De små glæder #2

Lad os snakke om: “kropsbehåring” – min historie.

giphy
⌈Læs første del af læsernes hemmeligheder om “kropsbehåring” lige HER

Det er et emne, som jeg har berørt før på bloggen, faktisk så har jeg før skrevet om kønsbehåring og hår i røven. Det rører mig ikke at skrive om, fordi jeg har et meget afslappet forhold til mine hår. Det kan måske handle om at jeg ikke har specielt meget kropsbehåring, det kan handle om at jeg voksede op med en mor, der gik meget nøgen rundt.. Det kan handle om de veninder jeg havde som barn. Det kan handle om at jeg har gået til sport hele mit liv, og derfor er vant til at være i fællesbade med andre piger. Det er ikke til at vide.

Men selvom jeg har et afslappet forhold til hår nu, så kan jeg stadig huske at blive kaldt “ulækker”, fordi jeg ikke barberede mig på tissekonen som ung i folkeskolen.
Jeg kan ikke huske hvornår min første legeaftale, med min bedsteveninde var. Jeg kan ikke huske hvad jeg fik i 13 års fødselsdagsgave – men jeg kan huske skammen jeg fik i kroppen, da nogle kaldte min krop for ulækker. De ubehagelige episoder sætter sig bedre fast i kroppen, de hopper ind i dine nervebaner og sætter sig fast med modhager. Man må ikke kalde en 12-13 årige pige klam, fordi det rammer hende simpelthen som 143 vilde heste, der løber over hendes spinkle ungpige krop.
Jeg ville ønske at jeg ikke løb hjem og barberede mig helt glat. Jeg ville ønske at jeg var stærkere end det og bare lod alt stå hvor det stod, men det gjorde jeg ikke. Jeg skammede mig over min krop, jeg skammede mig over mine mørke hår..
Det hele fortsatte ind i min seksuelle alder, jeg havde den forståelse at alle kropshår var ulækre. Både hos mig og min partner.
Jeg havde engang sex med en fyr som 17-18 årig. Da vi var igang med “legen” så stoppede jeg ham. Han havde så meget hår omkring penis, at det kravlede op på min mave, når vi var igang med agten. Jeg kunne slet ikke være i min egen krop af ren væmmelse, jeg skubbede ham væk og løb ud af døren..
Det kan jeg godt syntes er en smule latterligt nu. Stakkels fyr! Jeg fortalte ham aldrig hvorfor jeg gik, men han må da ikke have haft en god fornemmelse i kroppen efter. Måske følte han sig udnyttet, forkert, klam.. Fordi jeg ikke kunne håndtere hvordan en almindelig drengekrop så ud. Det fortjente han ikke.

Jeg er med årene blevet mere afslappet i forhold til mine hår, og andres hår. Jeg har absolut ikke et behov for at barbere mig glat forneden specielt tit. Det kradser fandme også meget når det kommer ud igen! Jeg har opdaget lange mørke hår på mine tær – hvilket jeg mest bare grinte af. Jeg barberer mig under armene hver gang jeg er i bad, det er simpelthen en vane. Men jeg kan også lufte utrolig hurtigt af sved under armene, så tror det er med til at jeg føler mig mere “ren”.
Jeg vil aldrig nogensinde se skævt til en pige der ikke barberer sig, det har hun alt ret til ikke at gøre. Jeg syntes faktisk at det er kønnest at kvinden har lidt kønshår, det andet ser så nøgent ud.. Man bestemmer selv om man vil have en væg til væg busk, eller om man bare vil have lidt hår, eller være helt glat.
Jeg vil finde det dybt underligt, hvis min kæreste valgte at barbere sig helt glat forneden. Har hørt at pikken ser større ud af det, men det er altså ikke så mandigt. Trimmet er helt fint for mig. Så længe man kan se grenen og den ikke er dækket af hår, så er jeg glad. hæhæ..

Hvorfor jeg blev så hårforskrækket som ung, det ved jeg ikke. Alle andre syntes det var ulækkert, så det syntes jeg vel også at det var. Det er lidt sørgerligt at man er så let påvirkelig som barn og ung, men i den alder er man jo usikker på alting på ens krop. Jeg har stadig veninder som er hårforskækket, de syntes stadig det er ulækkert. Det har de ret til at mene, vi er jo ikke sat på denne jord, for at dele alle de samme holdninger. Synes bare det er en ubehagelig tanke, at man kan syntes at den måde vi faktisk er skabt på, er ulækker..

Det hele er et spørgsmål om smag og behag. Det aller vigtigste, uanset hvad, det er at du er glad i din krop. Så er alle andres meninger ligegyldige! Din krop, dine regler. Dine hår, dine regler! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De små glæder #2