SMACK MY ASS AND CALL ME JUDY

Date dig selv..

img_5322img_5269

Kald det en ”ego-dag” en ”mig-dag” eller en ”Pernille-dag” (hvis dit navn vel at mærke er Pernille, ellers så siver luften sgu lidt af ballonen)..

For et års tid siden gik jeg på et “Indre ro” kursus, det er en af de bedste gaver jeg har fået. Et år efter er det stadig bare gaven der bliver ved med at give. Jeg lærte at finde noget ro inde i min ellers stressede krop, det gik op for mig hvor vigtig jeg selv er. Det kan lyde banalt og lige til, men man glemmer ofte at være egoistisk, når hverdagen flyver om ørene på en. Derfor tog jeg et valg: jeg skulle have mindst én ego dag om ugen!
Jeg vil være ærlig at indrømme at det ikke er alle uger at jeg er lige god, til at overholde mit eget løfte, nogle gange bliver det kun i et par timer – men det er også okay.

Hvad kan man så lave på sine ”ego-dage”?.. Jeg kommer med mine bedste bud, som muligvis ikke er dine favorit ting, men kald det inspiration.

1. Gå på museum. Helle-dusse-da hvor jeg elsker at gå på museum. Jeg gør det så tit jeg kan – som faktisk egentlig slet ikke er specielt tit.. Det skal der gøres noget ved! Oh well.. Men jeg har faktisk en kæmpe kærlighed overfor de københavnske museer:
1) Glyptoteket. Gratis adgang om tirsdagen, ellers koster det 50 kr hvis du er under 27. Det er gratis hvis du er under 18. 95 kr hvis du er over 27 år. Læs mere HER.
2) Statens museums for kunst. (Jeg mener nok at jeg mindes at der var gratis adgang her om onsdagen.. Det er der desværre ikke mere) Under 30 år: 85 kr. Over 30: 110 kr. Unge under 18: gratis. Det syntes jeg faktisk er i den dyre ende, hvilket er ærgerligt fordi det er uden tvivl mit yndlings museum. Læs mere HER.
3) Thorvaldsens Museum. Gratis adgang om onsdagen. Ellers så koster voksne: 60 kr. Studerende: 45 kr. Børn under 18: gratis. Læs mere HER.
2. Fotoudstilling på den Sorte Diamant. For tiden er der en meget berørende pressefoto udstilling – nemlig Årets Pressefoto 2016. Det er bestemt et besøg værd, jeg blev utrolig rørt da jeg så de meget levende og sigende billeder, som er taget af kanon dygtige fotografer. Udstillingen løber indtil den 15 april. Det koster 50 kr at komme ind, med mindre du er studerende så koster det kun 30 kr. Børn under 16 år kommer ind gratis. Læs mere om det HER.
3. Tag alene i biografen. Jeg elsker at gå i bio, jeg kan faktisk også rigtig godt lide at gøre det alene. Jeg holder især af Granteateret og Gloria, der viser de altid de lidt mere anderledes film. En formiddags forstilling hvor biografen heller ikke er proppet med irriterende snakkende mennesker – så er jeg glad. Jeg vil også gå mere i Vester Vov Vov og Cinemateket.
4. Generelt bare Cinemateket. Der er simpelthen de fineste filmfestivaller derinde som virkelig er værd at besøge. Læs om de kommende arrangementer HER. Jeg tænker jeg rigtig gerne vil ind og se Copenhagen Fashion Film som er der fra den 18-28 april.
5. Snup cyklen og tag en tur ud i det fri. En gåtur i skoven, parken eller hvor end det må være – det bliver aldrig kedelig. Jeg samler min energi fra skoven, jeg er især vild med foråret hvor alt springer ud.
6. Gå på bibloteket og duft til bøgerne. Måske er det bare mig der er mega fan af lugten af bøger, i hvert fald så elsker jeg at gå på biblo, gerne forskellige. Elsker hovedbiblioteket i Krystalgade, stemningen, bøgerne, menneskerne.. #nørd
7. Lyt til et inspirerende foredrag. Der findes utrolig mange spændende foredrag rundt omkring, de fleste af dem er heller ikke specielt dyre. Jeg har fundet nogle om at være særlig sensitiv, om parforhold og om at være en pleaser. Bliv inspireret HER og HER.
8. Sid på en café og kig på forbigående mennesker. Jeg tager tit og ofte på café, mest for at skrive, jeg får lavet mest når jeg ikke sidder i de hjemmelige omgivelser hvor sofaen lokker. Jeg elsker at sidde på en vinduesplads og bare kigge på de forbigående mennesker – hvem er de? Gad vide hvilket erhverv de har. Mon de har kærestesorger lige nu?


8 gode idéer til din “mig-dag” – det er i hvert fald de ting, som jeg holder rigtig meget af at lave helt alene.
Har du flere gode ting at lave? Smid gerne en kommentar og skriv hvad du laver på din “mig-dag”, det vil jeg gerne læse.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

7 kommentarer

 • Mette K

  Super fint indlæg! Jeg prioriterer også mig-tid meget højt. Kender du nogen gode caféer hvor man både kan sidde og arbejde lidt, og ellers bare kigge på mennesker? 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hvor i verden bor du? det er nok nemmere at komme med gode bud hvis jeg ved det 😉 ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg går en lang tur i parken, langs vandet eller i andre smukke oplevelser. Muligvis med en spændende podcast i ørene. Nogle gange har jeg dog brug for ikke at tænke for meget og at tage nye indtryk ind, og så går jeg bare og lytter til verdenen… Jeg slutter typisk af i et stort supermarked. Jeg elsker virkelig at finde nye og mærkelig produkter. Og så handler jeg selvfølgelig ind til lækker aftensmad og forkæler mig selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Ej det elsker jeg virkelig også! Har altid elsket at handle.. også når man er i udlandet.
   Vigtigt med selvforkælelse ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det er selvfølgelig rigtigt 😉 Amagerbro

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Arh.. Jamen der findes mange dejlige caféer deromkring. Jeg er selv kæmpe fan af Ingolfs kaffebar – jeg er så ked af at jeg skal undvære den nu hvor jeg er flyttet. Ellers er cafe Ama’rdillo også rigtig charmerende. Så selvfølgelig Kosta kaffebar – den har jeg siddet på mange gange.

   håber det kan bruges.

   Mange hilsner fra Caroline Thorsfelt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt, hørt! Og stort hurra for ego-dage. Sej beslutning. Vi burde generelt være bedre til at date os selv. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMACK MY ASS AND CALL ME JUDY