Glimmer avler glimmer

Hvad skal jeg så tro?

img_8242Jeg så en dokumentar. Eller rettere, jeg så halvdelen af en dokumentar, inden jeg fik det skidt med mig selv, fordi jeg følte mig som et dårligt menneske. Jeg så ”What The Health”, som findes på Netflix. En dokumentar der handler om: “An intrepid filmmaker on a journey of discovery as he uncovers possibly the largest health secret of our time and the collusion between industry, government, pharmaceutical and health organizations keeping this information from us.”(IMDB). Jeg blev revet med, jeg blev ked af det, fordi jeg syntes jeg var et skidt menneske, selvom jeg syntes jeg gør gode ting for min krop og miljøet. Kort tid efter ”kalder” Morten Elsøe bullshit på dokumentaren. Det gav mig en ro, men alligevel blev jeg irriteret! Jeg er letpåvirkelig! Jeg lytter til de ord der kommer ud af munden på ”kloge mennesker”. Hvis der står det er en dokumentar, så er jeg naiv nok til at stole på den. Malte og jeg begyndte at snakke om hvordan vi nu skulle omlægge dele vores livsstil, fordi det sagde menneskerne i ”What The Health” jo at man skulle. Jeg spiser i forvejen sundt og balanceret, ikke så meget kød, meget grønt.. Alligevel kørte jeg med i den der trummerum og den dårlige samvittighed bredte sig i min lille krop.

Lidt senere så jeg en ”ekspert” der påstod at en anden ”ekspert” var helt galt på den. Så mente den anden ”ekspert” at den første ”ekspert” var helt ude i hampen.. Så sagde den fjerde “ekspert” til den første “ekspert” at den anden “ekspert” har ret, fordi det har hun fået af vide af den ottende “ekspert”… HVAD SKAL JEG SÅ TRO?

Bøger om nye sundhedsformer og sunde madvarer falder nærmest ned i kurven på dig, når du går igennem en butik. Du kan ikke undgå at blive bombarderet med reklamer når du åbner de sociale medier. Alle mennesker har deres holdning, mange mennesker mener noget forskelligt om sundhed, få af dem er villige til at rykke sig en tomme.. Jeg kan sgu godt forstå hvis du er forvirret omkring sundhed og kroppen! Hvis “eksperterne” siger en ting, hvis bøgerne siger noget andet, og internettet siger noget tredje og til sidst mener dokumentarene noget helt fjerde?! Hvad skal jeg så tro?

For mig er det ikke raketvidenskab, selvom jeg kan være letpåvirkelig så ved jeg inderst inde godt hvad jeg skal tro på. Jeg skal tro på min krop og sunde fornuft. Jeg skal tro på at min krop nok skal fortælle mig hvad der er sundt for mig og hvad jeg skal holde mig fra. Jeg betaler gerne flere penge for mad, hvis det er økologisk og kommer fra lokale landmænd. Det er sundt for miljøet, kroppen, planeten at spise lidt mindre kød. Hele kødproduktionen tager hårdt på vores klode og vi burde tænke lidt mere over hvilke aftryk vi efterlader på Moder Jord!
Jeg kan mærke at min krop får mere energi ved at spise lidt mindre kød, jeg kan mærke at jeg ikke er så oppustet når jeg spiser mere grønt. Men det er også sundt for dig at bevæge dig, det ved vi alle sammen. Vi skal bevæge os, vi skal holde kroppen igang, den skal være sundt og rask, så den kan holde oprejst i så mange år som muligt. Jeg tror ikke at der er noget der er sundt, hvis man får for meget af det (få undtagelser dog). Alt med måde! Der er ikke noget der behøver at være forbudt, men jeg syntes det er klogt at tænke lidt over hvad man putter i munden. Jeg kan godt lide at det jeg kommer i min krop, gør noget godt for min krop. Får du tynd mave, bliver oppustet og træt af at spise rødt kød – så lad være. Får du masser af energi af at starte dagen med en løbetur og en skål havregrød – så gør det noget mere. 
Hvis jeg har det godt i min krop, så er det vel det der tæller? så kan de mange eksperter/dokumentarer og diverse magasiner, proppe deres mening op hvor solen sjældent skinner. Jorden er vores hjem, vi burde tænke lidt mere over hvordan vi behandler den. Du skal nok spørge dig selv: “hvad betyder mest for mig?”.. Betyder det mest for dig at din mad er billig? At det er kommet fra lokale landmænd? At det er økologisk? At det er vegetarisk? At dyrene har haft det godt? At det ikke er groet i drivhuse? At du skal have kød til aftensmad?
Du kan ikke rede planeten alene. Det kan jeg heller ikke.. Det er et alt stort pres der bliver lagt på ens skuldre så.. Men du kan gøre det med måde. Lidt har også ret. Rom blev ikke bygget på én dag, start med dig selv. Luk ørene for hvad alle andre mener, hvad mener du? Hvad betyder mest for dig? 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

1 kommentar

  • Sofie

    Kender selv de tanker du fortæller om. Men har igennem mit studie indenfor kommunikation og opgaver omkring mad og madkultur netop kommet frem til, at det man skal tro på, er de officielle kostråd. De fremsættes af forskere, der er højtuddannet indenfor kost, sundhed og ernæring. Det er selvfølgelig fint at få indtryk fra andre “kostvejledninger”. Men der er så mange i dag der kalder sig “eksperter”. Man er altså ikke ekspert fordi man er uddannet kok eller har taget en fitness-uddannelse som personlig træner.
    Det er Sundhedsstyrelsens opgave at vejlede borgerne om den bedst mulige kost, så vi kan leve længe og være længe på arbejdsmarkedet (hvor trist det end er). Men det har faktisk skabt fint ro i mig, at følge kostrådene og så bare bruge dem på min egen måde. For det er altså Sundhedsstyrelsen der er mest valide, uanset hvor mange “eksperter” der siger andet.
    God blog forresten! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glimmer avler glimmer