På godt og ondt..

Jeg giver slip..

img_1365For at være tilfreds med det du har, så er du nødt til at gå glip af noget andet. Eller hvad? Giv slip, hold fast på det du har mellem hænderne og nyd det. Men hvorfor holde fast på én ting, når du nu plads mellem fingerne til at holde på flere ting.

Jeg har tænkt meget over, hvorfor det er så svært for mig, at være tilfreds med det jeg har. Når det jeg har mellem hænderne føles godt, så er der alligevel noget i mig, som har lyst til at få noget mere – blive lidt bedre. Jeg kan føle mig som en god miljøkæmper fordi jeg går meget op i økologi, bægerdygtighed, genanvendelse og jeg prøver at mindske mit indtag af kød. Men det kan jeg jo godt gøre bedre ikke? Jeg kan jo godt kun gå i økologisk tøj og blive veganer. Jeg kan jo godt gøre det bedre end det jeg gør.
Jeg kan være tilfreds i min krop, jeg kan tro at jeg er lykkelig i den. Men kan jeg ikke gøre det lidt bedre? Kan jeg ikke være lidt mere aktiv i fitness og blive lidt mere stram om maven? Det er vel egentlig ikke sundt for min krop at jeg indtager så meget kaffe. Jeg burde drikke mere te. Jeg kan jo godt gøre det bedre end det jeg gør.

Jeg kan prioritere min tid anderledes og tage flere vagter, læse flere bøger, se flere venner, blogge noget mere, bage flere boller..

Før i tiden havde vi en lille anretning foran os med mad, det var den mad der var tilgængelig for os, derfor så forlangte vi ikke mere. Vi havde det vi havde og det var vi godt tilfredse med.
Forstil dig så nu, at du står inde på Rådhuspladsen, men i stedet for at kunne rådhuset foran dig, så står der istedet en gigantisk buffet, fyldt med overdådigt og lækker mad. Hjernen begynder at reagere, hvordan kan vi spise så meget som muligt, før vi bliver alt for mætte og ender i en madkoma? Hvordan kan vi bedst muligt få det hele med?
Det slår klik oppe på øverste etage. Vi vil jo have det hele. Dybstegte blæksprutteringe, forårsruller, pasta, pizza, kød, vegetarret, lasagne, nudler, burger, kaffe, juice, te, cola, kage, is, småkager, cupcakes.
Vi har jo ikke lyst til at gå glip af noget. Vi vil jo prøve det hele. Vi vil have alle valgmuligheder og vi vil have gratis smagsprøver på alt.

Ved at gå glip af nogle ting, kan faktisk resultere i at du er mere tilstede i nogle andre ting. Giv slip på tanken om at du er en pige der skal træne 5 gange om ugen, for at blive lykkelig – hvis du alligevel godt ved at du aldrig bliver den pige. Giv slip på tanken om at du går glip af sociale arrangementer, fordi du bruger din fredag på sofaen med din kæreste. Gå glip af de fleste likes på Instagram og Facebook. Gå glip af din telefon, læg den væk og nyd nuet uden den.

Selvom vi har en buffet på størrelse med Bornholm foran os, med valg, meninger, holdninger, stillinger osv. så er der ingen der tvinger det ned i halsen på dig med tragt. Vælg det til som gør dig glad. Anerkend at  du ikke kan have kalenderen fyldt med aftaler, fordi du skal tænke mere på din alene tid. Accepter at du aldrig bliver hende der løber kl 05.33 om morgenen inden job. Glæd dig over at du istedet er god til at hygge om dig selv om morgenen inden job. Skidt pyt med at vasketøjet vokser over kurven eller at du igen, igen har bestilt take-away mad.. Gå glip af nogle af retterne, du kan altid smage dem en anden dag. Prøv i stedet at mærke/smage efter hvad du faktisk har lyst til.

Less er ikke altid more, men i nogle sammenhænge er det faktisk rigtigt. Hvorfor rage til sig bare fordi man kan? Hvorfor er vi så bange for at nøjes? Hvad er der vi er bange for vi går glip af. Det er faktisk ikke et specielt charmerende karaktertræk vi mennesker har – men jeg har det jo selv. Jeg er selv bange for at gå glip af ting, derfor propper jeg min kalender med aftaler. Hvorfor er et “nej” så svært for os at sige? Sig noget mere “nej” til andre menneskers forventninger om dig, og noget mere “ja” til dig selv..
Kun ved at gå glip af nogle ting, så ser man det man faktisk tilvælger. De valg som forhåbentlig gør dig glad, hvilket jo egentlig er alfa og omega her. Giv slip..

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

4 kommentarer

 • Kristina

  Det er bare SÅ rigtigt. Vi propper tingene ned i halsen og ender med forstoppelse, fordi vi er så forbandet bange for at gå glip af noget…sådan har jeg det ihvertfald. Tænk, hvis jeg blev udelukket fra en samtale, fordi jeg ikke havde været med til et bestemt arrangement, fest el lignende. Og hvad så….gang på gang opdager jeg, at det ingen betydning har. Jeg er jo stadig bare mig, som folk ikke holder op med at kunne lide, blot fordi jeg indimellem trækker stikket. Så et godt og tankevækkende indlæg, du har lavet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Er helt enig med dig!!

   Vi bekymre os virkelig for meget! Over de mindste ting. Det er så tosset.

   Tak fordi du læser med ♥️♥️

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Har aldrig været inde på din blog før og dette er det første indlæg jeg læser fra dig.
  Du formår utrolig præcist at ramme den følelse som jeg ofte kalder for `utilstrækkelighed`.
  Hvor er det dog befriende at læse en anden persons perspektiv af følelsen!
  Tusind tak for det, min dag blev lige dét bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Karoline!

   Jamen velkommen til da 😉.. er rigtig glad for at du kan lide det jeg skriver!

   Godt du kan bruge det!

   Kh
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På godt og ondt..