For tiden smiler jeg over..

kur mod ynk..

img_5088Hvor meget medynk har man ret til at påtage sig inden folk har ret til at slå dig med en skumbanan i hoved?

Mit problem er at jeg har svært ved at vide hvornår jeg skal give slip, bare lade tingene gå sin gang.

Vi kender alle sammen veninder som snakker vores øre af hver gang hun inviterer på vin og kage. Vi ved det lige så snart vi træder ind af døren, en storm af ord og ynk blæser en bagover og man ville ønske at man have skåret sit øre af, inden man tog afsted hjemmefra.

Jeg snakkede med en veninde forleden, vi snakkede om alting fordi det er sådan en veninde hun er – det er rart. Vi snakkede om en anden pige vi begge to kender, jeg sagde noget a la: “hun har vist rodet rundt i det (problemet, dilemmaet) rigtig længe efterhånden”. Da ordene havde forladt mine læber, mærkede jeg en trang til at sluge dem langt ned i min hals og krop igen. Jeg har da absolut ikke ret til at bestemme hvor lang tid at denne her kvinde skal bearbejde sit problem/sorg/dilemma. Det er hendes båd og hun bestemmer selv hvornår den skal sejle ind i havn igen.

Hvis man er rigtig gode veninder, så må man gerne sige noget – det har man ret til nemlig. Jeg kan godt forstælle mine kære at jeg syntes det er usundt, at de bliver ved med at gå oven i lorten, de bliver utrolig beskidte.

Jeg er nok et menneske som har brug for at ynke længere tid end flertallet. Jeg kan ikke bare lade et problem ligge og bevæge mig let og elegant over det. Jeg dykker ned i problemet, kigger på det fra alle tænkelige sider, jeg løfter det og kigger nedeunder det. Efterfølgende sætter jeg mig på sikker afstand af det, og tænker det hele igennem mange gange, så kan jeg først dér, rejse mig op og gå videre.

Det er ikke en metode alle mine kære forstår. Derfor så vil mine mennesker gerne fortælle mig at jeg vader for meget rundt i lorten, jeg har faktisk lort op til albuerne, det er usundt, ulækkert og derfor skal jeg blive bedre til at lade være med at dykke ned i lorten og give den næring så den vokser sig større og større.

Undskyld mine meget sære metaforer..

Det jeg egentlig vil frem til det er at vi er forskellige mennesker. Vi bearbejder tingene utrolig forskelligt og det skal der være plads til. Måske skal jeg være bedre til at bevæge mig lidt hurtigere over problemer/tankerne/lorten (kært barn har mange navne), men mine kære skal også være bedre til at forstå at jeg ikke bearbejder tingene så hurtigt som dem. Jeg ved at min veninde snakker mit øre af til tider og det kan være voldsomt, men jeg ved også at hun nettop snakker mit øre af, fordi hun syntes jeg er god til at lytte – det er da en gave.

Det handler vel om accept også. Har du accepteret at du er en person som tænker meget over tingene? En person som bruger (til tider) unødvendigt meget krudt på at overanalyserer hver en detalje? Det har jeg måske ikke. Jeg prøver stadig at finde min kur mod min overdrevet ynk, hvor jeg i virkeligheden skulle bruge mit krudt på at accepterer at jeg er som jeg er.

Hej, jeg hedder Caroline og jeg er en overanalyserende og overtænkende person. Tingene går ind under huden på mig og jeg er mere følsom end de fleste. Dét er måske min kur – accept af eget sind. Tak.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

4 kommentarer

 • Matilde

  Det er vildt, så glad jeg er blevet for dine indlæg på så kort tid – tak, tak og TAK for lige at vise, at det er ok at være særligt sensitiv med maaaange tanker og følelser! Jeg arbejder også med at acceptere mig selv …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  TAK, TAK, TAK!
  Hvor er det fantastisk et oplæg! Jeg går selv rundt og overtænker alting og pådrager endda unødig skade på mig selv på grund af det. (Altså psykisk)
  Jeg har heller ikke accepteret min overtænkende jeg endnu, men det hjælper at vide at jeg ikke er den eneste der har det på samme med!
  Det er så fantastisk at læse med, og nikke til så mange ting som du skriver. Hver gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hvor er du bare skøn. Jeg overtænker og overanalysere, men beholder tanker mv. For mig selv. Jeg har personligt svært ved at høre den samme ting 30 gange, men du har lige hjulpet mig utrolig meget. Jeg har ledt efter det positive i at jeg skal lytte til den samme ting 30 gange. Det har du lige hjulpet mig til. For hvilket privellegie det er at blive udvalgt til at lytte. Tak for det!…. Når det er sagt, så kunne jeg mega godt tænke mig at høre din mening tænke mig hjælp til at vide hvad så når det er en person som ikke kommer videre, ikke lytter, ikke gør noget for at komme videre. Der er nemlig for mig at se forskel på at være en som har behov for lang tid til at analyere, og så at blive siddende i det samme hul år efter år. Jeg har brug for lang tid, og sommetider kan jeg vende tilbage til tingene er år efter. Men hvad når man virkelig bliver siddende i det samme hul år efter år? Kan du følge mig? Det er ikke ment hårdt eller som kritik. Men er forsøg på at komme til at forstå det. For selvom ingen ved jeg kan vadde rundt i lorten flere uger fordi jeg altid går i bad før jeg skal ud, så syntes jeg bare der er en forskel på at gøre det et stykke tid f.eks. uger og måske måneder, end på at sidde og bade i den til det hele er indtørret og virkelig ikke til at få af. I Afrika bygger man huse af kolort og mudder. Mener bare det kan jo virkelig blive noget der er så hæmmende at man virkelig ikke kan bryde ud. Hva der?… Beklager min sære og underlige sammenligning, elsker dine fordi de gør tingene forståeligt, så nu gør jeg lige det samme. Kan du følge mig? Intet er ment som kritik, for ved hvordan det er at hoppe rundt i det her. Men jeg skriver fordi jeg ser utrolig meget op til din måde at klare tingene på, og at være på, fordi det minder lidt om min, men samtidig er forskelligt. Og vil gerne høre fortsættelsen. For tror også der ligger noget jeg kan lære og noget jeg kan tænke videre over…. Ønsker dig en skøn dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For tiden smiler jeg over..