Juicekur og yoga (resultater).

Kærlighedskontoen.

img_8491Jeg vil snart gerne have mere tid. Tid til at være mere på bloggen, tid til at træne, tid til Malte og tid til mig selv. Min tid er den samme nu, som den var for en måned siden, jeg prioriterer den bare anderledes. Det er naturligt at man i nogle perioder prioriterer anderledes, hvis ens kalender er mere presset end normalt. Det er ikke noget man skal slå sig selv oven i hoved med – det kommer der ikke noget godt ud af. Du skal passe på dig selv, snakke pænt til dig selv og lytte til din krop! 

Når det så er sagt så vil jeg gerne introducere jer for “kærlighedskontoen”. Det er noget Malte og jeg har “fundet” på. Faktisk så er det ret logisk, vi har bare fundet er navn til det. Ligesom “lagkagereglen“, som stadig er et af mine mest læste indlæg nogensinde! Den er altså også genial.

Kærlighedskontoen er i sin enkelhed utrolig nem, det svære kan være at lære balancen at kende.

Når du indleder et forhold med en anden person, så starter i fra 0. I kender ikke hinandens svage og stærke sider, i har ikke haft så mange skænderier endnu – alt er nyt. Det vil sige at jeres kærlighedkonto er på 0. I har ikke sat kærlighed og ballast ind på kontoen endnu, fordi der ikke er noget at tage fra.

Hvis i så er udsat for en periode hvor i hakker lidt på hinanden, i er uenige og irritable på hinanden. Så kan i ryge ned i en kassekredit, som ikke er så fed at være i. I går i minus fordi der ikke er noget kærlighed at tage af på kontoen endnu. Derfor er i nødt til at yde lidt ekstra overfor hinanden og jeres kærlighed, for at komme ud af kassekreditten og tilbage i plus. Når i har været sammen i noget tid, så har i også lært mere om jer selv og hinanden. Nu flere måneder der går, jo mere kærlighed kan i sætte ind på kontoen, jo mere “frirum” har i til at lege med.

Hvis vi fx. siger at der rammer en stor sorg i familien, tidligt i jeres forhold. Pludselig har i ikke tid og lyst til at have sex specielt tit, i har ikke tid til at gå lange ture, ligge i ske og drikke dyr “to-go” kaffe. Lige pludselig handler jeres liv først og fremmest om sorgen i familien. Den periode kan være svær at komme igennem som et nyt par. I har hver især brug for tid til hinanden for at få opfyldt jeres kærlighedsbehov, men den tid kan i ikke finde nogle steder og derfor skaber det ubalance på kærlighedskontoen. Det betyder ikke at i ikke kan komme igennem det, det betyder bare at det kan være mere svært for jer, fordi i ikke har indsat så meget plus på kontoen endnu, derfor er i måske nødt til at gå i minus, for en stund. Når i så kommer ud af den hårde periode, så er det vigtigt at gøre lidt ekstra for jer selv og hinanden. Forkæl kærligheden.

Malte og jeg havde nogle udfordringer i starten af vores forhold, det var svært at håndtere, fordi vi ikke kendte hinanden så godt endnu. Vi skulle kæmpe mere for at få vores konto i balance, end vi skal nu. Med tiden kommer tilliden, ærligheden og kærligheden. Ved at lave ting sammen, snakke sammen, kigge hinanden dybt i øjnene og lære hvilket menneske han/hun er, der indsætter i kærlighed ind på kontoen.
Malte og jeg havde afsat nogle timer til hinanden i fredags, vi skulle spise frokost i byen og shoppe lidt nyt tøj. Mens vi sad og spiste så kiggede jeg på ham og sagde: “hold kæft hvor har vi været gode i denne her periode!“. Vi har begge to haft umenneskeligt meget om ørene, vi har savnet hinanden, men vi har vidst at det kun er for en periode. Vi er på intet tidspunkt blevet irriteret på hinanden, vi har talt om hvor meget vi savner hinanden, men at vi lige må være stærke de her uger. For et år siden ville vores kærlighedskonto gå i minus, fordi vi har brugt mere kærlighed end vi har optjent. Men ikke nu, nu har vi plus på kontoen og selvom vi ikke har kommet ekstra kærlighed ind på kontoen i nogle uger, så har vi stadig kunne bruge af den, uden at det har påvirket vores forhold og humør.
Kærlighedskontoen kan være en fælleskonto, men det kan ske at den ene part indsætter mere end den anden, derfor kan han/hun måske føle der er optjent mere end den anden part synes. Når man har været sammen i virkelig mange år, så har jeg en idé om at man også har en opsparing ved siden af sin indkomst med ekstra kærlighed, til de aller mørkeste timer.

Jeg synes den er ret hyggelig, ideen om at man som par har en kærlighedskonto.
Det er nogle gange rart at få lidt ord på det, som virker logisk for nogle men man kan bare ikke sætte ord på det hele. Så syntes jeg faktisk også at den er rigtig vigtig når man er i et forhold. Det er vigtigt at have øje for hvordan ens kærlighedbalance faktisk ser ud.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

3 kommentarer

 • Rie

  Håber du tager imod dette som venligt ment:
  ‘Jo mere’ – og ikke ‘nu mere’.
  Hvis du skal godkende min kommentar inden den udsendes, så slet den blot. Det er kun ment som en hjælp til dig, da det forstyrrer dit indhold , som jeg ellers værdsætter 🙂 Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tak for det! Det er hermed rettet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det giver så god mening! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juicekur og yoga (resultater).