take a lot, give a little

Hej, jeg er nybegynder..

img_0266

Jeg har i over et år haft lyst til at melde mig ind. Lige siden Malte tog mig med derud til et surprisestævnemøde, har jeg haft lysten. Da jeg også prøvede det på Bornholm, så vidste jeg at jeg var nødt til at dyrke det noget mere. I mange uger har jeg sat min dag af til at jeg skulle cykle derhen og melde mig ind, men jeg fik det aldrig gjort.. Hvorfor? Ærligt, så er det fordi at jeg er pisse bange for hvad andre mennesker tænker, når de ser mig klatre. Jeg har altid elsket at klatre, lige fra jeg var barn har jeg klatret rundt i træer. Det stoppede da jeg blev voksen, fordi det er sjældent at voksne klatre rundt i træer, men hvorfor? Hvorfor må man kun lege som barn? Hvorfor var man slet ikke bange for at prøve nye ting som barn, man var ligeglad med hvad andre tænkte, det handlede bare om at have det sjovt. G-E-N-I-A-L indstilling at have til tingene!

Pippi Langstrømpe sagde engang: “Det har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”, måske handler det om at hun også er verdens stærkeste pige, og det faktum at hun er fiktiv spiller nok også ind.. MEN måske handler det også om at Astrid Lindgren ville formidle, at vi ikke skal være så bange for at springe ud i noget nyt.

Men idag cyklede jeg derhen, hen til CPH Boulders, som ligger en spytklat væk fra mit hjem. Nu tog jeg tyrene ved hornene og tog en prøvetime. Jeg har været bidt af en gal klatreabe de gange jeg har prøvet det, men jeg havde svært ved at finde roen ved det, fordi jeg stod helt alene og nybegynder i denne her store hal, sammen med en masse mænd og få kvinder. De grønne og gule ruter er de nemmeste, så dem tog jeg, selvom jeg syntes det skreg ud af mig at jeg ikke kunne finde ud af det. “Alle andre må bare kunne se på mig at jeg er nybegynder!” tænkte jeg for mig selv. Så blev jeg sgu vred på mig selv og mit overraskende lave selvværd. JA, jeg er nybegynder, men det burde da være en sej ting. Det betyder at du har kastet dig ud i noget, som du ikke har prøvet sådan rigtigt før. Det dejligste ved livet, det er at man hele tiden kan kaste sig ud i nye udfordringer, og suge ny viden til sig. Noget viden bliver kasseret fordi det ikke er brugbart for dig, ligesom min brøkregning i gymnasiet, det er pist væk.. Folk der kaster sig ud i at lære spansk som 35 årige, bare fordi det kunne være spændende – dét er sådan nogle mennesker som jeg har lyst til at drikke kaffe med.
Jeg gik hen og løftede nogle vægte mens jeg gav mig selv en motiverende peptalk. “Alle der står i det her rum har været nybegyndere! Alle som er her kender til følelsen af at man ikke kan finde ud af tingene og det er frustrerende. Ingen af de her mennesker kigger på dig og tæller dine fejl, så spændende er du heller ikke Caro!”.
Jeg lagde håndvægten fra mig og accepterede at jeg skulle klatre på de grønne og gule begynder ruter. Jeg tog 3 dybe vejrtrækninger og klatrede op. Mine skuldre faldt på plads og jeg mærkede roen i det, lige her var der kun grebet, talkum, min egen præsentation og intet andet der fyldte noget. Jeg luntede derefter i let tempo stolt hen til kassen og købte mig et medlemsskab med det samme! Jeg har meldt mig ud af Fitness World, fordi jeg keder mig deroppe. Jeg vil udfordres og lære noget nyt. Jeg vil mega gerne blive bedre til at klatre, derfor må jeg acceptere at det tager noget tid og det er helt okay. Jeg skal ikke være flov over at jeg sikkert ikke havde den rette teknik med mig, jeg skal hellere være stolt over at jeg kom afsted! Stolt af at jeg nu kan kalde mig en nybegynder i klatring. Næste skridt er at blive nybegynder i kajakroning, mountainbike, guitarspil, salsadans, sproget fransk, tærtebagning og og og og og… Skønne, unikke og fantastiske ting sker når du bevæger dig udenfor din komfortzone. Den eneste der i virkeligheden sætter begrænsningerne for din nye viden, er dig selv.. 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

5 kommentarer

 • Line

  Wuhuu, way to go!
  Første gange jeg var ved CPH Bouldering lykkedes det mig kun at gennemføre én grøn rute. Jeg har nu været der et par gange, og er ikke særlig meget bedre, men nøj, jeg sys det er sjovt! Ville dog ønske de havde noget nybegynder teknik event, da det er svært at lære alene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Weee! Tak 😀 .. Ja, det er mega svært! Er sikker på at jeg ikke kan løfte mine arme i morgen fordi de er så ømme! Tror også det er rart at have en med de første par gange. Min veninde har heldigvis klatret i noget tid, så hun må lære mig nogle fif. Ellers så må man hjælpe hinanden. Hvis du støder på mig derhenne (hvis du vel og mærke er i Sydhavnen) så sig lige hej, så kan vi klatre sammen <3

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej Caroline. Jeg klatrer også derude og er heller ikke super øvet. Hvis du mangler en, at klatre med, så sig endelig til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Dejligt! Det kan da være jeg skriver så 😉 .. tak for tilbudet!
   Sig endelig Hej, hvis du ser mig derude.

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker også altid… Hvorfor er det så slemt at være nybegynder til ting?
  Jeg kender godt følelsen, men den er altså ret underlig ^^’
  Og har da aldrig kigget skævt til nogen eller lign. fordi de var nybegyndere til noget. Heller ikke selvom det var noget jeg var øvet i.

  Så fedt at du gør noget ved det og springer ud i nybegynder land! 😀
  Hvis ikke vi gjorde det, ville vi jo aldrig lære noget nyt :3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

take a lot, give a little