig som mig! Jeg er også særligt sensitiv, og render rundt med dårlig samvittighed over alt.. dårlig samvittighed over at jeg er træt konstant, selvom jeg ikke føler jeg laver særlig meget i min fritid ift andre.. dårlig samvittighed over jeg mest har lyst til bare og ligge og se tv selvom jeg burde ta ud og se veninder, bruge tiden bedre med kæresten, dårlig samvittighed når jeg ikke træner, og når jeg gør har jeg dårlig samvittighed over lysten ikke er der og at træningen ikke er så effektiv som før i tiden.. du er ihvertfald ikke alene om den følelse..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Ja, det lyder som om vi er meget ens på det punkt 🙁 .. puha.. den er ikke rar. Tak fordi du deler!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej søde Caroline,
  Selvom det er hårdt for dig, så er det virkelig rart for en som mig at læse det her. Jeg er også en temmelig sensitiv person og kender alt for godt til det, som du beskriver her. Og så har jeg dårlig samvittighed over for mig selv og andre (hvilket jo ingen mening giver), fordi jeg føler, jeg ikke gør nok ved det. Jeg er så glad for din ærlighed på din blog – det hjælper at finde ud af, at jeg ikke er alene med følelsen. Håber det kan hjælpe os begge :)))
  Stort knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Anna.
   Jeg er så glad for at du kan identificere dig med mine indlæg! Det giver mig en god ro! Tusind tak for din kommentar, den hjalp!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg absolut elsker alle dine indlæg! Du er bestemt ikke alene og af hjertet tak for at vise os andre, at vi heller ikke er det! Det suger helt ned i maven – og jeg føler hvert et ord du skriver! Tak Caroline! Tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Jubiii…
   Tak fordi du skriver det, det er da utrolig sødt. Det gør mig mega glad! ..
   Fedest.

   Håber du får en kanon god dag.

   Kram herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Puha, jeg kan virkelig identificere mig med den utilstrækkelighedsfølelse lige pt. Det er fjollet, for man gør jo hvad man kan, men det er godt nok svært at lægge følelsen fra sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det gør mig alligevel lidt glad – så er jeg nemlig ikke alene <3 ..

   Tak for din kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Súsanna

  You and me both Caroline! Sad og sagde det samme til en ukendt læge i mandags, fuldstændig opløst i tårer… Men der er vel en styrke i det, at bede om hjælp..?! Ønsker dig alt godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Uha.. Det lyder ikke rart. Tak fordi du skriver det, det giver mig en følelse af at jeg ikke er alene. Tak <3

   Ønsker kun dig gode ting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Beyer Frømming

  Så smukke og sande ord søde Caro! ❤⭐️🙏🏼
  Hvad der er endnu smukkere, er at erkende, og ikke mindst anerkende, den følelse overfor sig selv! For så kan begynde at arbejde med den 😌 Derfor er jeg også helt sikker på at sådan et sejt og stærkt menneske som, sagtens komme igennem, på din helt egen måde ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Du er så sød Cami <3 …

   Glæder mig til at se dig og dit skøre væsen på onsdag!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Tak, tak, tak ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Kære Caroline, tænkte på, om du kender Højre Hjernehalvdel, du kan finde hende på Facebook, det er mentorens og coaching, og tænkt det kunne værd noget for dig??

  KNUS Cecilie❤️💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esther

  Hej Caroline. Jeg er lige fornylig begyndt at følge med på din blog. Jeg synes alle dine indlæg er gode men det her indlæg gav specielt god mening for mig. Jeg har altid haft en kæmpe samvittighed og jeg får dårligt samvittighed over alt ! Jeg troede faktisk jeg stod alene med den følelse.. for der er ingen af mine veninder der kan nikke genkendende til følelsen af dårlig samvittighed over feks at aflyse en aftale fordi man har det dårligt. Men den følelse jeg kender Aller bedst er den dårlige samvittighed, på de dage hvor det er værst bliver jeg så træt og kan sove hele dagen fordi det udmatter mig så meget.. jeg ville egentlig bare sige TAK fordi du sætter ord på det der er så fandens svært for det hjælper sådan nogle som mig.
  Hvis du en dag kommer af med den eller ihvertfald lærer at styrer den. må du meget gerne lave et indlæg om det, for jeg kæmper med den stort set hver dag kh esther

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend dit Kærlighedssprog..