Bogklub: "drageløberen"

94,8% UD AF 1172..

img_2570Man sammenligner nemt kropsstørrelse med kropsaccept. Det er let at tro, at størrelsen om livet på kroppen, afgører glæden i dit virkelig liv. Jo tyndere du er, jo gladere er du. 

Hvis jeg lægger et billede ud af mig selv i undertøj vil mange tænke: “du er ikke stor, du har ikke noget at brokke dig over, der er mange der er langt større end du er”, andre vil måske tænke: “godt jeg ikke ser sådan ud!”. Men.. Jeg har mange gange fået mails fra kvinder der skriver at jeg burde “skamme mig”, fordi jeg kan skrive at jeg også kan have det svært i min krop til tider.. Jeg har ikke “ret” i manges øjne til at have det svært, fordi jeg ikke er en størrelse XL. (WHAT?!) Jeg har gået i dialog med rigtig mange af sådan nogle mennesker, med sådan nogle holdninger, hvor der ender med at jeg udvikler flere og flere grå hår.
Jeg kan godt have det rigtig svært i min krop, selvom jeg ikke er overvægtig eller på grænsen til at være det. Jeg kan godt have det svært i min krop og bøvle med nogle svære tanker, selvom jeg er “normalvægtig”.

Jeg så DR3’s program “de perfekte piger” som jeg virkelig anbefaler mange kvinder at se. Piger der i mine øjne er smukke, skønne og seje (alle de gode s’er). Men piger der i deres egne øjne måske ikke har det lige nemt. Kvinder der har det rigtig svært i deres krop. Jeg kan nemt sidde og se at mange af de piger er tyndere end jeg er, og mene at de er fantastisk smukke. Mange vil nemt sidde og tænke: “ej.. Du har jo intet at være ked af, du har så flot en krop. Høj og tynd!”. Men hvad fanden ved folk om det? Hvem har egentlig været i pigens sko for nyligt? Hvem ved hvad der gemmer sig af tanker inde bag hendes fine ansigt?

Jeg har set piger der er så tynde at man er bange for de udvikler en spiseforstyrrelse, men alligevel har pigerne det svært i deres krop.
Jeg har set kvinder der har en spiseforstyrrelse og faktisk har det rigtig skidt, men alligevel har de det svært i deres krop.
Jeg har set kvinder der vejer mere end hvad godt måske er, som har det svært i deres krop.
Jeg kender kvinder som vejer det som er godt for dig, men alligevel har de det svært i deres krop.

Da jeg bad jer om at svare på et spørgeskema for nogle uger siden, der var der 1172 mennesker som gav deres ærlige mening til kende. (TAK!♥)
“Vil du gerne have det bedre i din krop” 94,8% svarede “ja”. 
“Har du accepteret din mave?”  74,1% svarede “nej”.
Jeg vil æde min farmors gamle hat på, at de kvinder der har svaret IKKE deler den samme kropstype, vægt, højde og BMI. Det er 1172 meget forskellige kvinder/piger/mænd der har svaret. Kvinder der er større end dig, kvinder der er højere, lavere, tyndere, mørkere, lysere, gladere end dig.
Hvad fortæller det så mig? DET HANDLER IKKE OM DIN VÆGT. Mange tror at smilet på dine læber bliver større hvis kiloerne på din mave bliver mindre. Det kan jeg godt forstå du tror, fordi det er det samfundet fortæller dig. Du kan altid blive tyndere, smukkere, flottere, dygtigere og andre ord der slutter på -ere.
Men hvordan slutter man denne her onde cirkel? Den starter og slutter ved og med dig selv. Jeg ved det er pokkers svært at stoppe tankestrømmen og bare mærke roen. Det kommer ikke over natten, det kommer ikke på nogle timer. MEN DET KOMMER HVIS DU TILLADER DIG DET! 
“Husker du at rose din krop?” – 83,3% af jer trykkede “nej”. Hvis du simpelthen ikke kan finde på én eneste pæn ting at sige om din krop, så ros din bedste venindes krop. De tanker du har om din egen krop, de tanker vil du jo aldrig sige til din veninde. Bed din veninde om at rose din krop, ros hinandens og del jeres frustrationer – det er kvinder så gode til!
Du skal stoppe med at dømme andre kvinder på deres størrelse, de skal stoppe med at dømme dig. Vi skal lade være med at blive påvirket af samfundets åndssvage kvinde”idealer” og i stedet acceptere at vi ikke er sat på jorden for at være ens. Accept handler ikke om vægt. Accept handler om at acceptere din krop som den er, måske på trods af din vægt. Hvad fortæller vægten? Fortæller den dig hvor glad du “burde” være? Fortæller den dig hvor smuk du er? Eller er det dit indre der fortæller dig det?

Lad for pokker værd med at blive sur på modellen med de tårnhøje ben, du er 163, du har ikke en chance – OG DET ER OKAY! Din mor og far har ikke givet dig lange ben med i din kuffert, men du har sikkert noget andet, som en anden pige misunder. Det er spild af tid at være i krig med sin krop, det skaber ulykke, sorg og frustration med sig. Vi kvinder skal fandme stoppe med at være i krig mod hinanden. Vi skal være meget bedre til at hylde vores forkellige kroppe, kun på den måde tør flere kvinder stille sig frem. #sammenervistærkere! 
Ja, nogle kvinder vil altid være større, mindre, højere, tyndere og have længere hår end dig – ACCEPTER DET! Det er ikke størrelsen, det er gørelsen (ja, det plejer at være en reference til mænds peniser, men den passer faktisk super godt lige her. Fuck størrelsen, hyld gørelsen!) DU ER NOK!

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

5 kommentarer

 • Merete

  Wow!! Jeg er blæst helt bagover det her indlæg.. og kommer til at læse det flere gange! Det her indlæg du har skrevet her er SÅ VIGTIGT!!!! Du rammer 100% plet og jeg kan i den grad genkende mig selv i alt hvad du skriver.. lige nu giver det mig en for for tilfredshed, accept af MIG, måske jeg er nød til at læse igen imorgen for at huske på det men lige nu er jeg så taknemmelig for dit indlæg.. DU så sej Caroline, tak for dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Merete.
   Ej det er så rart at høre at nogle kan få noget ud af mine indlæg – det gør mig så glad.

   Du er meget velkommen til at læse det igennem så mange gange som du vil <3 ..

   Ønsker dig den bedste dag.

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Fantastisk! Tak for dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Selv tak! Tak for dig ♥️

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amelia

  Fuldstændig enig. Snakkede for et par måneder siden med min veninde, om præcist det samme. Bella Thorne havde (åbenbart) lagt et billede ud på IG, med en tekst der handlede om, at hun, selvom hendes størrelse, også er usikker. Min veninde var faktisk sur på hende, og kunne ligesom flere i din tekst ikke forstå det. Hun opfylder idealet med at være slank, hvid osv., og alligevel var hun usikker. Jeg forklarede hende præcist det samme, og sagde noget som jeg håber gjorde indtryk. Min veninde er slankere end jeg. Jeg troede ikke, før vi blev rigtig gode veninder, at hun var utilfreds. Det ved jeg efter mange samtaler, at hun er. Ligesom jeg er. Det har intet med størrelsen at gøre. TAK! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bogklub: "drageløberen"