Udefinerbar følelse.

Lad os snakke om: “vægt” – min historie.

img_1166

Hvis man har læst med her i noget tid, så kender man nok min historie om min vægt. Hvis du er ny, så skal du ikke snydes. Du kan bl.a. læse om den HER, HER og HER.

Når jeg læser jeres ærligheder igennem, så rammes jeg af mange tanker og følelser. Jeg er skide stolt af jer. Så sejt at i tør at dele de her sårbare sandheder. Derudover er jeg utrolig imponeret over jeres ærlighed og jeres evne til at forstå jeres følelser.
Jeg læser ikke at nogle af jer skriver: “jeg elsker bare den der badevægt! Fordi den fortæller mig præcis hvordan jeg i virkeligheden ser ud”. Jeg læser mange sandheder om hvor svært i har det, om hvor meget den dumme vægt betyder for jer, for os. Mange af jer er klar over at de tanker i har om jeres krop, er helt forkert, men i kan alligevel ikke helt lade dem være.

Meget få kvinder har et 100% neutralt forhold til deres krop og vægt. Det er sørgerligt, men det er sandheden.

Jeg har ikke vejet mig i mange år, fordi jeg har fundet ud af at min vægt ikke skal definere hvordan jeg ser mig selv. Det kan den nemlig. Hvis jeg stillede mig op på en vægt nu, så kunne det tal skabe uro og frustration inde i min krop. Den smerte har jeg ikke lyst til at udsætte mig selv for. Jeg vil skyde på at jeg vejer omkring 62 kilo, men det er jo også ligegyldigt egentlig.
Jeg kan have dårlige kropsdage, hvor mit spejlbillede gør mig ked af det. Jeg kan synes at jeg ser oppustet ud, at mine bryster måske hænger lidt og min appelsinhud har fået vokseværk. De dage har vi alle og det er okay. Men det er ikke okay, hvis det skal definere hvordan du ser dig selv.

Måske er det fint at vi har de tanker omkring vores vægt, vi kan jo åbenbart ikke lade være med at have dem. Men i stedet for at blive flov over dem, lade dem styre dig og lade dem vokse til en kæmpe tjørnekrat omkring dig, så tag fat i tankerne.
Hvis jeg kan kigge mig selv i spejlet og se lidt mere mave en jeg plejer og det gør mig ked af det, så tag fat i tanken:
Caroline: “hvorfor bliver du ked af det over det?”
Carolines tanker: “jeg ser ikke lige så slank ud i dag som jeg plejer!”
Caroline: “okay.. Og hvorfor er det vigtigt?”
Carolines tanker: “jamen Malte kan sikkert bedst lide mig hvis jeg er tyndere og trænet!”
Caroline: “har han nogensinde sagt det?”
Carolines tanker: “nej..”
Caroline: “du ved han elsker dig uanset hvordan du ser ud.. Hvorfor bliver du så ked af det?”
Carolines tanker: “pigen på Instagram er tynd og hun ser så flot ud på hendes billeder”
Caroline: “ja.. Og?”
Carolines tanker: “ja.. Gad vide hvis jeg lignede hende noget mere..”
Caroline: “altså hende modellen på 180 cm, med en talje der er på størrelse med min overarm?”
Carolines tanker: “ja! Så vil jeg sikkert være gladere!”
Caroline: “Det er da noget lort at lukke ud. Du ved ikke hvilket liv hun har, hvad hun roder med og hvad der fylder i hendes liv? Gider du bruge så mange timer i et fitness center og ændre din kost for at se mere ud som hende? En kvinde du ikke kender.”
Carolines tanker: “nej, jeg kan jo godt lide chokolade..”
Caroline: “din krop former sig fra dag til dag. Nogle gange så er den lidt mere blød, nogle dage er den oppustet. Nogle dage så synes du at du ligner en million, andre dage så føler du dig tyk og forkert. Du ved at det ikke bliver bedre, ved at tænke så grimt om dig selv. Det gør ondt inden i og det gør kun at du tænker værre om din krop. Ja, i dag er måske en dum kropsdag, så lad det være en dum kropsdag. Tag i stedet noget pænt tøj på og forkæl dig selv med noget lækker morgenmad. Valget er altid dit!”

Næste gang du tænker grimt om din krop og din vægt, så tag fat i tanken. Er det faktisk hold i det du tænker om dig selv, eller er det den der irriterende sorte side af dig, der sidder og hvisker dig i øret? Skub hende væk, skub hendes ord ud af dit hoved – du er mere værd end det.

Vi er ikke skabt til at ligne hinanden. Vi er skabt til at have forskellige meninger, holdninger og udseende. Vi er ikke ens, vi skal ikke være ens. Lad den tynde pige på Instagram være sig selv og måske burde du unfollow hende, bare for en stund. Måske burde du i stedet lade dig være dig. Kigge på hvordan du egentlig ser ud, se på hvilken person du ser i spejlet. Måske er du ikke tilfreds, men det bliver du aldrig, hvis du ikke begynder på at acceptere hvordan du ser ud, hvordan du er skabt. Det er ikke nemt, det tager ikke bare nogle timer at komme frem til sådan en accept. Det tager rigtig lang tid, mange måneder, måske år. Men er du ikke det værd? Er det ikke det værd, hvis du faktisk kan blive tilfreds med din krop og slutte fred med den åndssvage vægt? Det vil jeg sige det er, men nu er det her ikke mit valg, det er dit! Sig mere ja til dig selv, det fortjener du! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

3 kommentarer

 • Super fedt indlæg! Vægt er bare endnu et dumt tal, som vi mennesker har fundet på! Det er så dumt at sammenligne sig med andre, og for det meste sammenligner man sig jo med instagrammodellerne. Det gør jeg dsv også selv altid. Man burde egentlig kigge på hvordan ens kollegaer eller familie ser ud, for så kan man jo se, at alle er forskellige og der er nok langtfra nogen der ligner de modeller man ser på billeder..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Præcis!! Det handler ikke om den åndssvage vægt!! Skønhed er individuelt. Det skal vi bare huske os selv på engang i mellem 😉..

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilia

  Jeg er lidt late her, men det sker jo 🙂 Det er så dejligt, at nogle skriver om dette! Tak for. at du går frem. Jeg har selv været igennem noget, der ligner. På efterskole for nogle år siden skulle vi på skitur, og der skal man jo vejes. Jeg var rædselslagen for bare tanken om at skulle på ski, men alene tanken om, at jeg blev nødt til at veje mig, fik mig til at have mest lyst til at blive hjemme. Jeg snakkede med en lærer på efterskolen samtidig, og hun synes, jeg skulle veje mig. Jeg var så bange for at komme tilbage i mine gamle vaner, fordi jeg vil blive skræmt over tallet på vægten, da jeg jo godt vidste, at den vil være 10-15 kg højere end sidst. Jeg aftalte med hende, at jeg skulle veje mig om morgenen, da man jo vejer mindst der (self min ide – de gamle vaner). Og jeg overlevede. Det var hårdt, men før frygtede jeg vægten, fordi jeg regnede med, at den vil skuffe mig. Den havde kontrol over mig. I dag er jeg ligeglad med at veje mig. Nogle gange gør jeg det “for sjovs skyld” – men om der står 67 eller 58 kg er jeg ligeglad med så længe, at jeg har det godt i min krop.
  Men det, at jeg ikke frygter tallet og vægten mere, har hjulpet mig meget på vejen mod et sundt kropsbillede!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udefinerbar følelse.