utilstrækkelig..

Lad os snakke om: “sved” (min historie)

giphy
Læs første del af læsernes ærligheder lige HER.

Sved har for mig altid været meget naturligt og dog en kæmpe udfordring. Jeg kan huske da jeg var lille og skulle se min storebror spille en badmintonkamp i den lokale sportshal. Han hoppede rundt på banen og han vandt kampen i 3. sæt. Jeg var stolt af ham. I en pause imellem hans sæt, så løb han hen til sin taske, tog sin trøje af og tog en ny på. Jeg forstod ikke rigtig hvorfor..
Efter kampen spurgte jeg ham hvorfor han skiftede tøj, han kiggede på mig og sagde: “se her..”, så vred han sin spillertrøje som en karklud. Det lignede at der faldt flere liter vand ned på jorden..

Da jeg selv begyndte til sport og kom i den alder hvor jeg svedte mere, så gjorde jeg altid det samme trick som min storebror i pauserne. Sveden dryppede af mig og det gjorde mig ikke noget, det var jo en del af træningen. Pigerne fra mit hold drillede mig lidt med det, de sagde: “aaad, du sveder meget Caroline!”. Jeg mindes ikke at jeg nogensinde blev påvirket negativt af det. Min familie har altid været meget aktiv, vi har altid svedt meget, så det har altid været meget naturligt for mig.
Jo ældre jeg blev, jo mere fyldte det hos mig. Det var ikke kun når jeg trænede at jeg svedte, det var også når jeg bare skulle cykle i skole eller når nervøsiteten nærmede sig – hvilket den tit gjorde.
Jeg kunne aldrig drømme om at gå i grå trøjer, eller generelt farver hvor man vil kunne se en svedplet. Det gjorde rigtig meget for mit selvværd, fordi jeg lod det fylde så meget i mit liv. Jeg gik i mørkt tøj, selvom jeg altid har elsket farver, jeg lod sveden hæmme mig, som en hund i en snor. Jeg havde altid en deo med mig, men det var ikke nok – jeg synes stadig at jeg lugtede. Jeg skammede mig!

Jeg har fået af vide af en kæreste at jeg lugtede af sved. Jeg skammede mig sådan, jeg blev så flov.. Han mente det ikke negativt. Han ville bare fortælle mig det, så jeg vidste det – jeg blev stadig sur på ham og flov over mig selv.
Jeg tror at jeg har prøvet samtlige deodoranter der findes i Danmark. De lader altid til at virke rigtig godt i starten, men efter en periode, så synes jeg egentlig bare de lugter af sved.

Det er en irriterende anerkendelse at komme til, at man sveder mere end gennemsnittet, men jeg kan ikke gøre skide meget ved det. Jeg tænker over hvilke trøjer jeg går med, men jo mere jeg tænker over at jeg ikke må lugte af sved, jo mere lugter jeg. Jeg stresser min krop helt vildt, fordi jeg er bange for at være “hende der lugter af sved”..
Hvis jeg ikke går i bad om morgenen, så vasker jeg mig ALTID under armene, inden jeg tager afsted. Hvis jeg skal ud om aftenen, så vasker jeg mig altid under armene igen og putter lidt frisk deo på.
Så meget deo tror jeg ikke er sundt for huden, så jeg prøver at finde nogle alternativer. En læser skrev til mig at Perspirex skulle være værd at prøve – nogle andre der har haft gode erfaringer med det? 
Jeg har også hørt at citron skulle være meget effektivt, selvom det lyder lidt sært. Men det er nok sundere at komme citron under armene, end deodorant med parfume.

Jeg prøver ikke at tænke over at jeg ikke “må” svede, så sveder jeg nemlig mindre. Man kan virkelig påvirke kroppen utrolig meget, tænk negativ – føl negativ. Tænk positivt – føl positiv.
Jeg tænker stadig over at mit tøj ikke må sidde for stramt under armene, men ellers så går jeg i det tøj som jeg føler mig tilpas i. Jeg har fundet det utrolig rart at læse jeres ærligheder (anden del kommer på fredag). Det har virkelig hjulpet mig med at tænke: “okay, jeg er sgu ikke alene med det her”. Det er virkelig en rar følelse at få i kroppen, når man nu godt kan føle sig lidt ulækker og ufeminin til tider. Det er åndssvagt med de tabuer. Vi skal være bedre til at åbne vores mund og fortælle hvordan vi har det. Langt ofte, så er det noget man ikke kan gøre for – derfor at der ikke nogle grund til at skamme sig. Tak for jer, tak for kvindekroppen – den er nu dejlig, uanset hvad. 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

7 kommentarer

 • Trine

  Jeg sveder også mere end gennemsnittet og har altid været generet af det. Jeg prøvede perspirex, men den er meget stærk og får det til at svie utroligt meget, da jeg har ret sart hud. En hudlæge anbefalede mig at prøve at bruge en almindelig antiperspirant om natten, vaske af om morgenen og på med den igen. Det har virkelig hjulpet! Ideen med at bruge antiperspiranten om natten er, at den så har mulighed for at trænge ned og tilstoppe svedkirtlerne som den skal. Det kan nemlig være vanskeligt, når man påfører den om morgenen, da man jo ofte hurtigt begynder at svede – man sveder den ligesom væk før den kan nå at gøre hvad den skal..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Nåh, hvor smart! Det vidste jeg slet ikke. Der er faktisk flere der har sagt at perspirex er lidt stærk, men jeg tror hellere at jeg må prøve den 🙂 .. Tak for svar!!

   VH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg har prøvet perspirex. Det virkede mod sveden, men stank så meget, at jeg fik hovedpine og ikke kunne sove om natten.
  Nu har jeg brugt Aluminiumklorid Sprit Deo i nogen måneder og jeg er SÅ glad for at jeg prøvede det. Det kan købes på apoteket. Jeg har altid døjet med sved og nu kan jeg gå i alt slags tøj. Det har VIRKELIG hjulpet mig! 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Ej et dejligt tip!! Tusind tak. Det må jeg da tjekke ud! 🙌🏻🙌🏻

   Vh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg bruger perspirex og er glad for det! Det er som om man lige får en svedpause et par dage 😅 Der er tre forskellige, og min erfaring er, at jeg bedst kan bruge den grønne, som hedder “comfort”. Den svier og klør mindre men er stadig effektiv. Jeg har oplevet at vågne med gener om natten ved brug af de to andre – i form af slem kløe og svie. Jeg tror, det kommer meget an på hud osv., men det var bare lige en anbefaling her fra 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det er altid rart at høre andres erfaringer!! Tusind tak, den må jeg lige undersøge ♥️..

   VH
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Jeg sveder også meget, så jeg kan virkelig sætte mig ind i hvor irriterende det er. Noget jeg synes hjælper er en krystaldeodorant, som kan købes i Matas 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

utilstrækkelig..