Indsend din historie om: "utroskab".

Fortæl din veninde at hun er tyk..

img_0062

Jeg var til et meget spændende foredrag i mandags. Faktisk så handlede det om udsatte familier, men det var ikke lige dét jeg lå og tyggede på, da jeg kom hjem. Lisbeth Zornig Andersen startede ud med at sige at vi skulle tale pænt til hinanden, men mest af alt, så skulle vi tale pænt til os selv. 
Hvis vi tænkte noget skidt om os selv, så skulle vi sige det til vores sidemand og se hvordan han/hun ville reagere. Hvis jeg sad og tænkte at jeg syntes jeg var lidt oppustet og tyk den dag, så skulle jeg vende mig om til pigen ved siden af mig og sige: “du ser altså lidt oppustet og tyk ud idag”. Det er der jo ikke nogle der ville gøre, vel?

“Du skal behandle andre som du selv vil behandles”. Gammel klassikker som stadig holder vand. Lige fra jeg kunne gå, stå og snakke, så har jeg fået af vide af min far: “opfør dig ordentligt og gør dig umage!”, det har jeg så også altid gjort! Jeg har så godt jeg kunne, været sød, velopdragen, venlig, hjælpsom og god – mod andre mennesker. Jeg fik aldrig af vide som barn at jeg skulle opføre mig ordentligt overfor mig selv, eller at jeg skulle gøre mig umage for at være glad for min krop og sind.
Jeg har fået af vide tusinde gange hvordan jeg IKKE skal snakke til andre mennesker – hvad der er godt og forkert at sige. Jeg ved godt at jeg ikke må kalde min veninde for en fed idiot, fordi det er ondskabsfuldt og sårende. Men hvorfor kalder jeg så mig selv det? Jeg kunne aldrig drømme om at fortælle min veninde at hun er uinteressant og folk ikke gider at høre på hende, fordi det er hårdt og dømmende. Men hvorfor kan jeg så finde på at sige det om mig selv? 

Da vi blev uvenner i skolen, så skulle vi sige undskyld til hinanden. Vi fik undervisning i mobning og om hvordan man undgår det. Vi skulle være gode venner, søde kammerater og kærlige mennesker – overfor andre. Det var først da jeg blev en voksen kvinde, at jeg fandt ud af, at det måske var en god idé at lytte til min krop og passe på den. Jeg ville da ønske at det var en viden som jeg kendte til, før jeg fyldte 20 år.

Øvelse: når du tænker noget grimt og sårende om din krop, så sig det højt. Hvis du er sej, så skriv det ned. Når du står foran spejlet efter et bad, så smid håndklædet og kig på den krop. De tanker du har inden i, få dem ud. Tingene bliver meget mere virkelige, når de kommer ud af din mund. Pludselig opdager man hvor mange små negative tanker man har om sig selv, i løbet af en hel dag.
Din aller kæreste veninde, hun fortjener ikke at blive kaldt tyk, ulækker, slaskebryster, appelsinrøv, dellefjæs vel? Tror du ikke at hun siger det samme om dig?

At se det smukke i andre er naturligt og ligetil. At se det smukke i sig selv er en gave som kræver øvelse og tid. Du fortjener lige præcis lige så meget som din veninde, at vide at du er god nok, præcis som du er!

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

11 kommentarer

 • Sofie

  Hej Caroline

  Først tusind tak for en god og ærlig blog! Det hele er noget, jeg kan relatere til.

  Jeg overvejer at begynde med at træne, og det center der ligger tættest på mig er det i sjælør (FW). Men hvad synes du om centeret? Er der altid mange mennesker og kø ved maskinerne? Hvordan er stemningen osv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Selv tak! Tak fordi du læser med ♥️..

   Det er et hyggeligt lille center. Der er de vigtigste maskiner, men heller ikke mere end det. Der er meget sjældent mange mennesker synes jeg ✌🏻.. hils endelig hvis du ser mig deroppe.

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Wauw! Tusind tak for det her indlæg (og alle andre 😉) 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  God pointe! Hvor kunne det egentligt være fedt, hvis man kunne lave sådan en aftale med en rigtig god veninde – simpelthen at sige tingene til den anden, hvis man gik og tænkte noget bestemt om sig selv. Det kunne virkelig sætte tingene i perspektiv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Mega god ide! Hvis du er sammen med hende i nogle timer, så aftal at i skal sige det i tænker om jer selv til hinanden! Tror virkelig man lægger mærke til hvor grimt (eller forhåbentlig godt) man tænker om sig selv!

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Caroline
  Hvor er det et fint perspektiv! Jeg holder også meget af det gamle citat fra Bibelen: “Gør mod andre mennesker sådan, som I vil, at de skal gøre mod jer”
  Og måske endnu mere akuelt her, hvor Jesus siger: “elsk din næste som dig selv” – og måske forstår nogle os af det modsatte: elsk dig selv som du elsker din næste.

  Kærligst
  Kamilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det havde de simpelthen bare ret i dengang! Det holder stadig vand! Tusind tak for din kommentar!

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Caroline
  Hvor fantastisk at læse dit indlæg her. Jeg arbejder som skyggecoach og synes det er en fed pointe du har der med at sige tingene højt til sidemanden eller veninden…selvom vi jo ikke gør det…
  Tror da da nok lige at jeg selv skal prøve at skrive mine “små samtaler” ned og efterfølgende sige dem højt foran spejlet.
  Jeg er en spisende anorektikker, men er til tider stadig ikke helt tilfreds med min krop og jeg kan love dig at det ikke er søde ting der kører rundt inde i hovedet.

  Jeg vil også høre dig om jeg må linke til dig fra min fb-side? Det er jo så ganske befriende at ha en blog som din.

  Ha en dejlig efterårsferie.

  Kærligst
  Merete

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Merete.

   Tusind tak for din fine kommentar. Er rigtig glad for at du kan lide mit indlæg, håber det giver dig god gavn. Du må meget gerne linke til mit indlæg på Facebook.tak for det 🙂

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Petrine Severin

  Kære Caroline, nogle gange er det så simpelt og enkelt, at vi slet ikke ser det! Du har udtrykt det så smukt. I min verden er det en selvfølgelighed nu. Men det var det ikke, da jeg voksede op. Jeg håber det er ok, at jeg oversætter og citerer dele af din artikel til engelsk til et online forum jeg er en del af. Kærlig hilsen Petrine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indsend din historie om: "utroskab".