Lad os snakke om: "sex i et parforhold"

take a lot, give a little

giphy

Jeg har nogle meget klare principper som betyder ekstremt meget for mig. Jeg ved godt at jeg måske er en smule “miljønørdet”, men det har jeg det faktisk ganske fint med. Jeg ved også godt at jeg ikke er hellig omkring det, jeg har også steder hvor jeg kunne blive bedre. Man kan ikke være 100% miljønørd, fordi det er næsten umuligt, men jeg syntes at dyrene, miljøet, planeten og os selv, vi fortjener at du og jeg tager noget mere ansvar. Så dette indlæg er inspiration til dig – dette er et indlæg om hvad jeg mener er rigtig at gøre.

Støt hvor du kan: 
Hvad er vigtigst for dig at støtte? Kirkens Korshær? Red Barnet? WWF? Verdens have? Den truede tiger? Mødrehjælpen? Hus Forbi? Vi ville jo selvfølgelig støtte de fleste af dem, hvis vi hver især havde flere penge. Men det er sjældent en mulighed, derfor er man nødt til at tage et valg. Jeg støtter WWF og Kirkens Korshær hver måned. Jeg støtter ikke med et svulmende stort beløb, men det vigtigste er at jeg støtter. Man kan evt lave en karussel aftale og støtte et godt formål i 6 måneder, hvor man derefter skifter hen til et andet i 6 måneder. På den måde kommer man hele møllen rundt.
Hæv dine standarter:
Hav lidt højere standarter til din mad. Tænk over hvad du kommer ind i munden, tænk over hvor det kommer fra. Hvordan er det dyrket, hvordan har man fanget fisken, hvordan har koen haft det, hvor meget sprøjtemiddel er der i din gulerod? Kig lige en ekstra gang på ingredienslisten på bagsiden.. Så kan man blive kaldt for madsnoppet og snerpet, fordi man spørger om æggene til ens brunch på en cafe kommer fra økohøns. Det er jeg egentlig ligeglad med, jeg har absolut ikke lyst til at røre buræg!
Hvilket aftryk efterlader vi efter os:
Vi har i mange år behandlet vores natur og hav som en stor losseplads. Det er heldigvis blevet bedre, men vi har vej foran os endnu.
Jeg syntes vi skal tænke meget mere over, hvilket aftryk vi vil efterlade på denne her planet. Hvis vi fortsætter sådan her, så vil der være mere plastisk i havet, end der vil være fisk. Det kan godt være at man i mange år, ikke vidste hvor stor skade man lavede på planeten, men nu er det altså vores ansvar at rette op på den skade. Lappe hullerne, støtte naturen og hjælpe til hvor man kan.
Sorter dit affald:  
Tænk over hvad du kommer i din kurv, tænk over hvad du smider ud. Sorter dit affald! Brug få minutter på at gå hen til papcontaineren med dit pap, gå hen til metalcontaineren med metal, papir i papircontaineren, glas i glascontaineren og så videre.. Brug 2 minutter mere af dit liv på at sortere dit affald istedet for at kaste hele lortet ned i den samme container.
Mere økologi, mindre kød: 
Vi spiser rigtig meget kød og det skader vores planet. Indfør en kødfri dag og gå på opdagelse i den vegtariske verden. Jeg tør godt love dig at der findes et hav af lige så lækre muligheder. Køb mere økologisk mad og produkter. Det er svært og næsten umuligt at købe 100% økologisk. De vare som jeg bruger allermest i mit hjem: rugbrød, mælk, æg, grønsager, toiletpapir, shampoo, frugt mm, dém køber jeg økologisk så godt som jeg kan.
Bliv bloddoner:
Jeg har været bloddoner i mange år og jeg hader det. Jeg får det altid ekstremt dårligt når jeg giver blod, jeg besvimer og sover hele dagen væk. Jeg vil egentlig helst være det foruden, men hvis mit blod kan rede et andet menneskes liv, så er det jo ikke rigtig noget at rafle om! Jeg vil anbefale dig at blive bloddoner hvis du ikke allerede er det – i min verden er det det rigtige at gøre.
Bliv organdoner:
Det kan være svært for mange at skrive under på, at alle ens organer må blive taget fra dig når du dør. Jeg forstår godt at det er en ubehagelig beslutning, derfor kan du også krydse af hvad de må tage, eller du kan sætte kryds i, at det er dine efterladte som står med beslutningen. Jeg kan personligt ikke se hvad jeg skal bruge min hud, øjne og organer til når jeg alligevel er død, derfor har jeg valgt at de må tage det hele. Hvis jeg kan rede flere menneskers liv på den konto, jamen så tag for jer som var jeg en tag-selv-buffet, jeg er jo alligevel død. Især organdonation er oppe lige for tiden, fordi rigtig mange af os danskere har ikke taget valget om det endnu. Tag et valg, uanset om de må tage det hele eller bare en nyre, tag stilling.

Så kan man selvfølgelig også skue ned for vandet, varmen og blive bedre til at tage cyklen på arbejde. Der er rigtig mange ting som du kan gøre, for at holde vores blå planet blå og grøn i længere tid. Hvad er vigtigst for dig? Hvad betyder mest for dig og dine principper?.. Uanset hvad det er, så er det vigtigt at tage ansvar. Ikke kun for planeten og dyrenes skyld, nej, fandme også for din egen og dine (kommende) børns skyld.

gg

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

 • Jeg tænkte også at hvis nu jeg købte øko mælk, så støttede jeg “de glade køer”, som vi kalder det herhjemme.
  Så var det at jeg fandt ud af at det eneste det betyder er at de har fået økologisk foder. Deres forhold kan være ligesom de køer, som står lukket inde i en stald…

  Så nogen gange er at købe økologisk ikke en gang nok….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det er nemlig helt rigtigt. Det er ret skræmmende faktisk. Det er også derfor jeg mener at man skal stille sig mere kritisk til sin mad og hvor den kommer fra. Nogle producenter for mælk, de går nemlig meget op i at køerne skal være udenfor, men det skal man selv lige ind og undersøge. Det er lidt irriterende, men det er det værd.
   Tak for din kommentar og rigtig god aften.

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "sex i et parforhold"