Dans dig glad. Den utimative playliste!

Lad os snakke om: “veninder”.

img_2967
FRA VENSTRE: Anna, mig og Nadja til reception på Basso i forgårs. En helt igennem unik aften, hvor jeg fik lidt for mange glas vin.

For ti år siden, da jeg var 16 år, der havde jeg rigtig mange veninder. Eller, vi kaldte hinanden veninder. Vi skrev altid: “min”, “skat”, “elskling” og “jeg elsker dig overalt” til hinanden. Jeg havde en dagbog hvor jeg havde skrevet alle mine tætteste venner og veninder ned, listen var jo på over 30 mennesker. Dengang var et venskab ikke så tæt, fordi man delte nødvendigvis ikke dybe og personlige holdninger med hinanden. Man skulle bare have mange veninder, så var man nemlig “sej”?. Hvor mange af de veninder ville egenlig også være der, hvis jeg ringede og lokummet virkelig brændte? Fordi, hvad er en god veninde?
Jo ældre jeg blev, jo mere seriøse venskaber søgte jeg – hvilket nok er meget normalt. Med tiden trak jeg mig fra rigtig mange veninder. Man når en alder hvor man kigger på ens gamle folkeskoleveninder og tænker: “skal du også være min voksenveninde?”. Jeg sorterede rigtig mange fra, de fleste “cut” skete meget naturligt, vi lod bare være med at ses så tit. Nogle var lidt sværere for mig, fordi den anden part måske ønskede et stærkere vendskab end hvad jeg kunne give. Der findes mange forskellige former for venskaber. Kan i huske mit indlæg om kaktusvenskaber? Et venskab er nemlig som en blomst. Nogle blomster kræver ekstrem meget opmærksomhed og skal derfor vandes ofte, andre kræver mindre og det kan være nok at vande den 1 gang om måneden. Det er vigtigt at man er enige om hvilken blomst ens venskab er, ellers opstår der rod i drivhuset.

Jeg har ekstremt mange bekendte veninder og venner. Men jeg har få veninder som jeg ses med ofte. Det har tit fået mig til at føle mig ensom, fordi jeg ikke har så stor en omgangskreds som andre har. Men jeg prøvede det med at have mange veninder og det duede ikke for mig, det var simpelthen for stressende. Jeg prøvede i mange år at kopiere andre menneskers sociale relationer, i håb om at jeg så ville kunne lide det hos mig selv. Men gæt lige hvad.. Du kan ikke leve dit liv igennem en anden. Det er svært at sige til en 16 årig pige der tror at alle på Amager er hendes veninder, men det kommer med årene.

Nu 10 år efter kan jeg sortere 28 af de 30 “tætte veninder” fra. Jeg har i dag 2 tætte veninder. Med tætte veninder, så mener jeg dem som jeg ringer til, når jeg er ude af den, når jeg står og venter på bussen og bare vil tale lidt. Dem som jeg kan brokke mig til, når jobbet er kaotisk og dem som jeg ved vil komme og holde om mig hvis jeg er ked af det. Dem som jeg faktisk savner, hvis jeg ikke snakker med dem.
Jeg har masser af veninder som jeg drikker drinks med, danser med, snakker om studie med og laver en masse andre ting. De veninder er også gode at have, men “tætte veninder” er for mig, de veninder der kan rumme alt på samme tid – jeg føler mig heldig at jeg har 2 af sådan nogle veninder.

Anna har jeg gået i børnehave med og vi har været bedste veninder 22-23 år. Hun er min ubiologiske søster og jeg har for længst accepteret at mit liv ikke fungerer uden hende. Vi er som nat og dag tit, men vi elsker hinanden ubetinget. Hun er den sjoveste veninde jeg har og jeg har aldrig grint så meget, som når jeg er sammen med hende. Jeg er ikke i tvivl om at vi er hinandens soulmates! 
Nadja (aka. Sunderehverdag) har jeg kendt i 4 eller 5 år. Vi mødtes via bloggen og vi har ligesom bare siddet sammen siden da. Hun startede med at være en god bloggerveninde, en man kunne snakke om indlæg, sponsoreret aftaler og sådan noget med. Så blev vi mere fortrolige og pludselig så opstod der et så fint og unikt venskab som jeg ikke vil være foruden. Nadja er rolig, umiddelbar og ekstrem jordnær. Hun møder folk med en ro der får en til at slappe helt af i hendes selskab. Hun lytter altid til mine tossede idéer og jeg ved at hvis jeg ringede og sagde at jeg havde begået et mord, så ville hun sige: “jeg køber sorte sække og gaffatape med på vejen – ses om 10!”.
De er mine hjerteveninder. Det er dem jeg har valgt at sætte mig fast på, det er dem jeg har brug for i mit liv.

Et venskab er noget af det smukkeste i verden, hvis det er ligeværdigt og gengældt. Nogle venskaber er desværre en rådden plante og uanset hvor meget du kæmper, så vil den aldrig blomstre. Sådan nogle venskaber har jeg også haft. Jeg er blevet dumpet af en veninde jeg ellers holdt meget af, det gjorde også rigtig ondt – det kan godt sammenlignes med at have kærestesorger.. AV. Jeg har stået og skreget af den åndssvage blomst, fordi jeg ønskede at den skulle blomstre, men først alt for sent opdagede jeg at det var en kaktus som aldrig ville blomstre. Jeg forventede altså noget af venskabet som den anden part ikke kunne indfri – det er også super svært. Omring dig med veninder der vil dig, der er interesseret i at holde live i jeres blomst. Måske skal i finde ud af hvor ofte jeres blomst skal vandes, om den egentlig mangler lidt ekstra gødning, lidt mere opmærksomhed og forkælelse? Det vigtigste i et sundt og godt venskab, det er at du er glad og rolig i det. Hvis du er så heldig at have gode hjerteveninder, så giv dem noget opmærksomhed idag – send dem en kærlig tanke, sig tak. Tak fordi at du er min veninde!

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dans dig glad. Den utimative playliste!