Historien om grænsen..

Ultra Nemme Butterdejssnacks

img_5527  img_5529 Denne her opskrift er fra min nieces barnedåb, da Malte og jeg stod for at lave alt maden. Vi fandt en basisopskrift på nettet, som vi legede lidt med og udviklede den til vores egen. Men det gode ved denne her opskrift, det er at den kan varieres i uendeligheder. Det tager ingen tid at lave dem og kræver utrolig få ingredienser.

Butterdejen kan du købe færdig i de fleste supermarkeder. Der er til 8 horn i én pakke, så kan du selv lige se hvor mange du har brug for.

Du skal bruge: 
Butterdej.
Svigermors hjemmelavet pesto (du kan også bare købe pesto i butikkerne)
Parmaskinke/serranoskinke. Alt pålæg og former for skinke kan faktisk bruges i de her.
Ost – vi brugte både feta & revet ost. Du kan bruge alt slags ost.
1 æg (til pensling)

Hjemmelavet pesto (ca. opskrift): 
2 store håndfulde basilikum.
En halv håndfuld solsikkekerner.
En halv håndfuld pinjekerner.
1 dl færdigrevet parmesanost (eller frisk)
2 hvidløg
En halv til en hel dl olie, det kommer an på hvordan du vil have konsistensen.
Bland hele balladen sammen i en blender.

Sådan: 
Rul dejen ud og del den i 2 kvadrater. De 2 kvadrater deler du så i 8 trekanter, 4 trekanter pr. kvadrat Altså skær fra hjørne til hjørne, som vist på øverste billede. (Jeg skærer det så meget ud i pap, fordi jeg gjorde det helt forkert første gang jeg selv arbejdede med dem!)
Smør trekanterne godt med pesto ca. 1 tsk pr. trekant.
Kom skinken på og top med ost.
Rul dem til små horn, start fra den brede ende og slut med spidsen.
Læg dem på bagepladen og pensl dem med et sammenpisket æg.
Tænd ovnen på 180 grader og bag dem i 18-20 minutter, til de er gyldne.

Nu har jeg spist dem både varme og kolde og begge dele fungerer fint. Serveres til aftensmaden med andet mad, eller bruges til madpakken.

img_5528
img_5530

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

2 kommentarer

 • Sofie B

  En kvadrat er lige lang på alle sider ellers er det bare en firkant(jeg tænkte i 2 min over hvordan i alverden du ville få dejen i to kvadrater, fordi jeg har op til flere gange købt færdig butterdej og prøvet at rulle det ud så det blev større, og det skal lige siges at det er nærmest umuligt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Haha! Det er måske heller ikke super godt beskrevet, men jeg rullet dejen ud og deler den i 2. Så får jeg to kvadrater – som jeg hver deler i 4. Så ud af 1 rulle butterdej får jeg derfor 8 horn. Giver det mening? 😅

   Vh
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Historien om grænsen..