Lad os snakke om: "vold i et parforhold"

you are so much more..

img_0391

Du er ikke stress, du har stress. Du er ikke en depression, du har en depression. Du er ikke en sygdom, du har måske en sygdom. Du er ikke en størrelse M, du bruger en størrelse M – nogle steder. Billeder kan snyde, mennesker kan bedrage og forretninger kan lyve så vandet driver ud af røven på dem.

Jeg gik mig en tur på Fisketorvet den anden dag, fordi jeg simpelthen køber for meget tøj.. Det er for galt og jeg er nødt til at stoppe snart – altså den dag der ikke er mere flot tøj tilbage i verden.
Anyway… Jeg har mine butikker som jeg bedst kan lide at shoppe i, de butikker hvor der er noget der passer til min smag. Oftest er det: H&M, Zara, Monki, Weekday, Mango og selvfølgelig genbrug. Jeg har altid vidst at Zaras tøj er ret småt i størrelserne, men det her er altså for galt! Jeg blev decideret sur og ked af det, da jeg stod inde i prøverummet.
Se godt på billedet oven over.. Begge to trøjer er mine, begge to trøjer er jeg faktisk rigtig glad for, men de sidder helt forskelligt på mig. Den stribede til højre sidder meget løst, den måtte faktisk godt være en størrelse mindre, men da jeg fandt den i genbrug, så kunne det ikke lade sig gøre. Den til venstre sidder meget stramt på mig, den er nærmest limet til min krop og ærmerne er psykopat lange? Det eneste de to trøjer har til fælles (udover de begge ligger inde i mit skab), det er at de begge to er en størrelse medium. WHAT?  ja, den er sgu god nok.

Jeg er udemærket godt klar over at hvert et tøjmærke er forskelligt. Jeg ved også godt at man kan bruge absurd store størrelser i sin BH hvis man vælger at gå i Change, fordi de også er vanvittig små i størrelserne. Jeg er klar over at det sker, jeg kan virkelig bare ikke finde ud af hvorfor det sker?! Jeg kunne ikke få mine arme i gennem en str S i Zara, faktisk så skulle den overstående trøje helst være købt i en L, men så sad den for løst på maven.. Hvorfor laver man kun tøj som passer til de mannequindukker som huser forretningen? Det er jo nogle sørgelige købere som nok ikke giver de store kroner i kassen. Hvorfor lave tøj som passer til så lille en procentdel af befolkningen? Hvorfor ekskludere så mange andre mennesker, som sagtens ville kunne være i den størrelse tøj i mange andre butikker?

Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvis jeg er en M i Zara, så skal du altså ikke være meget større end mig, for ikke at kunne passe tøjet. HVAD?! Så kan jeg fandengaleme godt forstå mange unge som gamle kvinder, kan føle sig “større” og “forkerte”.
Jeg skulle til bryllup for nogle måneder siden, jeg brugte uger på at finde en kjole jeg kunne passe, hvilket nærmest var en umulig mission. Fordi jeg ikke er udstyret med verdens længste ben, så lå halvdelen af kjolen nede på gulvet. Fordi jeg har lidt større byster end gennemsnittet, så kunne jeg ikke lukke de fleste. Hvis jeg skulle kunne lukke min kjole foran, så sad den alt for løst på maven.. Vor herre Jemini altså.. 
Det er rigtig rart at vi kvinder er blevet bedre til at hylde forskellighederne og elske dem vi faktisk er. Det er så rørende at der kommer flere og flere artikler i diverse magasiner om netop det emne, selvkærlighed. Men kære modeindustri og tøjbutikker, er i ikke søde snart at fjerne de der “barbiestørrelsekvinder” fra jeres øjne og se virkeligheden istedet for?

Du skal ikke dømmes på hvilken størrelse du bruger i diverse tøjbutikker. Du skal ikke dømmes på hvilken vægt du har, eller hvad dit BMI lægger på. Du er meget mere end det! Selvom butikkerne prøver at fortælle dig noget andet, så skal du simpelthen lære at lukke ørene for deres idiotiske meninger om kvindekroppen. De skal ikke vinde, de skal ikke have lov til at ødelægge din dag, og gøre at du ikke har lyst til at spise aftensmad. Du er lige præcis som du er, lige her og lige nu – hvilket er perfekt uperfekt. De vil altid prøve at påvirke dig, fordi det er det de tjener penge på, men nu er det din tur til at vise at det ikke kan lykkes! Fuck andres meninger, fuck at du spiste en ekstra plade Marabou igår, den smagte jo forbandet godt!
– Sig ja til dig selv, din krop og valget om at styre dit eget liv, sig nej til dem der prøver at styre det for dig. Det her er dit liv og det vil altid være dine regler der gælder, så længe du sætter og håndhæver dem! Du er så meget mere end en dum størrelse! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

5 kommentarer

 • Marie

  Her kan vi jo også bringe de såkaldte ‘plus size’ modeller ind i diskussionen, for der er der en god del der ikke er mere end en str. 40 som nogle steder, er lige netop, medium. Udover at Zaras størrelser er meget små, er pasformerne også lige så skæve, og jeg finder meget tøj der slet ikke kan sidde pænt på mig, uanset størrelsen jeg prøver. Jeg er normalt en str. 38, og ville da gerne være en 36 (Det tror mine små bryster vist også jeg er, haha) men jeg ved at der også er folk der misunder mig for at være min størrelse, og så skal jeg ikke være sen der klager over at have en Zara jakke hængende derhjemme i large. Vi skal ikke lade størrelser definere os så længe vi føler os sunde nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Helt enig, har tidligere skrevet om hvor åndssvagt det er, at så almindelige størrelser kvinder bliver betegnet som “plus” – det er helt tosset. Vi har jo simpelthen alle sammen forskellige størrelser, former og breder – det er som om at tøjindustrien ikke helt forstår det. Det vigtigste er jo at vi hver især selv snakker pænt til vores krop og behandler den ordentligt. Det er svært at abstraherer fra de andres meninger, men man er simpelthen nødt til at prøve <3 ..

   Tak fordi du kommenterede herinde. Håber du får en dejlig dag.

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Jeg er glad for Zara i str S. Og bruger str 34 i bukser sådan generelt. Hvad skal de så kalde ‘min’ størrelse, hvis ‘I’ andre vil gå i noget der hedder en bestemt størrelse og bliver stødte over at der findes tøj til min størrelse. Det er jo virkelig PYT! De kunne bruge farvekoder eller lignende hvis det støder nogen at der står L i deres tøj. Men er det dog ikke mere befriende at øve sig i at være ligeglad – og acceptere at ikke alle mærker er lige velegnede til alle mennesker – fordi vi er forskellige. Så pyt med om du lige kan hive en str. M ned fra hylden og passe ethvert item. Jeg må også ofte have både en SX og S, eller S og M med i prøverummet, og alligevel er det ikke sikkert at nogen af delene sidder som jeg ønsker. Så finder jeg nok noget et andet sted – eller sparer både penge og ressourcer ved at lade det blive i butikken 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Rie.
   Du har helt ret, det er nemmere at sige “pyt” til det. Men sandheden er, at det ikke er lige nemt for alle. Dejligt at du er kommet dertil hvor du kan være ligeglad, men jeg ved at der er rigtig mange kvinder som bliver påvirket af det. Vi skal være bedre til at snakke pænt til vores krop og lade være med at blive påvirket af en dum størrelse i nakken. Dette indlæg er en kærlig reminder til mig selv og andre om, at vi er meget mere end en størrelse xs, s, m, l osv..

   Tak for din kommentar

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amelia

  Hej Caroline.
  Du er fandme så fantastisk! ELSKER at følge med både på bloggen og din insta. Du er så sød og inspirerende, og jeg takker for at du deler dine holdninger og meninger. Det er på grund af dig, at jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er at elske sig selv. Det er hårdt og svært, men jeg kæmper og gør det så godt jeg kan. Mange kram herfra <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "vold i et parforhold"