Balancen (særlig sensitiv)..

Lad os snakke om: tillid..

img_2777

♥ Læs de tidligere “lad os snakke om-indlæg” – menstruation, kropsidealet, fordomme, kvinder og mænd, den gode tone, jalousi. ♥

Tillid kommer i mange størrelser og former. Nogle former for tillid er ganske almindelige, fx. så har jeg tillid til at bilisten holder for rødt, når jeg cykler over gaden, på min cykel. Andre former for tillid er ganske unikke, fx. den tillid jeg har til mine forældre, mine søskende og dem har har nær. Det kan have fatale konsekvenser, hvis man oplever at ens unikke form for tillid bliver brudt. Tillid er nemlig ikke gratis – det kommer med en pris..

Jeg gav min tillid til et forkert menneske for mange år siden. Jeg gav faktisk alt for meget af mig selv, jeg endte med at gå i tusinde små stykker. Jeg mærkede den svigende smerte inde i min krop, intet var som det skulle være – men jeg kunne ikke slippe ud af det.
Min tillid til mænd smuldrede mellem hænderne på mig, jeg havde intet tilbage. Jeg kunne ikke give tillid til nogle mand, fordi jeg havde set den dyre pris der fulgte med. Nu mere tillid du har til et menneske, nu mere smerte føler du, hvis det menneske misbruger det.

Hvad kan man gøre? Hvordan opbygger man noget der er gået tabt? Kan det overhoved lade sig gøre?

En klog mand sagde engang til mig: “hvis der ikke er nogen tillid, så er der ingen kærlighed!”. 

Jeg har haft angsttilfælde, fordi der dybt inde i min krop sad nerver der var i chok. De har oplevet et traume som har ligget i dvale, indtil der en dag kom en bestemt person som skulle vække det til live, og bekæmpe mine dæmoner. Hjælpe mig med at turde kæmpe! Hjælpe mig til at se, at jeg har noget at kæmpe for. Min hjerne har kæmpet imod mit hjerte.. Fordi hvad gør man? Lytter til kærligheden eller frygten? 
Jeg rev mig væk, jeg saboterede bevidst alt det jeg kunne komme i nærheden af – for at undgå at blive såret. Jeg var omringet af en tyk og ubehagelig, mugbefængt mur. Jeg troede jeg havde bygget den for at beskytte mig selv, men den fjernede klarheden fra fornuften, der prøvede at trænge ind til mig.

En hver anden person ville måske have opgivet. “Jeg stoler ikke på dig” – den sætning er ikke rar at få af vide. Jeg forstod godt hvis du vendte rundt og gik, forsvandt ud af mit liv og fandt noget der var langt nemmere og mere simpelt. Det gjorde du ikke, du blev.

Man kender kun smerten, hvis man selv har oplevet svigten. Det svigt som intet menneske bør opleve, men som mange af os desværre har været udsat for, alt for mange gange.

Lad ikke frygten for at tabe, afholde dig fra at spille spillet. Langsomt spirede der noget inde i mig, en form for varm fornemmelse voksede i mit bryst, murstenene rykkede på sig..
Der var to ting jeg kunne gøre. 1: jeg kunne forevigt have mistillid til den mand som jeg elskede, derved også vide at intet sundt ville komme ud af det. Eller 2: jeg kunne vise at min fortid ikke skal definerer hvordan min nutid og fremtid skal se ud. Jeg kunne kæmpe! 

Efter et år, et år med vejarbejde og en masse sporarbejde, så kan jeg se klart. Jeg kan faktisk se vejen foran mig – jeg kan se virkeligheden! 
Lykke er hjemmelavet, det er din egen opgave at finde dine ingredienser til din egen lykke. Jeg fik hjælp, hjælp til at blive guidet i mørket, indtil jeg selv kunne se klart og sige: “jeg stoler på dig!”.  

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

2 kommentarer

 • Nanna

  Kære Caroline,
  Først vil jeg sige, at det er så fantastisk at følge med og læse dine fantastiske indlæg! 9 ud af 10 af de mere personlige indlæg kan jeg virkelig relatere til, og det letter altid mit hjerte at læse dem, da jeg tit føler mig helt alene med mine indre stormfloder. Dette indlæg fik mig, for 2 dage siden, da du lagde det op, til at græde bare efter at have læst titlen. Jeg har ikke turdet at læse det, da min tillid til andre er blevet brudt gennem det meste af mit liv. Pga. alkoholmisbrug i familien, trusler og psykisk og fysisk mobning, stod jeg tilbage for nogle år siden og var tæt på at gøre en ende på det hele. Jeg kom ovenpå igen, og jeg står stærkere den dag i dag. Jeg valgte i dag at læse dette indlæg, og jeg blev helt varm indeni! Jeg står selv i den situation lige nu, at mit hjerte er gået i tusindvis af små stykker efter bruddet med min nu ekskæreste for et par måneder siden. Vi havde kendt hinanden i lang tid. Jeg stolede fuldt og fast på ham, for han sagde og gjorde alt det, der beviste det, og jeg var ikke i tvivl. Vi har begge en fortid, hvor vores tillid til andre har være misbrugt, og vi støttede hinanden. Dog vandt cannabissen over mig. Han gjorde det forbi, og jeg står tilbage og har desværre haft tanken om, at jeg bygger en mur op, så jeg aldrig vil få den her smerte at føle igen. Dog har dit indlæg her givet mig et lille skvis af håb, for jeg står ikke alene med det, og med tiden kommer det gode til en. Det har du bevist for mig, at det nok skal gøre. Selvom det hele ser virkelig sort ud nu, så skal det hele nok gå i længden. Jeg hænger i <3 Tak, Caroline! Virkelig tak!!! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Nanna.
   Hold da ellers helt op! Det er godt nok en stærk kommentar, hvor er du modig at du tør dele den. Det er jeg virkelig taknemmelig for <3

   Først: jeg elsker ordet "indre stormfloder" – det er et skønt ord!
   Dernæst vil jeg gerne sige tak. Tak fordi du deler, det har ikke været nemt for dig, fordi du har da virkelig været igennem noget helt forfærdeligt!
   Du har desværre været udsat for noget, ingen mennesker burde opleve – det gør mig ondt at du har oplevet så meget svigt! Det fortjener du ikke.

   Så vil jeg gerne fortælle at du virkelig er inspirerende. Du er velovervejet og velformulerende! Det kan godt være at vejen er lang, men det virker som om at du er på rette vej. Du er absolut ikke alene – det er få af os heldigvis!

   Jeg ønsker dig kun alt det bedste, jeg sender positive tanker og kram! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Balancen (særlig sensitiv)..