Lad os snakke om: at være forelsket i den "forkerte" #2

Mellem jul og et nyt år..

c32bd7f8-bd41-4128-a957-1a2d622de6a40b73f9cc-3a6c-43c6-b894-55f4e4aafc9dGlædelig jul venner. Jeg håber inderligt at jeres juledage har været rare, og du har fået slappet godt af – helt ned i maven.

At holde jul i Thailand er altså en smule spøjst.. For det første er vi jo 6 timer foran dansk tid, for det andet så har man bare ikke lyst til and og gris i 30 graders varme. På gaderne har de pyntet op til jul, for turisternes skyld. Mange af tjenerne og sælgerne har også nissehuer på, hvilket bare er lidt underligt faktisk. Juleaften sad vi på en lokal bar og fik thaimad og kolde øl, mens vi hørte Bob Marley reggae julesange. Det føltes ikke som jul, men det var hyggeligt og rart at være blandt min familie. Jeg kan godt forstå hvorfor mange mennesker rejser væk i vinterhalvåret, der er noget ekstremt vanedannede ved at være i varme, når man ved at Danmark er kold og klam.

Nu nærmer nytåret sig, hvilket betyder at mange af os ser tilbage på det gamle år, og ser frem mod det nye. Hvad har 2017 budt på? Har du været glad, ked af det eller stresset? Har du oplevet noget der har ændret noget markant ved dig? Har det været endnu et lorte år og du lover dig selv, (igen, igen, igen) at år 2018 dét bliver DIT år?

Det er nemt at se tilbage på året og have negative briller på. Det negative er bare meget nemmere at pege ud end det positive er – det fylder mere i kroppen.
Det kan være sundt at sætte sig nogle nytårsfortsæt, men du skal passe på med dem, de kan nemlig godt få dig til at føle dig utilstrækkelig og forkert. Hvis du har skrevet en kilometer lang liste med ting du gerne vil være bedre til, så kan man nemt kigge på sig selv og tænke: “ej.. hvor kan jeg bare blive en meget bedre person..”.
Tiden mellem jul og nytår er en venteposition som kan være svær at beskrive. Kvalmen efter alt for mange julefrokoster i familien skal lige forlade kroppen, så man er klar til kransekage og friske bobler.
Det er en gylden tid som de fleste af os bare vil have overstået, så vi igen kan se mod et nyt år med nye udfordringer. Jeg vil dog anbefale dig at bruge tiden fornuftigt, den kan nemlig være ret givende.

Istedet for at se tilbage på året og finde fejl, så se sejre. Hvad har du lært i år 2017? Hvad har været godt?
Jeg har for eksempel lært at få styr på min økonomi, hvilket jeg er ret stolt af. Jeg har fået min “egen” første lejlighed, hvor det er 100% mig der bestemmer hvor skabet skal stå (indtil Malte flytter ind om en måned!).  Jeg er blevet så meget klogere på mig selv gennem min coach. Jeg er blevet mere egoistisk på den gode måde, jeg sætter mig selv nogenlunde først.
Se denne øvelse som en form for personlig MUS-samtale med dig selv. Kig på din egen indstilling og arrangement og gå-på-mod i firmaet (din krop). Har du haltet lidt på at sørge for at der er nok “dig” dage i kalenderen? Har du husket at spise nok med chokolade? Har træningen virket lidt for meget som en sur pligt? Har du givet dig selv nok på jobbet? Kunne du egentlig godt være en bedre studerende?
Snak lidt med dig selv og find ud af hvor dine styrker befinder sig henne. Hvor er du måske lidt svag? Hvor kunne du gøre noget bedre? Skriv det ned og gør det samme næste år. Hvis du år efter år, halter bagefter med din “dig” tid, så skal du hive dig selv i nakken og gøre noget ved det!

Positive og nemme nytårsfortsæt er rare at lave. Jeg har skulle lære at strikke de sidste mange år, det er ikke lykkes mig endnu, men jeg ved også, at det ikke er noget der påvirker mig negativt, at jeg ikke når det. Næste år vil jeg gerne spille mere på klaver. Jeg vil gerne cykle med cykelhjelm og gå lidt mere på kunstudstillinger og i teateret. Det er ikke nogle uoverskuelige ønsker, det er rare ting der kun er med til at jeg bliver mere glad.
JEG VIL GERNE TABE MIG 4,7 KILO OG UNDGÅ SUKKER I 100 DAGE! – det kan godt få hjertet til at hamre hos mig, fordi det gør mig ikke glad. Hvis det er det er det der gør dig glad, så skal du gøre det. Måske skal mit nytårsfortsæt bare være: “hvordan bliver jeg glad i år 2018?”. Et helt basalt og dog svært spørgsmål du skal stille dig selv hver morgen: “hvad gør mig glad?” – også skal du gøre det.

Skyd alle de negative tanker om dette år væk, alting sker for en årsag – det er min overbevisning i hvert fald. Måske har året ikke været verdens bedste, hvilket er helt i orden. Det er okay med dårlige dage og dårlige perioder, men jeg tvivler på at alle årets dage har været dårlige.. Der er dårlige dage og gode dage. Dårlige minder og gode minder. Hvilke vil du fokusere på? Du bliver ikke et gladere menneske af at slå dig selv oven i hoved over de ting du ikke nåede i år. Du bliver dog et gladere menneske ved at sørge for at du har det godt og er glad. Livet er for kort til at være i krig med dig selv og dine tanker.. Hvad gør dig glad? – gør det! 

162672f7-4a7b-4189-9a5d-0e03de112a9f

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: at være forelsket i den "forkerte" #2