mañana mañana..

Qué significa … ?

img_6659 img_6660 img_6269img_6661-2

Sponsoreret af EF sprogkurser i udlandet.

Det er en uge siden at jeg landede i dette smukke land! Tanken om at jeg skal hjem på lørdag, den kan jeg ikke lide, derfor så vælger jeg at leve i nuet og nyde dagene fuldt ud. På en måde så føles det som om at jeg lige er kommet, på den anden side så føles det som om at jeg har været her i mange uger. Dagene flyder sammen og jeg følger bare let og elegant med.
Min hjerne tænker på spansk, dansk og engelsk på én og samme tid – det roder sammen og jeg prøver at holde styr på de forskellige ord. Jeg kom herned med én lille notesbog som jeg tænkte jeg skulle skrive alle mine spanske ord i. Efter få timer var den overfyldt med alt for mange rodet udtagelser og svære endelser. Det sværeste ved det her sprog det er alle de her han og hun– køns ord. Hvis der er et O i slutningen af ordet, så er det et hankøns ord, fx. niño (dreng). Hvis der er et A i slutningen af ordet, så er det et hunkøns ord, fx. niña (pige). Udover at der selvfølgelig er nogle undtagelser, som der absolut ikke giver nogle mening. Hvis det er et hunkøns ord, så skal der “la” foran, hvis det et hankøns ord, så skal der “el” foran, udover der selvfølgelig også er nogle undtagelser.. Indtil videre kan jeg: sige mit navn: Me llamo Caroline. Fortælle hvor gammel jeg er: Tengo 25 años. Fortælle hvor jeg bor: Soy de Dinamarca. Sætningen: Qué significa … betyder: hvad betyder … , og den har jeg brugt omkring 25 gange om dagen i undervisningen! Heldigvis har jeg undervisere, som har en tålmodighed på størrelse på Sydamerika! (Går du selv med en rejselyst i maven? Så vil jeg virkelig anbefale dig at tilmelde dig deres brochure og få mere information af vide!)

Forleden bestilte jeg morgenmad på en cafe, hvor jeg kun snakkede spansk, det var udfordrende og svært – men de er simpelthen så glade når man bare prøver! Som jeg skrev i mit tidligere indlæg, så er vi en god blandet landhandlet af studerende. Vi kommer alle sammen med hver vores historie og hver vores niveau af spansk. Men alligevel er der plads til os alle, der er en så stor respekt for hinanden og det man har med. Det varmer mig helt ind i kroppen, at mennesker fra så forskellige steder, kan bevise at medmenneskelighed og almindelig godhed ikke kender farve, køn, religion, kultur, seksualitet mm.

Min livs “to do” liste er lang, der står skrevet alt det som jeg vil opleve inden jeg stiller træskoene. Derpå stod bl.a: besøge “La Sagrada de Familia”. Jeg fik sat flueben på listen forleden dag! Gaudi lavede de smukkeste bygninger og han var fan af naturen og farver – ligesom jeg! Kirken udefra er et syn for sig selv, det er jo voldsomt imponerende at de kan fortsætte og fortsætte med at bygge på den. Det nyeste rygte er at den skal være færdig i 2027, fordi der er det er 100 år siden Gaudis død, så det vil være en form for ære til ham!
Jeg vil sige at min ærlige mening er at kirken er flottere udenpå end inden i. Den er imponerende smuk inden i, ingen tvivl om det. Men den er bare en smule for “ny moderne” for min smag, jeg er også lidt old-fachion når det kommer til kirker! Men når solen skinner ind gennem de farvede vinduer og lyset rammer væggen – så kan jeg godt forstå hvorfor nogle mennesker tror på en gud i himmelen! Det var nemlig nærmest himmelsk.

img_6658img_6656img_6655Igår tog vi toget til Taragona, som er en gammel romersk by en times tid væk fra Barcelona i tog. Hvis du har tiden, så vil jeg anbefale dig at tage derhen, hvis du besøger Barcelona. For det første hvis du er historie interesseret, fordi der er en masse gamle romerske ruiner og museer, som virkelig fortæller en 2000 år gammel historie! For det andet, hvis du lige skal have lidt ro for alle de mennesker, biler og scootere i Barcelona! Taragona har lige lidt mere ro over sig, du vil finde de mest charmerende gader, med cafeer og hyggelige butikker! For det tredje, hvis du elsker strand og vand! På Taragona beach, er sandet silkeblødt og du vælter ikke over mennesker som du gør på stranden i Barcelona. Vandet er klart og jeg hoppede i – ja, i know! Det var crazy. Jeg var ikke engang bange for at blive spist af en haj! Af en pige med haj-fobi er det altså pænt godt gået!img_6657

img_6662-2

Idag glæder jeg mig til min første “fridag”. Selvom det ikke føles som om jeg har været i skole hele ugen, så kan jeg godt mærke at jeg er bombet! Jeg tror jeg vil finde et sted jeg kan komme til yoga, måske gå ud til en lækker frokost et sted. Sidde på en spansk café og lege spanier for en dag? ..


NYTTIG INFORMATION: 

Går du med en lille rejselysten mus inde i kroppen, så kig på EF’s pristilbud HER og se hvor du kan komme hen. Modtag deres brochure og hør meget mere om dine muligheder! Følg med på EF’s Facebook side – de deler artikler, billeder,videoer og nyttig information om spændende destinationer.

RABATKODE: 

Hvis din sommer/efterår/vinter (what ever!) står på at skulle udfordre dig selv, dine sprogkunstskaber samt dine sociale evner – så kan jeg varmt anbefale dig at rejse med EF! Du kan få 15% rabat dit kursus, hvis du rejser minimum 3 uger, brug blot koden “EFCAROLINE” (den skal du bare skrive til EF, eller også kan du ringe til dem – de står altid til rådighed, hvis du har nogle spørgsmål!)

img_6663

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

1 kommentar

 • Noget af det første jeg lærte (og eneste jeg efterhånden kan huske) fra min spansk timer i gymnasiet er;
  No sé (det ved jeg ikke)
  No comprendé (det forstår jeg ikke)
  No hablo español (jeg snakker ikke spansk)
  :b

  Og hvorfor er det den der kirke aldrig er blevet færdigbygget?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mañana mañana..