Lad os snakke om.. Stress, angst & depression #1

Respekt er nabo til medmenneskelighed..

71060ad1e41403a74bfef925d2ccedf6Jeg så engang et billede på Instagram. Det var en pige der viste sin indkøbskurv, med alle hendes sunde indkøb i. Jeg tror billedet blev lagt op for at motiverer hendes følgere, hvilket jo er en glimrende idé. Det blev dog slettet kort tid efter det var blevet lagt op, jeg skal ikke kunne sige præcist hvorfor, men jeg gætter på det var pga. kommentarene. Hun havde nemlig købt buræg, det var hendes følgere ikke vilde med. Hun fik nogle ret tarvelige kommentere med på vejen, fordi hun havde købt buræg. Jeg så godt billedet, jeg tænkte med det samme: “det kommer hun til at få høvl for!”.. Men hvorfor? Burde man ikke kunne respekterer at andre mennesker, der ikke har valgt at leve et liv som du har?

Jeg kunne personligt selv, aldrig finde på at købe buræg. MEN, jeg kunne da aldrig drømme om at skrive det til hende, med mindre hun spurgte om min mening – hvilket hun ikke gjorde på sit billede.

Jeg lagde et billede op med en brunch tallerken for lidt tid siden, en brunch som jeg spiste sammen med min familie. Der fik jeg en kommentar som lød: “Men havde den gris og ko ikke også en familie den ville elske og være sammen med?”.. Efterfølgende mente samme person, at man ikke kunne sige at man gik op i planeten og miljøet, hvis man indtager kød. Det var en spændende diskusion, fordi det mener jeg da helt bestemt godt man kan tillade sig at sige.

Jeg syntes det er top lækkert hvis du har valgt at være veganer. Jeg syntes også det er top nice hvis du har valgt at gro din egen urtehave i din baghave. Jeg syntes også det er helt okay hvis du ikke er veganer.. Jeg respekterer dig uanset hvad.

Min pointe er: jeg syntes vi generelt har så travlt med at kigge over hækken ind til naboen – og dømme dem! Hvorfor skal man dømme folk som ikke deler holdning med en selv? Hvorfor skal man dømme folk som ikke har den samme indstilling til kroppen som en selv?

Jeg har valgt at spise mindre kød. Det har jeg valgt for min egen skyld, men også for miljøets. Jeg har ikke taget et valg om at være vegetar eller veganer, ikke så længde der er stegt flæsk og flæskesteg i verden i hvert fald. Jeg har taget et valg om at undgå oksekød så meget som muligt, men jeg har ikke valgt at afskærer det 100% fra mit liv. Jeg har taget et valg om at spise mere vegetarisk, men stadig ikke 100%. Jeg har taget et valg om at sortere mit affald, så de rigtige produkter ryger i de rigtige containere. Jeg har taget et valg om at købe så meget økologisk som muligt, især de madvare som jeg indtager mest. Men jeg har også accepteret at jeg ikke kan være 100% økologisk, ikke lige nu i hvert fald.

Folk har deres holdninger, folk har deres egne meninger.. Folk har deres grunde til at gøre som de gør – og det er helt okay.
Nogle gange skal man lige tjekke sin egen have, nogle gange skal man lige dufte til sine egne blomster og se på hvor mange nedfaldende blade man selv har, inden man begynder at dømme andre.. Din mening og dine holdninger er lige så vigtige som mine. Det er helt okay at inspirerer hinanden, men det er ikke okay at fortælle andre mennesker hvad de skal, og ikke skal!
Så dagens gode ord er: respekt! Respekter hinanden og de fælles eller forskellige holdninger vi har. Det er det der gør os til os.

.486e3e98a7db7dfa1a940f65eb840cf5

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om.. Stress, angst & depression #1