Indsend din historie: seksuelle grænser

Der er ingen bånd der binder mig..

afterlightimage

Jeg har virkelig brugt mange år af mit liv, på at gøre det som jeg troede man forventede af mig. I virkeligheden så forventede jeg det af mig selv, jeg pålagde mig nogle værdier og meninger som jeg egentlig ikke havde det specielt godt med. Jeg troede jeg skulle styrketræne 5-6 gange om ugen for at være glad. Jeg troede jeg skulle gå i noget bestemt tøj, få en bestemt uddannelse, mene noget bestemt og opføre mig på en bestemt måde. Jeg kunne nærmest mærke alle snorene i min krop, de trak i mig i alle mulige retninger og nogle af dem sad virkelig godt fast. Jo mere jeg pressede mig selv for at passe ned i en kasse som jeg aldrig kunne være i, jo mere strammede snorene om min krop. En klaustrofobisk fornemmelse bredte sig i mit indre og jeg kunne ikke få luft. Jeg faldt sammen, hang ned fra loftet med snore siddende i alle dele af min krop. De forbandt mig til forpligtigelser jeg havde pålagt mig selv, men forpligtigelser der tog alt min energi. Der var ikke noget energi at hente nogle steder, ingen energiopladere. Det var enorm trættende og min krop kunne åbenlyst ikke holde til det i længden. Jo jeg tabte mig, jeg blev tynd – men var det lykken? Var det lykken at leve efter hvad jeg troede andre forventede? Det er et ondt og forvirrende spil som selv ikke den klogeste taktikker kan holde ud i længden. Jeg snød mig til at være en jeg ikke var – det kan lade sig gøre i noget tid, men kroppen siger simpelthen fra til sidst. Min krop skreg! Skreg efter hjælp, skreg efter at blive set og hørt.

Jeg har lært at lytte, jeg har lært at mærke og jeg har lært at give slip. Jeg har skruet ned for mine egne forventninger til mig selv, og mine mennesker har skruet forventningerne til mig ned. Jeg har accepteret at jeg aldrig bliver en kvinde der kan klare for mange aftaler på en uge. Jeg har prioriteret min mig-tid højt og dermed nedprioriteret familie, venner, arbejde og andet. Jeg har skulle lære hvordan jeg balancerer med mine bolde, hvordan jeg bedst får udnytte af min tid. Det er fandme svært! Jeg har tabt bolde på jorden, samlet dem op, prøvet at få dem til at balancere, men tabt dem igen. Så må man omrokere og prøve igen – hvad er vigtigst for dig? På et eller andet tidspunkt så skal det nok lykkes. Jeg har lært at acceptere at jeg hele tiden bliver klogere på mig selv og min krop. Om et år har jeg måske nogle andre holdninger, men så længe jeg kan mærke at jeg er glad lige nu, så er det godt nok for mig.

Jeg har meldt mig ud af Fitness World, fordi jeg efter næsten 10 år som medlem, endelig har fundet ud af, at det ikke er motionsformen for mig. Jeg er ikke en pige der finder glæde ved styrketræning og spinning – jeg hader spinning! Jeg hader at squatte og lave dødløft! & jeg gider simpelthen ikke bruge min tid på noget jeg hader! Slut færdig.
– Jeg har meldt mig ind i Soul Fitness, som er et studie med yoga, dans, pilates og meget andet hyggeligt. Jeg finder en kæmpe glæde ved at dyrke yoga igen, jeg har forsømt det i rigtig mange år. Jeg begyndte at græde efter min første dansetime inde i Soul Fitness, fordi det simpelthen var så fantastisk og befriende. Jeg har lært at jeg elsker at danse, også selvom at jeg ikke kender nogle bestemte trin eller nogen koreografi. Jeg danser fordi det er ekstremt sjovt, jeg danser fordi min krop og sind bliver glad af det. Jeg følger ingen bestemte trin, jeg følger musikken og lader min krop bestemme tempoet. Jeg deler oftere danse videoer på Instagram, fordi jeg håber det smitter andre til at danse noget mere derhjemme. Jeg har i fællesskab med jer, lavet den ultimative “dans dig glad” playliste på spotify (FIND DEN HER), og der er indtil videre 548 mennesker der følger den playliste! Vi har sgu skabt en kæmpe dansefest der breder dig ud i hele landet, det er ret vildt at tænke på.

Jeg er blevet ældre og heldigvis også klogere. Jeg er blevet mere egoistisk og stolt af mig selv. Jeg er begyndt at lytte til mine egne behov og indfri dem. At danse i min stue som var der ingen dag i morgen, dét er en kæmpe glæde for mig. Fordi det gør mig glad! Vi behøves ikke at diskuterer at det er sundt at motionere, fordi det ved vi alle. MEN, der er mange måder at gøre det på, mange former for motion. Livet er for kort til at dyrke noget motion der ikke gør dig glad. Du skal nødvendigvis ikke grine gennem timen, men det skal føles rart i din krop. Så er det sgu ligegyldigt om det er hårdt og sveden drypper af dig, eller om det er en blid times yoga som styrker dit indre. Skær dine snore fri, mærk hvad du egentlig selv har lyst til. Lad være med at spejle dig i andre, kig i dit egen spejlbillede, hvad fortæller det dig? Hvad har du lyst til? Hvad er dine værdier? Hvad er vigtigt for dig??

I får lige nogle af mine yndlings DANS DIG GLAD sange med på vejen:

afterlightimage-2

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indsend din historie: seksuelle grænser