Put some glitter on it.

Tegn på psykisk vold?

img_1560

At min historie, som skete for mig for 5-6 år siden, har skabt så meget debat – det havde jeg ikke troet. Faktisk så er det ganske kort tid siden, at jeg  har fundet ud af, at jeg har været udsat for psykisk vold.
Tusind tak for jeres rørende beskeder efter jeg var med i Go’ Morgen Danmark i weekenden. Hvis du har TV2 Play, så kan du stadig se det inde på deres hjemmeside.
– Det var meget grænseoverskridende for mig at sidde på live fjernsyn, og vise mine sårbar sider. Et er at gøre det her på bloggen bag en skærm, hvor jeg selv kan tage mine pauser, noget andet er at sidde på en kanal hvor mange tusinde ser med! Puha.. Jeg græd i sminken og jeg græd da Mikkel skulle briefe os, inden vi gik på. Jeg holdt mine tåre igen da i så med, men de pressede på og jeg var tydelig mærket af emnet – hvilket er meget naturligt selvfølgelig.

Jeg tror ikke at jeg kendte til begrebet “psykisk vold” da jeg var 18 år gammel. Jeg var klar over at det ikke var et sundt forhold jeg var i, men jeg kan huske at jeg sagde: “vi skal vel alle sammen igennem vores dårlige forhold ikke?”..  Jeg håber ikke for nogen, at de skal igennem der jeg har oplevet.
Psykisk vold er en svær størrelse, fordi vi opfatter det alle sammen meget forskelligt. Hvad jeg har været igennem er måske ikke noget som du vil betegne for psykisk vold. Du er måske mere hårdfør end jeg er, eller måske er du mere fint-følsom, og derfor vil mindre end det jeg har været igennem, være meget slemt for dig. Der findes rigtig mange former for vold, læs om dem HER

Jeg vidste godt at mit forhold ikke var sundt, men jeg vidste ikke at det var usundt som det var. Jeg håber og tror ikke at min tidligere kæreste, vidste hvad han udsatte mig for. Han vidste godt at han ikke gjorde det lige godt altid, men at hans handlinger stadig har konsekvenser for mig, det vidste han ikke dengang (håber jeg!)


– LÆS FLERE TEGN PÅ PSYKISK VOLD.


Hvad kan du gøre, hvis du er i tvivl om at dit forhold er sundt? Mit bedste råd er at tale med nogle om det. Det kan være svært at se skoven for alle træerne du er omringet af. Hvis du ser tingene en smule på afstand, så kan det være nemmere at danne sig et overblik. Tanken: “er det her normalt?” den ramte mig tit. Men jeg var jo kun 18 år gammel og jeg vidste ikke helt hvordan kærlighed skulle føles. Jeg var sårbar, ensom og ekstremt usikker, hvilket han udnyttede.
– Jeg ønskede ikke at nogle skulle se dårligt på min kæreste, de skulle jo mene at han var skøn. Derfor var der ikke rigtig nogle der vidste hvor slemt det stod til. Nu kan flere spørge mine nærmeste: “jamen, så i slet ikke hvad der foregik?”. Men hvis jeg gjorde alt for at skjule det, hvordan skulle de så vide det?

Med tiden åbnede jeg op, det var jeg simpelthen nødt til, det andet gjorde for ondt. Mit indre vidste jo godt at det ikke var sundt, ellers ville jeg jo ikke bruge så mange kræfter på at skjule krakeleringerne i mit glansbillede. Mine menneskers reaktion sagde det hele, så jeg fandt meget hurtigt ud af, at det faktisk ikke var normalt det forhold jeg levede i.
Hvordan ville du reagere, hvis din elskede veninde, levede i det forhold som du lever i? Ville du ønske det for hende? Lad den lige synke ned. Hvis nej, så spørg dig selv: “hvorfor?”..
Din kæreste har selvfølgelig lov til at sige: “ej skat, i aften synes jeg du skal tage den røde kjole på. Den er flottest!”. Men hvis han hver eneste dag bestemmer hvad du må og ikke må gå i af tøj, så kan det gå hen og bliver farligt. Min kæreste må også gerne sige til mig: “skal jeg ikke hjælpe dig med at lave et budget, så du får mere styr over din økonomi?”. Men hvis han ofte bestemmer over hvad jeg må og ikke må bruge af penge, så går det hen og bliver farligt igen.

“Gå dog fra ham?!”. Så nemt er det bare sjældent, man er fanget i et spil som man ikke forstår. Fanget i en labyrint, hvor væggene er lige så høje som skyskrabere og du kan ikke finde frem til udgangen.
– Du må ikke bebrejde dig selv fordi du ikke så tegnene, du havde travlt med en masse andre ting, det er så forståeligt. Du må ikke slå dig selv oven i hoved over at du blev hos ham/hende for længe, det er så svært at se klart når alt omkring en er så mørkt og sløret.
Du skal mærke efter, selvom det er svært. Du skal mærke dig selv, mærke hvad du kan lide og ikke kan lide. Du skal lære hvor dine grænser går, hvornår du skal sige “stop!”. Det er svært, fordi man oftest først ved hvor ens grænse går, det øjeblik den er blevet overtrådt. Men det er okay, fordi nu ved du det!


Er du i tvivl om du lever i et voldelig forhold? Jeg vil anbefale dig at ringe til Bryd Tavsheden. Ring anonymt og få hjælp af nogle professionelle rådgivere. De er der for din skyld! 


Den psykiske vold er så farlig, da den ikke efterlader mærker på din krop. Den efterlader blå mærker på dine organer og det strammer om sjælen.
Lyt til dit hjerte og din mavefornemmelse. 80% af tiden er vores første indskydelse rigtig, men så kommer hjernen og fucker op i det! Dit hjerte og din mave ved oftest hvad der er rigtigt for dig, nu er det din opgave at turde at stole på dig selv og dine valg.

  • Du er altid velkommen til at skrive din historie til mig, hvis du har lyst. Det kan være rart at skrive til en, som selv har oplevet noget af det samme som du selv har. Selvom jeg ikke er faguddannet, så vil jeg gerne lytte og prøve så godt jeg kan at være der for dig. Min mail er caroline0201@live.dk
    – HUSK: det er ikke din skyld! Du er aldrig alene. 
Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Put some glitter on it.