lækker is med 2 ingredienser.

Kend dit Kærlighedssprog..

cat_6072_fotor

Hvis du ikke er blevet præsenteret for det, så kan du umulig vide det. Jeg vidste det ikke, indtil min psykolog fortalte mig om det for nogle år siden.

Kender du dit kærlighedssprog? Måske, måske ikke. Uanset hvad, så vælger jeg at dedikerer dette indlæg til lige præcis dette enme.

Der er mange måder at vise kærlighed på, men det er der mange der ikke er klar over. Jeg havde engang en kæreste som altid ville ligge i ske og putte, han brugte meget tid på fysisk berøring – det irriterede mig. Jeg prøvede at fortælle ham at jeg gerne ville have flere overraskelser og små gaver fra ham, men det forstod han ikke. Vi blev en del uvenner fordi vi ikke forstod hinanden og det kærlighedssprog vi nu prøvede at vise hinanden.

Der findes 5 forskellige kærlighedssprog:
Gary Chapman (forfatter og klog mand.. Sikkert) har identificeret fem ”kærlighedssprog”:

 

 • Anerkendende ord / Ros
 • Tid / samvær
 • Gaver
 • Tjenester / Handlinger
 • Berøring  / Kærtegn

 

Vi snakker alle sammen forskellige kærlighedssprog. Kort uddybelse af de forskellige:

1. Anerkendede ord/ros: 
Her har du brug for ros, anerkendelse og bekræftelse. Du har brug for at høre hvor smuk, dejlig, god, sød og inspirerende du er. Det betyder meget for dig at din partner anerkender og roser dig i jeres forhold. Du bliver derfor også som regel utrolig ked af det, hvis din partner siger noget negativt om dig, fordi de anerkendende ord betyder så meget for dig.
Hvis du er i et forhold med en der snakker dette sprog: Så skal du øve dig i at åbne munden, fortælle hvor lækker han/hun er. Sige hvor meget du sætter pris på at han/hun har tager opvasken. Rose din partners flotte numse i de lækre bukser. Selvfølgelig skal du mene det du siger!

2. Tid/samvær: 
Du har brug for tid sammen for at føle dig elsket. Det betyder meget for dig at i går ture, i snakker meget sammen, i er sammen om at se tv, i rejser sammen, i afsætter tid til at se hinanden mest muligt. Du har brug for at han/hun er nærværende i det i laver, derfor kan det pisse dig grusomt af, hvis han/hun sms’er mens i sidder på restaurant, eller han/hun har travlt med at komme hjem og se noget i tv når i er ude og gå tur.
Hvis du er i et forhold med en der snakker dette sprog: øve dig i at være nærværende. Det betyder mere for din partner end du tror. Hold øjenkontakt, lyt interesseret, gå med på de ture. Prioriter tid sammen.

3. Gaver: 
Du har brug for fysiske ting for at føle dig rigtig elsket. Det handler ikke om prisen, men om tanken bag gaven. Det kan være en seddel på køkkenbordet hvor det står: “god dag skat, du skal vide at jeg sætter stor pris på dig“, det kan være en blomst fra baghaven. En sten du fandt på en ferie. Gaver er synlige symboler på kærlighed og derfor er de vigtige for dig.
Hvis du er i et forhold med en der snakker dette sprog: Giv din partner små gaver så. Det kan som sagt være helt små ting. Det kan være en køleskabsmagnet, en halskæde, en bamse eller en tulipan. Det er tanken bag der er altafgørende.

4. Tjenester/handlinger: 
Du har brug for at din partner gør noget for dig. Det betyder utrolig meget for dig hvis din partner tager opvasken uden du skal sige det 28 gange. Han/hun støvsuger, han/hun køber mælk ind uden du behøves at nævne det overfor ham/hende. Handling betyder mere end ord her. Det er rart at vide at din partner elsker dig, men det betyder meget for dig hvordan det bliver vist. Du bliver ligefrem rørt når din partner gør noget for dig, så føler du dig elsket og forstået.
Hvis du er i et forhold med en der snakker dette sprog: så er det vigtigt at du anerkender de handlinger som udtryk for kærlighed. Pas på at du ikke tager kærestens ydelse som en selvfølge. Så vil han/hun føle sig misbrugt og såret.

5. Berøring: 
Du har brug for berøring i jeres forhold. Det betyder rigtig meget for dig at der er tid til at putte, nusse, kysse, kramme, knalde. Det er alt afgørende for dig, at din partner tager sig til til at putte og nusse om dig når i ligger i ske. Så føler dig dig elsket.
Hvis du er i et forhold med en der snakker dette sprog: er det vigtigt at du ikke bare siger at du elsker ham/hende. Det er vigtigt at der er berøring med, fordi så forstår din partner det bedre. Tag dig tid til at kramme, nusse og putte om ham/hende. Sådan en person er så følsom overfor berøring, så pas på du ikke kommer til at skubbe eller puffe til ham/hende fordi du har travlt. Sid tæt på sofaen og nyd hinanden.

Det var derfor min ekskæreste og jeg blev uvenner så tit, vi snakkede forskellige sprog og vi vidste det ikke på daværende tidspunkt.
Malte og jeg har snakket meget omkring vores kærlighedsprog, fordi jeg ved det er vigtigt at føle sig forstået i et forhold. Du er ikke låst på ét sprog, du kan sagtens snakke flere sprog.
For mig betyder gaver utrolig meget, det har det altid gjort og jeg ved ikke hvorfor. Jeg giver altid mine kærester utrolig mange gaver. Jeg tror jeg har skrevet 200 sedler til Malte – fordi det betyder meget for mig. Jeg viser utrolig meget af min kærlighed gennem gaver. Men det betyder også meget for mig at jeg får gaver retur. Her snakker vi virkelig helt små gaver, altså jeg bliver fyldt med kærlighed hvis Malte skriver en sød besked til mig, eller han har købt en Rittersport. Jeg føler mig elsket.
Handlinger betyder også meget for mig, det gør berøring og rosende ord også. Tid sammen betyder også en del for mig. Jeg tror man kan snakke alle sprog, men der er ét eller to sprog som man måske snakker flydende. Det betød meget for vores forhold at vi tidligt snakkede så meget om det, på den måde har vi faktisk aldrig følt os uforstået.

Kender du dit og din partners kærlighedssprog? Se evt. den lille video jeg har vedhæftet i indlægget, den er ret sød og præcis. Jeg håber du blev klogere og kan tage det med dig, det har i hvert fald gjort en kæmpe forskel i mit forhold.

 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

3 kommentarer

 • Anne-Mette

  Fantastisk læsning – og sætter lidt tankerne igang når man tænker tilbage på sit tidligere forhold 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig fint indlæg om kærlighedssprog! Virkelig god læsning! Jeg tror at mange ville få et langt bedre parforhold hvis de kendte hinandens kærlighedsprog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Anna.

   Ja, det tror jeg virkelig også! Jeg er i hvert fald selv blevet meget klogere på mit.

   KH
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lækker is med 2 ingredienser.