Lad os snakke om: "psykiske diagnoser" #3

Det lette valg er at gå..

e2681d19-2cad-403b-a76e-b8e02d00955a

Det letteste valg er at gå din vej, det hårdeste valg det er at blive og kæmpe. 

Det var nemt at gå fra kærester da man var yngre. Der var ikke så meget på spil, ikke så meget at miste. Jeg har forladt drenge for småting, fordi jeg var så ung og ikke gad blive og kæmpe for noget, jeg alligevel godt vidste, ikke ville holde for evigt. I frygt for at lyde som en gammel hø-nisse, så siger jeg alligevel det her: unge mennesker kan godt have svært ved at forstå alvoren i et forhold. Her snakker jeg selvfølgelig af egen og venners erfaring. Hvorfor også tage tingene så alvorligt? Du er jo ung, du har livet foran sig, fiskene svømmer rundt om dine nøgne sitrende kønsdele og det hele er bare nemmere. Måske, måske ikke. Fordi dengang der var det jo ens virkelighed.
Vi ved jo godt at vi ikke må være utro, vi må ikke lyve, stjæle og tage fremmede kvinder eller mænd på deres ædle dele. Selvom vi godt ved hvad man ikke må i et forhold, så ender vi jo alligevel med at sidde i klemme fra tid til anden. Vi kommer til at sige ting vi ikke mener, vi kommer til at skrive lidt for vovet med Susan fra naboafdelingen, vi kommer til at irritere hinanden bevidst fordi vi ikke gider hinanden mere lige nu. Vi kommer måske også til at være utro. Måske bliver vi endda også forelsket i Peter fra træningsgruppen. Eller måske føles det som forelskelse, fordi det er en følelse som du ikke får fra din mand mere. Sexlivet er måske ikke specielt hedt eller spændende. Dit forhold til din dildo er sikkert mere varmt end dit forhold til din egen partner. Dildoen ved jo altid hvor klitoris sidder..

Det vil jo være lettest at gå. Gå fra din partner. Gå hen til Peter fra træningsgruppen og lade de gamle problemer blive liggende i fortiden, aller bagerst i dit baghovedet, ned i kassen med de andre forliste forhold. Gå væk fra problemerne. Måske fordi kampen er for hård, måske fordi du har kæmpet så længe og ikke orker mere.

Alle forhold har problemer, alle forhold har udfordringer.. Hårde perioder hvor tingene ikke hænger sammen og det hele bare gør møg ondt.
Det ville klart have været nemmere for mig at gå fra min eks da han var mig utro, jeg valgte at blive og kæmpe for forholdet. Jeg kæmpede alene for et dødsdømt forhold og jeg skulle nok have gået noget før. Men i den situation var det ikke nemt at gå, fordi der var kærligheden forgiftet og det gjorde mig blind – dén kærlighed er farlig!
Jeg kunne være gået fra min anden eks da han flyttede til Odense for at forfølge hans drøm om et spændende job, det ville have været nemmere hvis jeg blev i København. Men jeg flyttede med, vi kæmpede sammen for at få det hele til at hænge sammen, men nogle gange er kærlighed bare ikke nok.
Malte og jeg har kæmpet meget med tillid, eller mangel på samme. Det har virkelig betydet at bølgerne har gået højt til tider. Vi har begge været i perioder hvor vi ikke har kunne se en ende på denne tilbagevendende diskussion. Vi har begge snakke om at det måske er nemmere at sige: “stop, der er ikke mere vi kan gøre..”. Men heldigvis så deler vi en kærlighed til hinanden, der er så stor, at vi begge to ønsker at kæmpe for det her. Malte plejer at sige: “der skal sgu mere til at sænke min båd!”.  Jeg prøvede ihærdigt i starten af vores forhold, at sænke hans båd, fordi jeg var bange. Jeg var bange for kærligheden, bange for det den ville føre med sig. Hvor der er stor kærlighed er der også stor sorg, en sorg jeg på forskud ikke orkede at mærke. Men det er usund kærlighed, at frygte for en fiktive sorg, det er ikke sådan kærlighed fungerer.

Kærlighed er svær at blive klog på, det tror jeg faktisk ikke er muligt! For det er hårdt arbejde at være i et forhold nogle gange. Det kræver tålmodighed, stædighed, kærlighed, tillid, anerkendelse og andre værdier der er vigtige for dig/jer. Men selvom det hele er der, så kan der opstå gnidninger, frustrationer, diskussioner og skænderier. Man kan gå fra hinanden i en periode hvor man hver især lige skal tænke over nogle ting. Tænke over om det egentlig ér værd at kæmpe for. Det er også okay at gå fra hinanden. Det er ikke okay at kontrollere og manipulere kærligheden, det må man ikke! Det er okay at vokse fra hinanden og vide at den kærlighed man delte, ikke findes mere, men den var smuk da den gjorde. Det er okay at have et knust hjerte, selvom det gør så ondt at jeg ikke ønsker den form for smerte for nogle.

Kærlighed er noget af det aller smukkeste vi mennesker har og får. Det er ganske gratis (den rigtige kærlighed altså!), det forventer meget lidt tilbage; respekt, sårbarhed, tillid, tid og en smule tro.
Jeg fortæller dig ikke at du ikke gør det godt nok i dit forhold. Jeg er ikke dommer over hvor mange mænd/kvinder du har været utro, det ligger kun på din samvittighed. Måske lever du i et åbent forhold og der kan fungere for jer. Måske har du aldrig oplevet ægte kærlighed, fordi du er bange eller fordi du ikke tror på det. Jeg ved ikke hvad et godt forhold er for dig. Jeg ved ikke hvor mange timer du har lagt i at kæmpe for dit forliste forhold. Men jeg ved at kærlighed gør ondt, selvom den også gør godt. Kærlighed er en labyrint med høje mure og smalle stiger. Kærlighed er mild og varm, hård og kølig. Kærlighed er ekstremt skrøbelig meget svær at holde mellem hænderne, og det er derfor vi er nødt til at kæmpe for den og passe godt på den.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

8 kommentarer

 • Mille

  Eddermame et rørende indlæg, du har skrevet dig her. Det er så fint og du rammer virkelig plet. Tak for det og tak for alt andet, du gør. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Mille.

   Tusind tak skal du have. Det er så rart at du kan bruge det jeg skriver til noget ♥️ Rigtig god dag til dig.

   Kh
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Tusinde tak for endnu et post, der bare rammer SPOT on!
  Det er på en eller anden måde rart at du kan sætte ord på situationer/ de tanker man selv går med sommetider!
  God dag til dig- du fantastisk til det du gør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Anja.

   Selv tak da! Det er så rart nogle gange at man ikke føler sig helt alene med sine tanker nogle gange. Det er rart at du kan få noget ud af mit indlæg, det gør også at jeg ikke føler mig alene! Tak fordi du læser med!

   Kh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Helt fantastisk indlæg, Caroline! Det rørte mig mere end jeg lige havde regnet med 😅😳 SÅ dejligt, at du sætter ord på noget de fleste kun tænker på, men ikke rigtig får funderet mere over. Tak!! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Nå hvor dejlig! Det er rart at man får sat ord på nogle tanker, så føler man sig ikke så alene med det hele.

   Tak fordi du læser med!! ♥️

   Kh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er så sej smukkeste.
  Jeg holder aller mest af at læse dine indlæg om kærlighed, for du er så dygtig til at formulerer dig – især om dette emne.
  Jeg savner dig.
  Kys og kram <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tak musling!
   Jeg savner dig! <3 .. Lad os snart holde en telefondate.

   Kram herfra <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "psykiske diagnoser" #3