Torsdagsglimmer #7

Den der bogklub..

giphy
Jeg har i gået nogle måneder og tygget lidt på den der bogklub. Den bogklub som jeg for lang tid siden skrev omkring. Jeg har besluttet mig for at den bliver til noget, det var der stemning for på Instagram. En overraskende stor mængde mennesker viste interesse for denne her idé, hvilket jeg kun blev varm om hjertet af.
Vi må se hvor længe den kommer til at fortsætte. Hvis i er gode til at kommentere, komme med input og gode diskutioner, så synes jeg vi skal fortsætte. Hvis jeg sidder og skriver mine tanker om bøgerne ned og ingen kommenterer herinde, så tænker jeg at det er lidt irrelevant at jeg så bruger tid på denne her bogklub. Men den tid, den glæde/sorg. Lige nu, så synes jeg idéen er skide god og jeg glæder mig til at komme igang.

Tanken er at vi begynder når jeg kommer retur fra Thailand, hvilket nok bliver engang i start-midt januar. Alt afhængig af bogens størrelse, så tænker jeg at det tager omkring 1-3 måneder at læse en bog. Det er på hyggelæsningsniveau for min side af, da jeg også har studie og job ved siden af. Jeg er rigtig god til at lægge en bog fra mig og “glemme” den lidt i nogle uger. Det skal ikke være at folk føler det bliver stressende at være med i klubben.

Så kan man samle nogle kapitler sammen og dele sine tanker om bogen?
Jeg tænker at det ikke bliver helt nye bøger, så vi alle sammen kan være med prismæssigt. Enten kan man låne bøgerne på biblo, eller også så vil jeg anbefale genbrug og gamle antikvitetsforhandlere. Jeg har fundet mange gode bøger til den halve pris i genbrugsbutikker.

Jeg har, med hjælp fra jer, fundet de første 5 bøger vi skal læse. Det er de bøger der har fanget mig mest, når jeg har læst om dem. Det er de bøger som flest af jer har skrevet ind til mig omkring. Nedenfor finder du lidt historie om hver bog, så du lige kan se hvad den handler om, hvis du ikke kender den.

I bunden af indlægget finder du et skema, hvor du nu skal stemme på hvilken bog du helst vil starte med. Den der har fået flest stemmer starter vi med, dernæst tager vi den der har fået næstfleststemmer og og så fremdeles. 

Mig før dig – af Jojo Moyes.
Om bogen (taget fra Saxo):
“Mig før dig” handler om Lou, der i en desperat jobsøgning ender med at blive personlig hjælper for handicappede Will Traynor, der bestemt ikke bryder sig om sin tilværelse. Faktisk har han slet ikke lyst til at leve længere. Det er ikke let at passe ham, og Lou står overfor sit livs udfordring. Hver især kommer de til at forandre hinandens liv for stedse.

Drageløberen – af  Khaled Hosseini
Om bogen (taget fra Saxo):
Hassan er Amirs bedste ven. Det er ikke noget, der tales om, for man kan ikke være ven med sønnen af en tjener. Men det er de, og tilsammen udgør de et formidabelt par under den årlige drageturnering. I 1975 går det dog grueligt galt. Hassan må pludselig forlade det hjem, han har haft hos Amirs familie, og da krigen kort efter bryder ud, tvinges Amir og hans far til USA. Det er muligt at gøre uret god igen. Det er de ord, der runger i Amirs ører, da han mange år efter kaldes tilbage til Afghanistan. Den sorte samvittighed overdøver nu alle advarsler, for dette er hans sidste chance for at sone den synd, han begik mod sin barndoms bedste ven

Dig og mig ved daggry – af Sanne Munk Jensen & Glenn Ringtved.
Om bogen (taget fra Saxo):
“Dig og mig ved daggry” er den fatale kærlighedshistorie, som Louise aldrig fik fortalt mens hun levede.
Louise og Liam begår selvmord ved at springe ud fra Limfjordsbroen, lænket fast til hinanden med håndjern. Fra graven fortæller den afdøde Louise om Liam og de hændelser, der tvang dem ud over Limfjordsbroen.

Eat, Pray, Love – af Elizabeth Gilbert. 
Om bogen (taget fra Saxo):
Ingenting er som det burde. Elizabeth Gilbert er i 30’erne. Hun har en mand, som hun forsøger at få et barn med og et dejligt hus. Problemet er bare, at hun ikke vil have nogle af de ting.  
I “Eat, Pray, Love” møder vi Elizabeth. Efter en turbulent affære, der sender hendes ægteskab lige ned i skraldeskakten, går det op for hende, at hun mangler tre helt essentielle ting for at have det godt: Nydelse, hengivenhed og balance. Hun rejser derfor til Rom, Indien, Bali og får vendt op og ned på sit liv.

Papmache Reglen – Af Hella Joof
Om bogen (taget fra Saxo):
Papmache reglen er dog en ud af i alt 25 gode ”leveregler”, som Hella præsenterer dig for i løbet af bogen, og som hun mener kan gøre dit liv bedre. Det er ikke sjov og spas det hele, da bogen er skrevet i alvor og er tiltænkt at hjælpe læseren i forskellige situationer i livet. Den er dog skrevet med en humoristisk kant, som også netop karakteriserer Hella selv. I ”Papmache reglen” øser Hella ud af sin store livserfaring, og der er masser af gode anekdoter. Emnerne er mange, blandt andet kærlighed, hverdag og velkendte problemer. Mange vil også kunne nikke genkendende til de tanker der bliver gjort løbende i bogen.


STEM HER: 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

3 kommentarer

 • Martina

  Caroline, du vil blive så glad for at læse mig før dig. Jeg har læst den, og den er helt fantastisk god

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Super ide med bogklubben. Dog har jeg læst to af bøgerne og de andre fanger mig ikke – så venter til eventuelt næste omgang 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Du kan være med når vi gennemgår de bøger du har læst, måske har du nogle gpde input som vi andre ikke har set 🙌🏻..

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdagsglimmer #7